Umreciler gibi yapmayın!

Kocaeli 25.04.2020 - 12:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Umreciler gibi yapmayın!

YURTDIŞINDAN TAHLİYE EDİLEREK TÜRKİYE’YE GETİRİLEN VE KARANTİNA ALTINA ALINAN YURTTAŞLAR UYARILDI

Yurtdışından tahliye edilerek salı günü Türkiye’ye getirilen ve karantina altına alınan yurttaşlar, umrecilerin karantina döneminde yaptıkları örnek gösterilerek uyarıldı. AFAD’ın uyarılarında, “Umreciler odalarda çay içip sohbet etti ve hastalığı yaydı” denildi. Koronavirüs salgınının ardından sınırların kapatılmasıyla yurtdışında kalan vatandaşların Türkiye’ye tahliyeleri sürüyor. Son olarak salı günü Türkiye’ye getirilen ve Düzce’deki Necla Pekolcay Öğrenci Yurduna götürülen yaklaşık 80 kişiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından çeşitli uyarılar yapıldı. Yazılı olarak iletilen uyarıda karantinadakilerin, ‘umreden gelenler gibi oda oda gezmemeleri’ istendi. Hatırlanacağı üzere Kocaeli’de de umreden gelen yaklaşık bin vatandaşımız KYK yurtlarında karantinada 14 gün kalmıştı. Kocaeli’ye geçtiğimiz gün ise son olarak Fransa’dan 288 kişi karantina için getirilmişti. 14 günlük karantina sürecinde dikkat edilmesi gerekenlerin içerdiği yazıda, “Salgın konusunda hassasiyetinize ihtiyacımız var. Umreden döndükten sonra sizler gibi Isparta KYK yurtlarında karantinaya alınanlar, odadan odaya geçip çay içerek sohbet etmiş, hiçbir izolasyon tedbirlerine uymamışlardır” denildi. İZOLASYONA UYULMAMASININ SONUÇLARI AĞIR İzolasyona uyulmamasının sonuçlarının ağır olduğu bildirilen yazıda, “Maalesef ildeki 268 vakadan 244’ü bu yurtlarda ortaya çıkmıştır. Kısacası işin ciddiyetine inanmayıp odalar arasında dolaşanların tamamı virüsü kapmış ve karantina süreçlerini kendi kendilerine uzatmışlardır. Bu yüzden odalarınızdan çıkmayın, koridorlarda dolaşmayın. Kurallara uymayanlara kanun gereği 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi. İHTİYAÇLAR İÇİN ADRES KANTİN Karantinada kalanların temel ihtiyaçlarının ne şekilde karşılanacağı da aynı yazıda açıklandı. Buna göre, üç öğün yemek servisinin yapıldığı yurtta yemek ve su dışındaki tüm ihtiyaçların kantinden temin edileceği bildirildi.
YURTDIŞINDAN TAHLİYE EDİLEREK TÜRKİYE’YE GETİRİLEN VE KARANTİNA ALTINA ALINAN YURTTAŞLAR UYARILDI

Yurtdışından tahliye edilerek salı günü Türkiye’ye getirilen ve karantina altına alınan yurttaşlar, umrecilerin karantina döneminde yaptıkları örnek gösterilerek uyarıldı. AFAD’ın uyarılarında, “Umreciler odalarda çay içip sohbet etti ve hastalığı yaydı” denildi.

Koronavirüs salgınının ardından sınırların kapatılmasıyla yurtdışında kalan vatandaşların Türkiye’ye tahliyeleri sürüyor. Son olarak salı günü Türkiye’ye getirilen ve Düzce’deki Necla Pekolcay Öğrenci Yurduna götürülen yaklaşık 80 kişiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından çeşitli uyarılar yapıldı. Yazılı olarak iletilen uyarıda karantinadakilerin, ‘umreden gelenler gibi oda oda gezmemeleri’ istendi. Hatırlanacağı üzere Kocaeli’de de umreden gelen yaklaşık bin vatandaşımız KYK yurtlarında karantinada 14 gün kalmıştı. Kocaeli’ye geçtiğimiz gün ise son olarak Fransa’dan 288 kişi karantina için getirilmişti. 14 günlük karantina sürecinde dikkat edilmesi gerekenlerin içerdiği yazıda, “Salgın konusunda hassasiyetinize ihtiyacımız var. Umreden döndükten sonra sizler gibi Isparta KYK yurtlarında karantinaya alınanlar, odadan odaya geçip çay içerek sohbet etmiş, hiçbir izolasyon tedbirlerine uymamışlardır” denildi.

İZOLASYONA UYULMAMASININ SONUÇLARI AĞIR

İzolasyona uyulmamasının sonuçlarının ağır olduğu bildirilen yazıda, “Maalesef ildeki 268 vakadan 244’ü bu yurtlarda ortaya çıkmıştır. Kısacası işin ciddiyetine inanmayıp odalar arasında dolaşanların tamamı virüsü kapmış ve karantina süreçlerini kendi kendilerine uzatmışlardır. Bu yüzden odalarınızdan çıkmayın, koridorlarda dolaşmayın. Kurallara uymayanlara kanun gereği 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.

İHTİYAÇLAR İÇİN ADRES KANTİN

Karantinada kalanların temel ihtiyaçlarının ne şekilde karşılanacağı da aynı yazıda açıklandı. Buna göre, üç öğün yemek servisinin yapıldığı yurtta yemek ve su dışındaki tüm ihtiyaçların kantinden temin edileceği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.