Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor?

18.05.2020 - 11:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor?

Şehirlerarası seyahat yasağı bazı illerde devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın genel hatlarını belirlediği şehirlerarası seyahat yasağı, bazı şartlara uyan vatandaşlar için geçersiz sayılabiliyor. Koronavirüs önemleri dolayısıyla uygulanan seyahat yasağı, yayımlanan son genelge ile bazı illerde kaldırıldı. Seyahat yasağı kalkan iller için tarih ve saat detaylarını paylaşan bakanlık, uygulama süreci hakkında da detaylara da yer verdi. Peki, tamamıyla şehirlerarası yasak ne zaman kalkıyor? İşte, İçişleri Bakanlığı tarafından koşulları belirtilen ve seyahat yasağı kalkan iller hakkında detaylı bilgiler SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN KALKIYOR? Şehirlerarası seyahat yasağının ne zaman biteceği hakkında herhangi bir resmi veri yer almıyor. Hürriyet muhabirlerinin edindiği bilgilere göre İç hat ve dış hat uçuşları 28 Mayıs’ta kademe kademe başlayacak. Pandemi ile mücadeledeki rakamlarına göre uçuşların başlaması haziran ayına da kalabilir. İlk etapta 19 ülkeye uçuş planlanıyor. Yurtiçi uçuşlarda, seyahat kısıtlamasının devam ettiği şehirlerde seyahat izni alarak yolculuk yapılacak. Bulaşıcılığı önlemek için orta koltukların boş tutulması başta olmak üzere tedbirler alınacak. Seyahat kısıtlamasının 27 Mayıs ve 31 Ağustos olarak belirlenen normalleşmenin ikinci aşamasında tamamen bitmesi durumunda bütün uçuşlar serbest olacak.

Şehirlerarası seyahat yasağı bazı illerde devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın genel hatlarını belirlediği şehirlerarası seyahat yasağı, bazı şartlara uyan vatandaşlar için geçersiz sayılabiliyor. Koronavirüs önemleri dolayısıyla uygulanan seyahat yasağı, yayımlanan son genelge ile bazı illerde kaldırıldı. Seyahat yasağı kalkan iller için tarih ve saat detaylarını paylaşan bakanlık, uygulama süreci hakkında da detaylara da yer verdi. Peki, tamamıyla şehirlerarası yasak ne zaman kalkıyor? İşte, İçişleri Bakanlığı tarafından koşulları belirtilen ve seyahat yasağı kalkan iller hakkında detaylı bilgiler


SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN KALKIYOR?
Şehirlerarası seyahat yasağının ne zaman biteceği hakkında herhangi bir resmi veri yer almıyor. Hürriyet muhabirlerinin edindiği bilgilere göre İç hat ve dış hat uçuşları 28 Mayıs’ta kademe kademe başlayacak. Pandemi ile mücadeledeki rakamlarına göre uçuşların başlaması haziran ayına da kalabilir. İlk etapta 19 ülkeye uçuş planlanıyor. Yurtiçi uçuşlarda, seyahat kısıtlamasının devam ettiği şehirlerde seyahat izni alarak yolculuk yapılacak. Bulaşıcılığı önlemek için orta koltukların boş tutulması başta olmak üzere tedbirler alınacak. Seyahat kısıtlamasının 27 Mayıs ve 31 Ağustos olarak belirlenen normalleşmenin ikinci aşamasında tamamen bitmesi durumunda bütün uçuşlar serbest olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.