Yönten'den diyabet uyarısı

29.05.2020 - 17:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Yönten'den diyabet uyarısı

Büyük Anadolu Sağlık Grubu ve Hospitalpark Darıca Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr.Nilgün YÖNTEN, den ‘Diyabet’ uyarısı  Dr.Nilgün YÖNTEN, ”Diyabet tüm dünyada artan hasta sayısı ile gün geçtikçe önemi daha da belirginleşen uzun seyirli bir metabolik hastalıktır.” dedi.  Tüm dünyada yaşam süresinin uzaması, aşırı beslenme, sedanter yaşam tarzı nedeniyle hasta sayısı gün geçtikçe artmaktadır, 2025 yılında dünyada 300 milyon diyabet hastasının olacağı beklenmektedir. Ülkemizde 2010 yılı verilerine göre 20 yaş üstünde 13,7 oranında görülmekte olup her 7 erişkinden birinde diyabet olduğu bilinmektedir.  Ülkemizde 2000 yılından 2010 yılına diyabet görülme oranında artış 85 olduğundan gün geçtikçe toplumdaki hasta sayısı da artmaktadır. Diyabet Pankreastan salınan insülin hormonunun yeterli olmaması nedeniyle kan şekeri yüksekliği ile karakterizedir. Tanı açlık kan şekeri veya tokluk kan şekerinin belirli düzeylerin üzerinde olması ile konulmaktadır. Diyabetik hastalarda en çok görülen yakınmalar olan çok su içme, sık idrara gitme, ağız kuruluğu şikayetleriniz varsa en kısa süre içerisinde kan şekeri düzeyinizi baktırmanızı öneririz. Tip2 Diyabet (Şeker Hastalığı) Cerrahi Yöntemle Tedavi edilerek kontrol altına almak mümkün  Dr.Nilgün Yönten , konuşmasının devamında , Tip2 Diyabet Hastalığının Cerrahi Yöntemle Tedavi edilerek kontrol alınabilineceğini ve tedavisinin cerrahi yöntemle mümkün olduğunu belirtti.  TİP 2 DİYABET NEDİR? Pankreas hücrelerin aldığımız şekeri (glikozu) enerji olarak kullanabilmesi, için insüline ihtiyaç duyar. Bu insülin hiç üretilemiyorsa yada eksik üretiliyorsa tip 1 şeker hastalığı denilir. Pankreas insülin üretiyor ama bazı nedenlerden dolayı kullanamaz ise buna da Tip 2 şeker hastalığı denilir. Cerrahi olarak tedavi edilen hasta grubu Tip 2 şeker hastalığı olan grubudur. 

Büyük Anadolu Sağlık Grubu ve Hospitalpark Darıca Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr.Nilgün YÖNTEN, den ‘Diyabet’ uyarısı 
Dr.Nilgün YÖNTEN, ”Diyabet tüm dünyada artan hasta sayısı ile gün geçtikçe önemi daha da belirginleşen uzun seyirli bir metabolik hastalıktır.” dedi. 
Tüm dünyada yaşam süresinin uzaması, aşırı beslenme, sedanter yaşam tarzı nedeniyle hasta sayısı gün geçtikçe artmaktadır, 2025 yılında dünyada 300 milyon diyabet hastasının olacağı beklenmektedir. Ülkemizde 2010 yılı verilerine göre 20 yaş üstünde 13,7 oranında görülmekte olup her 7 erişkinden birinde diyabet olduğu bilinmektedir. 
Ülkemizde 2000 yılından 2010 yılına diyabet görülme oranında artış 85 olduğundan gün geçtikçe toplumdaki hasta sayısı da artmaktadır. Diyabet Pankreastan salınan insülin hormonunun yeterli olmaması nedeniyle kan şekeri yüksekliği ile karakterizedir. Tanı açlık kan şekeri veya tokluk kan şekerinin belirli düzeylerin üzerinde olması ile konulmaktadır. Diyabetik hastalarda en çok görülen yakınmalar olan çok su içme, sık idrara gitme, ağız kuruluğu şikayetleriniz varsa en kısa süre içerisinde kan şekeri düzeyinizi baktırmanızı öneririz. Tip2 Diyabet (Şeker Hastalığı) Cerrahi Yöntemle Tedavi edilerek kontrol altına almak mümkün 
Dr.Nilgün Yönten , konuşmasının devamında , Tip2 Diyabet Hastalığının Cerrahi Yöntemle Tedavi edilerek kontrol alınabilineceğini ve tedavisinin cerrahi yöntemle mümkün olduğunu belirtti. 


TİP 2 DİYABET NEDİR?

Pankreas hücrelerin aldığımız şekeri (glikozu) enerji olarak kullanabilmesi, için insüline ihtiyaç duyar. Bu insülin hiç üretilemiyorsa yada eksik üretiliyorsa tip 1 şeker hastalığı denilir. Pankreas insülin üretiyor ama bazı nedenlerden dolayı kullanamaz ise buna da Tip 2 şeker hastalığı denilir. Cerrahi olarak tedavi edilen hasta grubu Tip 2 şeker hastalığı olan grubudur. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.