19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze ve İzmir için birleşme adımı atıldı

Gebze 10.06.2020 - 13:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze ve İzmir için birleşme adımı atıldı

Teknoloji vadisinde ilk adım, Gebze Bilişim Teknolojileri Üssü ve İzmir Teknoloji Üssü Anonim Şirketi’nin birleşmesi ile atıldı. İYTE kampüs alanında yer alan 9 bin 600 dönüm arazinin, Teknoloji Vadisi’ne tahsis edilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin otomobili tanıtım toplantısında İzmir ile Gebze arasında kurulacağını ilan ettiği Teknoloji Vadisi projesi adım adım hayata geçiyor. Tam zamanlı 40 bin nitelikli Ar-Ge personelinin istihdam edilmesi ve yıllık 25 milyar dolarlık değer üretmesi hedeflenen teknoloji vadisinde ilk adım; Gebze Bilişim Teknolojileri Üssü ve İzmir Teknoloji Üssü Anonim Şirketi’nin birleşmesi ile atıldı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampus alanında yer alan 9 bin 600 dönüm arazinin, Teknoloji Vadisi’ne tahsis edilmesi planlanıyor. ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR Bu arazinin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesi ile ilgili çalışmalar ise hızla devam ediyor. İlk kazmanın yıl içinde vurulması hedeflenen teknoloji vadisinde insansız hava araçlarından, film efektlerine, robot tasarımlarından, ilaç ve aşı geliştirmeye, yazılımdan biyoteknolojiye kadar katma değeri yüksek ürün üreten bir merkez hayata geçirilmiş olacak.

Teknoloji vadisinde ilk adım, Gebze Bilişim Teknolojileri Üssü ve İzmir Teknoloji Üssü Anonim Şirketi’nin birleşmesi ile atıldı. İYTE kampüs alanında yer alan 9 bin 600 dönüm arazinin, Teknoloji Vadisi’ne tahsis edilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin otomobili tanıtım toplantısında İzmir ile Gebze arasında kurulacağını ilan ettiği Teknoloji Vadisi projesi adım adım hayata geçiyor. Tam zamanlı 40 bin nitelikli Ar-Ge personelinin istihdam edilmesi ve yıllık 25 milyar dolarlık değer üretmesi hedeflenen teknoloji vadisinde ilk adım; Gebze Bilişim Teknolojileri Üssü ve İzmir Teknoloji Üssü Anonim Şirketi’nin birleşmesi ile atıldı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampus alanında yer alan 9 bin 600 dönüm arazinin, Teknoloji Vadisi’ne tahsis edilmesi planlanıyor.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Bu arazinin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesi ile ilgili çalışmalar ise hızla devam ediyor. İlk kazmanın yıl içinde vurulması hedeflenen teknoloji vadisinde insansız hava araçlarından, film efektlerine, robot tasarımlarından, ilaç ve aşı geliştirmeye, yazılımdan biyoteknolojiye kadar katma değeri yüksek ürün üreten bir merkez hayata geçirilmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.