19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Otobüs fiyatlarına indirim geliyor!

Ekonomi 11.06.2020 - 12:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Otobüs fiyatlarına indirim geliyor!

Ulaştırma Bakanlığı otobüs bilet fiyatlarında yüzde 30 ile 40 arasında indirim öngören tebliğ hazırladı. Söz konusu tebliğin birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Tebliğ yayınlandığı gün yürürlüğe girecek ve koronavirüs nedeniyle ciddi anlamda yükselen otobüs bilet fiyatları düşüşe geçecek. Koronavirüs salgını nedeniyle yarı kapasiteyle çalışan şehirler arası otobüslerde bilet fiyatları da iki katını aşmıştı. Ulaştırma Bakanlığı bilet fiyatlarındaki yükseliş sonrası vatandaşın zorda kalmaması için tebliğ hazırladı. Söz konusu tebliğ kapsamında otobüs bilet fiyatlarında yüzde 30 ile 40 arasında düşüş öngörülüyor. Tebliğin birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanması ve yayınlandığı gün de yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Düzenleme sonrası bilet fiyatları da salgın öncesine geri dönmüş olacak. AİLELER YAN YANA OTURABİLECEK Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu vatandaşın uygun fiyatlar ile yolculuk etmesini amaçladıklarını söyledi. Otobüslerde uygulanacak yeni kurallarla birlikte aile bireylerinin yan yana oturabilmesinin önü açılacak. Böylece doluluk oranının yüzde 70’lere gelebileceği ifade ediliyor. Daha önce 301-350 kilometre arası 150 lira olan tavan fiyatı 110 TL'ye 901-1000 kilometre arası 250 lira olan tavan ücreti de 185 TL'ye düşmüş olacak. Daha önce en fazla 160 TL bilet ücreti istenebilecek olan İstanbul-Ankara arası otobüs bileti fiyatı da en fazla 120 TL olabilecek.  

Ulaştırma Bakanlığı otobüs bilet fiyatlarında yüzde 30 ile 40 arasında indirim öngören tebliğ hazırladı. Söz konusu tebliğin birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Tebliğ yayınlandığı gün yürürlüğe girecek ve koronavirüs nedeniyle ciddi anlamda yükselen otobüs bilet fiyatları düşüşe geçecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle yarı kapasiteyle çalışan şehirler arası otobüslerde bilet fiyatları da iki katını aşmıştı. Ulaştırma Bakanlığı bilet fiyatlarındaki yükseliş sonrası vatandaşın zorda kalmaması için tebliğ hazırladı. Söz konusu tebliğ kapsamında otobüs bilet fiyatlarında yüzde 30 ile 40 arasında düşüş öngörülüyor. Tebliğin birkaç gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanması ve yayınlandığı gün de yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Düzenleme sonrası bilet fiyatları da salgın öncesine geri dönmüş olacak.

AİLELER YAN YANA OTURABİLECEK

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu vatandaşın uygun fiyatlar ile yolculuk etmesini amaçladıklarını söyledi. Otobüslerde uygulanacak yeni kurallarla birlikte aile bireylerinin yan yana oturabilmesinin önü açılacak. Böylece doluluk oranının yüzde 70’lere gelebileceği ifade ediliyor. Daha önce 301-350 kilometre arası 150 lira olan tavan fiyatı 110 TL'ye 901-1000 kilometre arası 250 lira olan tavan ücreti de 185 TL'ye düşmüş olacak. Daha önce en fazla 160 TL bilet ücreti istenebilecek olan İstanbul-Ankara arası otobüs bileti fiyatı da en fazla 120 TL olabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.