19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli’de antikor testleri başlıyor!

Kocaeli 12.06.2020 - 15:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kocaeli’de antikor testleri başlıyor!

Korona virüsünde bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan antikor testi uygulaması, Kocaeli’de Pazartesi günü başlayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye genelinde 153 bin hanede yapılacağını duyurduğu antikor testi uygulaması, 7 ilde başladı. Sağlık ekipleri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde belirlenen hanelere giderek, test için numune alma işlemi yapıyor. Antikor testi uygulananlara 2 gün içinde e-nabız uygulaması ya da ilgili ilçe sağlık müdürlüğünden sonucu öğrenilebiliyor.   KOCAELİ’DE BAŞLIYOR 7 ilde başlayan antikor testi uygulaması, pazartesi günüden itibaren Kocaeli’de de yapılmaya başlanacak. Testler, TUİK tarafından Kocaeli’de rastgele belirlenen evlerde sağlık görevlileri tarafından yapılacak. Her evden bir kişi seçilecek ve burnundan sürüntü alınacak, kan alınacak ve antikor testi yapılacak. Alına örnekler üzerinden laboratuvarlarda testler yapılacak.

Korona virüsünde bağışıklık oranının tespit edilmesini amaçlayan antikor testi uygulaması, Kocaeli’de Pazartesi günü başlayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye genelinde 153 bin hanede yapılacağını duyurduğu antikor testi uygulaması, 7 ilde başladı. Sağlık ekipleri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğinde belirlenen hanelere giderek, test için numune alma işlemi yapıyor. Antikor testi uygulananlara 2 gün içinde e-nabız uygulaması ya da ilgili ilçe sağlık müdürlüğünden sonucu öğrenilebiliyor.  

KOCAELİ’DE BAŞLIYOR

7 ilde başlayan antikor testi uygulaması, pazartesi günüden itibaren Kocaeli’de de yapılmaya başlanacak. Testler, TUİK tarafından Kocaeli’de rastgele belirlenen evlerde sağlık görevlileri tarafından yapılacak. Her evden bir kişi seçilecek ve burnundan sürüntü alınacak, kan alınacak ve antikor testi yapılacak. Alına örnekler üzerinden laboratuvarlarda testler yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.