Eskihisar kalesi ne olacak?

Gebze 16.06.2020 - 14:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Eskihisar kalesi ne olacak?

Tıpkı Osman Hamdi Bey Müzesinde olduğu gibi Eskihisar’da bulunan tarihi Eskihisar Kalesi de unutulmaya yüz tutmuş durumda. Bakımsızlıktan adeta harabeyi andıran, bu tarihi değer her geçen gün biraz daha unutuluyor. Uzun zamandır ihmal edilen ve içerisi tanınmaz halde olan Eskihisar Kalesini görenler, “Kale için artık bir şeyler yapılmalı” yorumu yapıyorlar. Sinema akşamları yapılıyordu İnternette Gebze denilince, karşımıza çıkan en önemli değer olan tarihi kalenin geleceği merakla bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda vatandaşlar için sinema akşamlarının yapıldığı ve oldukça ilgi gören kalede o dönemden beri hiçbir şey yapılmıyor. Gece saatlerinde güvenlik zafiyeti yaşanan ve vatandaşlarca sık sık şikayet konusu olan kalenin içerisi bakımsız ve tanınmaz halde. Çöplerin atıldığı ve en kısa zamanda sahip çıkılması gereken tarihi değerimize hemen sahip çıkılması şart. HABER: R.SILA GÜVENÇ

Tıpkı Osman Hamdi Bey Müzesinde olduğu gibi Eskihisar’da bulunan tarihi Eskihisar Kalesi de unutulmaya yüz tutmuş durumda. Bakımsızlıktan adeta harabeyi andıran, bu tarihi değer her geçen gün biraz daha unutuluyor. Uzun zamandır ihmal edilen ve içerisi tanınmaz halde olan Eskihisar Kalesini görenler, “Kale için artık bir şeyler yapılmalı” yorumu yapıyorlar.

Sinema akşamları yapılıyordu

İnternette Gebze denilince, karşımıza çıkan en önemli değer olan tarihi kalenin geleceği merakla bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda vatandaşlar için sinema akşamlarının yapıldığı ve oldukça ilgi gören kalede o dönemden beri hiçbir şey yapılmıyor. Gece saatlerinde güvenlik zafiyeti yaşanan ve vatandaşlarca sık sık şikayet konusu olan kalenin içerisi bakımsız ve tanınmaz halde. Çöplerin atıldığı ve en kısa zamanda sahip çıkılması gereken tarihi değerimize hemen sahip çıkılması şart.

HABER: R.SILA GÜVENÇ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.