Maskeyle imtihan devam ediyor

Gebze 22.06.2020 - 10:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Maskeyle imtihan devam ediyor

Kovid-19 dönemiyle beraber hayatımıza giren maske kullanımı her birimize yeni bir alışkanlık oldu. Salgın öncesi ve salgın sonrası diye yaşantılarımızı ikiye ayırmış durumdayız. Bu anlamda maske kullanımı salgınla mücadele konusunda en etkin mücadele silahı olarak dikkat çekiyor. Pek çok yerde maske kullanmamak para cezası sebebiyken her şeyden önce maske kullanmamak virüse davetiye çıkarıyor. MASKE ALIŞKANLIĞI ARTTI AMA SORUN VAR Bu anlamda artık hemen herkesin maske kullanımı konusunda eskisine göre daha bilinçli olduğunu gözlemlesek de zaman zaman maskenin takılış şekli konusunda sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek. Maskenin kullanımında ağzımızın ve burnumuzun maske içinde olması gerekiyor. Yani bir başka deyişle aynaya bakarak maskenin tamamen ağzımızı, yüzümüzü kapladığından emin olmamız gerekiyor. Oysa sokağa çıktığımız zaman birçoğumuzun bu anlamda sıkıntılar yaşadığı bir gerçek gibi duruyor. Maskeyi yarım yamalak takanlar, çene altında kullananlar gibi birçok sorun mevcut. Yani anlayacağınız maske ile imtihanımız devam ediyor.  

Kovid-19 dönemiyle beraber hayatımıza giren maske kullanımı her birimize yeni bir alışkanlık oldu. Salgın öncesi ve salgın sonrası diye yaşantılarımızı ikiye ayırmış durumdayız. Bu anlamda maske kullanımı salgınla mücadele konusunda en etkin mücadele silahı olarak dikkat çekiyor. Pek çok yerde maske kullanmamak para cezası sebebiyken her şeyden önce maske kullanmamak virüse davetiye çıkarıyor.

MASKE ALIŞKANLIĞI ARTTI AMA SORUN VAR

Bu anlamda artık hemen herkesin maske kullanımı konusunda eskisine göre daha bilinçli olduğunu gözlemlesek de zaman zaman maskenin takılış şekli konusunda sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek. Maskenin kullanımında ağzımızın ve burnumuzun maske içinde olması gerekiyor. Yani bir başka deyişle aynaya bakarak maskenin tamamen ağzımızı, yüzümüzü kapladığından emin olmamız gerekiyor. Oysa sokağa çıktığımız zaman birçoğumuzun bu anlamda sıkıntılar yaşadığı bir gerçek gibi duruyor. Maskeyi yarım yamalak takanlar, çene altında kullananlar gibi birçok sorun mevcut. Yani anlayacağınız maske ile imtihanımız devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.