19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gebze’de 44 bin mülteci var

Gebze 24.06.2020 - 12:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebze’de 44 bin mülteci var

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz BM Mülteci Örgütü Türkiye’ye açıklamalarda bulunarak, “Gebze’de 52 ülkeden 44 bin mülteci var” dedi. Dünya Mülteciler Günü ve Haftası dolayısıyla BM Mülteci Örgütü Türkiye’ye açıklamalarda bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu acı senaryonun muhataplarını saygıyla selamlıyorum. Bu konuda ülkemizin sanayi başkenti ve her konuda büyük imkanlar sunan Gebze Belediye Başkanı olarak tüm paydaşlarımızı selamlıyorum. Gebze’de şu anda 44 bin civarında mülteciyi barındırıyoruz. Bunların bir kısmı aileleriyle beraber ikamet ederken bir kısmı da günübirlik faaliyetlerde hayatını devam ettirmekte. Dünyanın 52 ülkesinden insan barınıyor Gebze’de. Türkiye olarak gerek mazlumlarım yanında olmak gerekse de tüm dünyaya örnek olan bir ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve doğrultusunda bizde yerel yönetimler olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. MİSAFİR ETMEYE DEVAM EDİYORUZ Tabii ki bu mazlum insanlar ülkelerinden isteyerek ve severek çıkmadılar. İşkence, savaş veya kıtlık gibi farklı nedenlerden ülkelerini terk ettiler. Ata topraklarını, ana yurtlarını terk edip buralara geldiler. Onları bir misafir olarak kabul ettik ve bir misafire davranıldığı şekilde davranmaya devam ediyoruz. Elimizden geldiğince bütün sorunlarını irdeleyerek onları rahat ettirmeye, onların sorunlarını çözmekten, Türkiye’de onları ağırlamaktan mutlu olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Bugün Dünya Mülteciler Günü ve Haftası olarak kutluyoruz ve kendilerinin huzura ermesini diliyorum. Bütün dünya mazlumlarını selamlıyorum.”     İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz BM Mülteci Örgütü Türkiye’ye açıklamalarda bulunarak, “Gebze’de 52 ülkeden 44 bin mülteci var” dedi.

Dünya Mülteciler Günü ve Haftası dolayısıyla BM Mülteci Örgütü Türkiye’ye açıklamalarda bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu acı senaryonun muhataplarını saygıyla selamlıyorum. Bu konuda ülkemizin sanayi başkenti ve her konuda büyük imkanlar sunan Gebze Belediye Başkanı olarak tüm paydaşlarımızı selamlıyorum. Gebze’de şu anda 44 bin civarında mülteciyi barındırıyoruz. Bunların bir kısmı aileleriyle beraber ikamet ederken bir kısmı da günübirlik faaliyetlerde hayatını devam ettirmekte. Dünyanın 52 ülkesinden insan barınıyor Gebze’de. Türkiye olarak gerek mazlumlarım yanında olmak gerekse de tüm dünyaya örnek olan bir ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve doğrultusunda bizde yerel yönetimler olarak mücadelemizi sürdürüyoruz.

MİSAFİR ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Tabii ki bu mazlum insanlar ülkelerinden isteyerek ve severek çıkmadılar. İşkence, savaş veya kıtlık gibi farklı nedenlerden ülkelerini terk ettiler. Ata topraklarını, ana yurtlarını terk edip buralara geldiler. Onları bir misafir olarak kabul ettik ve bir misafire davranıldığı şekilde davranmaya devam ediyoruz. Elimizden geldiğince bütün sorunlarını irdeleyerek onları rahat ettirmeye, onların sorunlarını çözmekten, Türkiye’de onları ağırlamaktan mutlu olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Bugün Dünya Mülteciler Günü ve Haftası olarak kutluyoruz ve kendilerinin huzura ermesini diliyorum. Bütün dünya mazlumlarını selamlıyorum.”

 

 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.