“Caydırıcı cezalar uygulanmalı”

Gündem 21.07.2020 - 13:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Caydırıcı cezalar uygulanmalı”

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş cinayete kurban giden Pınar Gültekin hakkında, “Kadınlarımız katledilirken, sessiz kalan başka işlerle meşgul olan yetkililerin artık caydırıcı cezalar uygulaması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” dedi. Muğla’da 16 Temmuz’dan bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Genç kızın yakılıp, bir varil içine konulduktan sonra üzerine beton dökülüp sarp bir araziye atıldığı öğrenildi. Cinayete Gebze Bölgesi’nden siyasetçiler seslerini yükseltti. SESSİZ KALMAYACAĞIZ Tepkisini dile getirenlerden CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, “5 gündür haber alınamayan 27 yaşındaki Pınar Gültekin‘in cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Bir hayatı söndürdünüz, Bir umudu, bir hayali ve bir aileye daha acı yaşattınız. Kadınlarımız katledilirken, sessiz kalan başka işlerle meşgul olan yetkililerin artık caydırıcı cezalar uygulaması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Yeni bir kadın cinayeti olmasın. Sessiz kalmayacağız. Onların sesi olmak zorundayız” açıklamasında bulundu. UMUTLA BULUNMASINI BEKLEDİK CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek ise, “5 gündür umutla bulunmasını beklediğimiz 27 yaşındaki Pınar Gültekin'i bu hayata sığdıramayan zihniyetlerle mücadele etmek insanlığına olan borcumuzdur. Pınar Gültekin'e Allah'tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz” dedi. MECLİSTE TARTIŞILACAK KONU ‘SOSYAL MEDYA’ İYİ Parti Kocaeli İl Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Pelin Dönge TBMM gündemine dikkat çekerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bize bir kadının yasını tutmak, öldürülmesine isyan etmek düştü. Bu ülkede kadınları koruyamıyoruz. Kadın cinayetleri siyasidir. Çünkü ülkemizde kadının, meclisten 2 saatte çıkartılan bir yasa kadar hükmü kalmamıştır. Bugün gözümüzü bir kadın cinayeti ile açmışken mecliste tartışılacak konu maalesef ‘sosyal medya’ olacak. Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla Türkiye’nin ‘ilk imzacı devlet’ olarak imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’nin feshi değil, kadın cinayetlerinin durdurulması gündeme alınmalıdır. MUTLU BİR TÜRKİYE’DE YAŞAMAK İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun hayata geçirilmelidir. Yaşam hakkımızın güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını kabul etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açmak, şiddetin önünü açmaktır. Genç yaşta kadın cinayetine kurban giden Pınar Gültekin'e Allah'tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Dileğimiz kadın cinayetlerinin son bulduğu, kadın haklarının yasalarla güvence altına alındığı huzurlu, mutlu bir Türkiye’de yaşamak.”

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş cinayete kurban giden Pınar Gültekin hakkında, “Kadınlarımız katledilirken, sessiz kalan başka işlerle meşgul olan yetkililerin artık caydırıcı cezalar uygulaması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Muğla’da 16 Temmuz’dan bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Genç kızın yakılıp, bir varil içine konulduktan sonra üzerine beton dökülüp sarp bir araziye atıldığı öğrenildi. Cinayete Gebze Bölgesi’nden siyasetçiler seslerini yükseltti.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Tepkisini dile getirenlerden CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, “5 gündür haber alınamayan 27 yaşındaki Pınar Gültekin‘in cansız bedeni ormanlık alanda bulundu. Bir hayatı söndürdünüz, Bir umudu, bir hayali ve bir aileye daha acı yaşattınız. Kadınlarımız katledilirken, sessiz kalan başka işlerle meşgul olan yetkililerin artık caydırıcı cezalar uygulaması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Yeni bir kadın cinayeti olmasın. Sessiz kalmayacağız. Onların sesi olmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

UMUTLA BULUNMASINI BEKLEDİK

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek ise, “5 gündür umutla bulunmasını beklediğimiz 27 yaşındaki Pınar Gültekin'i bu hayata sığdıramayan zihniyetlerle mücadele etmek insanlığına olan borcumuzdur. Pınar Gültekin'e Allah'tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz” dedi.

MECLİSTE TARTIŞILACAK KONU ‘SOSYAL MEDYA’

İYİ Parti Kocaeli İl Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Pelin Dönge TBMM gündemine dikkat çekerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bize bir kadının yasını tutmak, öldürülmesine isyan etmek düştü. Bu ülkede kadınları koruyamıyoruz. Kadın cinayetleri siyasidir. Çünkü ülkemizde kadının, meclisten 2 saatte çıkartılan bir yasa kadar hükmü kalmamıştır. Bugün gözümüzü bir kadın cinayeti ile açmışken mecliste tartışılacak konu maalesef ‘sosyal medya’ olacak. Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla Türkiye’nin ‘ilk imzacı devlet’ olarak imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’nin feshi değil, kadın cinayetlerinin durdurulması gündeme alınmalıdır.

MUTLU BİR TÜRKİYE’DE YAŞAMAK

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun hayata geçirilmelidir. Yaşam hakkımızın güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını kabul etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açmak, şiddetin önünü açmaktır. Genç yaşta kadın cinayetine kurban giden Pınar Gültekin'e Allah'tan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Dileğimiz kadın cinayetlerinin son bulduğu, kadın haklarının yasalarla güvence altına alındığı huzurlu, mutlu bir Türkiye’de yaşamak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.