Fethin ve bağımsızlığın sembolü AYASOFYA

Gündem 24.07.2020 - 17:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Fethin ve bağımsızlığın sembolü AYASOFYA

Danıştay kararı ile müzeden camiye çevrilen Ayasofya’nın 4 minaresinden sırayla okunan ezanın ardından ilk namaz eda edildi. Erbaş'ın kılıç geleneği ile irad ettiği hutbenin ardından ilk cuma namazı da kılındı. Müzeden camiye çevrilen Ayasofya’da ilk Cuma namazı bugün kılındı. Cuma namazına ise sadece davetliler katılabildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi açılışı Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile başladı. Erdoğan namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okurken Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da cuma duasını okudu. Erbaş’ın kılıç geleneğiyle irad ettiği cuma hutbesinin ardından ilk cuma namazı kılındı. Osmanlı’dan kalan bu geleneğe göre cuma ve bayram hutbeleri için minbere kılıçla çıkılıyor. GEBZELİ SİYASETÇİLER AKIN ETTİ Tarihe tanıklık edenler arasında AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Kocaeli İl Yöneticisi Recep Kaya, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İshakoğlu Beton sahibi Yusuf Öztürk, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Abbas Sır,  Gebze Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Vahdettin Duran, Gebze Kurucu İlçe Başkanı Metin Gökçe yer aldı. Cuma namazını 86 yıl sonra bugün yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii’nde kılan Gebze Bölgesinin siyasetçileri fethin sembolü Ayasofya Camii’nde çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak “Zincirler kırıldı; Ayasofya açıldı. 86 yıllık hasretimizin sona erdiği tarihi âna şahitlik ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 21 BİN POLİS GÖREV ALDI Cuma namazı için tarihi yarım adada yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik bir bölgede güvenlik önlemi alınarak, bir çok noktaya güvenlik bariyeri yerleştirildi. Tedbirler kapsamında yaklaşık 50 bin polisin çalıştığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan 21 bin polis, Ayasofya ve çevresinde görev aldı.

Danıştay kararı ile müzeden camiye çevrilen Ayasofya’nın 4 minaresinden sırayla okunan ezanın ardından ilk namaz eda edildi. Erbaş'ın kılıç geleneği ile irad ettiği hutbenin ardından ilk cuma namazı da kılındı.

Müzeden camiye çevrilen Ayasofya’da ilk Cuma namazı bugün kılındı. Cuma namazına ise sadece davetliler katılabildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi açılışı Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile başladı. Erdoğan namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okurken Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da cuma duasını okudu. Erbaş’ın kılıç geleneğiyle irad ettiği cuma hutbesinin ardından ilk cuma namazı kılındı. Osmanlı’dan kalan bu geleneğe göre cuma ve bayram hutbeleri için minbere kılıçla çıkılıyor.

GEBZELİ SİYASETÇİLER AKIN ETTİ

Tarihe tanıklık edenler arasında AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Kocaeli İl Yöneticisi Recep Kaya, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İshakoğlu Beton sahibi Yusuf Öztürk, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Abbas Sır,  Gebze Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Vahdettin Duran, Gebze Kurucu İlçe Başkanı Metin Gökçe yer aldı. Cuma namazını 86 yıl sonra bugün yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii’nde kılan Gebze Bölgesinin siyasetçileri fethin sembolü Ayasofya Camii’nde çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak “Zincirler kırıldı; Ayasofya açıldı. 86 yıllık hasretimizin sona erdiği tarihi âna şahitlik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

21 BİN POLİS GÖREV ALDI

Cuma namazı için tarihi yarım adada yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik bir bölgede güvenlik önlemi alınarak, bir çok noktaya güvenlik bariyeri yerleştirildi. Tedbirler kapsamında yaklaşık 50 bin polisin çalıştığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan 21 bin polis, Ayasofya ve çevresinde görev aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.