19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Önlemler sadece milli bayramlarda mı var?”

Siyaset 26.08.2020 - 14:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Önlemler sadece milli bayramlarda mı var?”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI YILDIZ’DAN 30 AĞUSTOS’UN KUTLANILMAMASINA TEPKİ!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, 30 Ağustos Zafer Bayramının koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlanılmamasına tepki göstererek, “Pandemi dolayısıyla iptal edilen ya da kutlanan, sembolik bazı faaliyetlere temsille katılmaların gerçekleştiğini herkes biliyorken 30 Ağustos Zafer Bayramı'na gelince mi önlemler artırılıyor?” dedi. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, 30 Ağustos Zafer Bayramının koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlanmamasına tepki gösterdi. Başkan Yıldız yaptığı açıklamada, “Hepimizin malumu ülkemiz ve tüm dünyayı olumsuz etkileyen korona virüse karşı tedbirlerimizi almaya devam ediyor, virüsün mutasyon geçirip ölümlere sebep olmayacak hale gelmesini ümitle bekliyoruz. Ancak bugünlerde büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız 30 Ağustos sadece bir meydan muharebesinin zafer kutlaması değil, bir ulusun emperyalist güçlere boyun eğmemesi ve topraklarından söküp atarak özgürlüğüne kavuşma hikayesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’inci yıl dönümünde yurt genelinde yapılacak etkinlikler ise İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine gönderilen genelge ile yasaklandı. Genelgeyle birlikte çelenk sunma programının TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla asgari düzeyde gerçekleştirilecek. “30 AĞUSTOS’A GELİNCE Mİ ÖNLEMLER ARTIRILIYOR?” Hükümetin pandemi dolayısıyla iptal ettiği ya da kutladığı, sembolik bazı faaliyetlere de bizzat temsille katıldığını herkes biliyor. Hükümet hangi faaliyetleri iptal ediyor, hangi faaliyetleri tercih ediyor da virüsle mücadeledeki ciddiyetini ve kararlığını ortaya koyuyor. Dolup taşan plajlar, 2,5 milyon öğrencinin girdiği sınavlar, 1 milyon öğretmenin yer değiştirmesi, alınan kararla ekim ayı itibariyle süper lig futbol müsabakalarının seyirciyle oynanacak olması virüsle mücadele sürecini zedelemezken 30 Ağustos Zafer Bayramı'na gelince mi önlemler artırılıyor? Her şey gelir geçer ama bu millet bunu unutmaz!” dedi. “15 TEMMUZ GİBİ 30 AĞUSTOS DA KUTLANMALI” Sözlerini sürdüren Başkan Yıldız, “Bizi birbirimize kenetleyen, milli ve dini bayramlarımızın kutlanması noktasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı’nın tüm ülkede coşkuyla kutlandığı gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına da aynı hassasiyet ve coşku gösterilmelidir. 15 Temmuz’un milli şuurumuza katkıları mevzu edilerek yapılmış törenler tabii ki unutulmasın millet 15 Temmuz’da neyle karşılaştığını hep hafızalarında diri tutsun ama millet yokluktan bir ülkeyi nasıl vücuda getirdiğimizi de unutmasın. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren her özel ve milli güne aynı hassasiyet ve ciddiyet gösterilsin.” İfadelerini kullandı.
İYİ PARTİ İL BAŞKANI YILDIZ’DAN 30 AĞUSTOS’UN KUTLANILMAMASINA TEPKİ!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, 30 Ağustos Zafer Bayramının koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlanılmamasına tepki göstererek, “Pandemi dolayısıyla iptal edilen ya da kutlanan, sembolik bazı faaliyetlere temsille katılmaların gerçekleştiğini herkes biliyorken 30 Ağustos Zafer Bayramı'na gelince mi önlemler artırılıyor?” dedi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, 30 Ağustos Zafer Bayramının koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlanmamasına tepki gösterdi. Başkan Yıldız yaptığı açıklamada, “Hepimizin malumu ülkemiz ve tüm dünyayı olumsuz etkileyen korona virüse karşı tedbirlerimizi almaya devam ediyor, virüsün mutasyon geçirip ölümlere sebep olmayacak hale gelmesini ümitle bekliyoruz. Ancak bugünlerde büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız 30 Ağustos sadece bir meydan muharebesinin zafer kutlaması değil, bir ulusun emperyalist güçlere boyun eğmemesi ve topraklarından söküp atarak özgürlüğüne kavuşma hikayesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’inci yıl dönümünde yurt genelinde yapılacak etkinlikler ise İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine gönderilen genelge ile yasaklandı. Genelgeyle birlikte çelenk sunma programının TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla asgari düzeyde gerçekleştirilecek.

“30 AĞUSTOS’A GELİNCE Mİ ÖNLEMLER ARTIRILIYOR?”

Hükümetin pandemi dolayısıyla iptal ettiği ya da kutladığı, sembolik bazı faaliyetlere de bizzat temsille katıldığını herkes biliyor. Hükümet hangi faaliyetleri iptal ediyor, hangi faaliyetleri tercih ediyor da virüsle mücadeledeki ciddiyetini ve kararlığını ortaya koyuyor. Dolup taşan plajlar, 2,5 milyon öğrencinin girdiği sınavlar, 1 milyon öğretmenin yer değiştirmesi, alınan kararla ekim ayı itibariyle süper lig futbol müsabakalarının seyirciyle oynanacak olması virüsle mücadele sürecini zedelemezken 30 Ağustos Zafer Bayramı'na gelince mi önlemler artırılıyor? Her şey gelir geçer ama bu millet bunu unutmaz!” dedi.

“15 TEMMUZ GİBİ 30 AĞUSTOS DA KUTLANMALI”

Sözlerini sürdüren Başkan Yıldız, “Bizi birbirimize kenetleyen, milli ve dini bayramlarımızın kutlanması noktasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı’nın tüm ülkede coşkuyla kutlandığı gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına da aynı hassasiyet ve coşku gösterilmelidir. 15 Temmuz’un milli şuurumuza katkıları mevzu edilerek yapılmış törenler tabii ki unutulmasın millet 15 Temmuz’da neyle karşılaştığını hep hafızalarında diri tutsun ama millet yokluktan bir ülkeyi nasıl vücuda getirdiğimizi de unutmasın. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren her özel ve milli güne aynı hassasiyet ve ciddiyet gösterilsin.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.