Cemiyet Başkanı’ndan Fikri Işık yorumu!

Kocaeli 02.09.2020 - 09:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Cemiyet Başkanı’ndan Fikri Işık yorumu!

Fikri Işık’ı seversiniz ya da sevmezsiniz ama kabul edelim ki AK Parti’nin Kocaeli’de gelmiş geçmiş en başarılı siyasetçisiydi. AK Parti Kocaeli, genel merkez nezdinde ve kentte en afili dönmelerini Fikri Işık zamanında geçirdi. Fikri Işık Kocaeli’yi temsilen iki önemli bakanlık ve başbakan yardımcılığı yaptı. Genel merkez ile diyalogları sapasağlamdı. AK Parti Kocaeli’yi tamamen tek başına yönetiyordu.  O kimin ne olmasını istiyorsa o oluyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil genel merkez nezdinde kendisini ispatlamış olan Işık, yerelde de şimdiye kadar görülmemiş bir enerjiye sahipti. Teşkilatçı yeteneği bana göre Türkiye’de her siyasi partiye örnek gösterilecek düzeydeydi. Kocaeli’nin her hangi bir ilçesinin bırakın başkanını gençlik kolları yönetimlerine girecek isimleri bile bizzat kendisi belirliyordu. Söylenilenlere göre; üst düzey hafızaya sahipti. Her hangi bir mahalle yöneticisini bile görünce ismiyle hitap ediyormuş. Bu kadar yetenekli bir isim, genel başkan yardımcılığı görevini bıraktıktan sonra bir anda Kocaeli’de yok oluverdi. Bugüne kadar yaptığı bütün emekler boşa gitti.  Tabi şöyle bir şeyde vardı; Kocaeli’de hangi işi yapmak isteseniz Fikri Işık’ın yeğenlerinin o işi yaptığını görüyordunuz. Fikri Işık ismiyle ciddi işler yapıp ciddi paralar kazandıklarını bilmeyen yok zaten. Bu dedikodular yüzünden mi üstü çizildi orasını bilmem. Bir tek şeyi biliyorum, Fikri Işık’ın üstü çizildikten sonra AK Parti Kocaeli’de siyaset eskisi gibi tat vermiyor. Bir kere kendisinden sonra genel merkezde Kocaeli’yi temsil edecek aynı ağırlıkta kimse yok.  Kocaeli’yi söylemiyorum bile… Kocaeli tarihi bu kadar sönük kongre sürecini eminim ki hiçbir zaman yaşamamıştır. Kongrelere 20 günden daha az bir süre kalmasına rağmen, derin bir sessizlik var.  Mevcut başkanların devam edip etmeyeceği belli değil, hiçbir yerde yeni aday isimleri konuşulmuyor. Kısacası eski heyecan yok!

Fikri Işık’ı seversiniz ya da sevmezsiniz ama kabul edelim ki AK Parti’nin Kocaeli’de gelmiş geçmiş en başarılı siyasetçisiydi.
AK Parti Kocaeli, genel merkez nezdinde ve kentte en afili dönmelerini Fikri Işık zamanında geçirdi.
Fikri Işık Kocaeli’yi temsilen iki önemli bakanlık ve başbakan yardımcılığı yaptı.
Genel merkez ile diyalogları sapasağlamdı.
AK Parti Kocaeli’yi tamamen tek başına yönetiyordu. 
O kimin ne olmasını istiyorsa o oluyordu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil genel merkez nezdinde kendisini ispatlamış olan Işık, yerelde de şimdiye kadar görülmemiş bir enerjiye sahipti.
Teşkilatçı yeteneği bana göre Türkiye’de her siyasi partiye örnek gösterilecek düzeydeydi.
Kocaeli’nin her hangi bir ilçesinin bırakın başkanını gençlik kolları yönetimlerine girecek isimleri bile bizzat kendisi belirliyordu.
Söylenilenlere göre; üst düzey hafızaya sahipti.
Her hangi bir mahalle yöneticisini bile görünce ismiyle hitap ediyormuş.
Bu kadar yetenekli bir isim, genel başkan yardımcılığı görevini bıraktıktan sonra bir anda Kocaeli’de yok oluverdi.
Bugüne kadar yaptığı bütün emekler boşa gitti. 
Tabi şöyle bir şeyde vardı; Kocaeli’de hangi işi yapmak isteseniz Fikri Işık’ın yeğenlerinin o işi yaptığını görüyordunuz.
Fikri Işık ismiyle ciddi işler yapıp ciddi paralar kazandıklarını bilmeyen yok zaten.
Bu dedikodular yüzünden mi üstü çizildi orasını bilmem.
Bir tek şeyi biliyorum, Fikri Işık’ın üstü çizildikten sonra AK Parti Kocaeli’de siyaset eskisi gibi tat vermiyor.
Bir kere kendisinden sonra genel merkezde Kocaeli’yi temsil edecek aynı ağırlıkta kimse yok. 
Kocaeli’yi söylemiyorum bile…
Kocaeli tarihi bu kadar sönük kongre sürecini eminim ki hiçbir zaman yaşamamıştır.
Kongrelere 20 günden daha az bir süre kalmasına rağmen, derin bir sessizlik var. 
Mevcut başkanların devam edip etmeyeceği belli değil, hiçbir yerde yeni aday isimleri konuşulmuyor.
Kısacası eski heyecan yok!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.