KÜTÜPHANELER

İlyasoğlu’ndan kırtasiye esnafına destek!

Gebze 02.09.2020 - 17:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

İlyasoğlu’ndan kırtasiye esnafına destek!

Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, Okulların açılmasına kısa süre kala okul alışverişlerinin kırtasiyelerden yapılması gerektiğini söyledi. Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu kırtasiye esnafına destek çıkarak, okul alışverişlerinin kırtasiyelerden yapılması gerektiğini söyleyerek bir açıklama yaptı. İlyasoğlu yaptığı açıklamada, “Sevgili Gebzeliler okullar açılmak üzere. Çocuklarımızın kıyafetten ayakkabıya, kırtasiyeden kitaba, spor malzemelerinden çantaya kadar birçok ihtiyacı olacak. İhtiyaçlarımızı Gebze’de bulunan esnaflardan karşılamalıyız. Büyük marketleri veya ışıltılı AVM dükkanlarındansa Gebze’de, Darıca’da, Dilovası’nda ve Çayırova’da faaliyet gösteren, vergisini kendi bölgesine veren, çalışanını kendi bölgesinden seçen, kazandığını da kendi bölgesinde harcayan bölgemiz esnafından yapmalıyız. Kırtasiye kırtasiyeden alınır. Zaten zor durumda olan ve anca okul açılma döneminde para kazanabilen Gebzeli kırtasiye ve giyim mağazalarını tercih ederek hem Gebze esnafına hem de bölge ticaretine katkı sunabiliriz. Marka market yada mağazalar üreticileri çok zor şartlara sokarak aldıkları ürünleri ışıltılı mağazalarının atmosferinde yüksek karlarla satmakta ve merkezleri de genelde İstanbul’da olduğu için hem karlarını hem de vergilerini İstanbul a aktarmaktadırlar. Bu sebeple ve Gebzeli olmanın bilinci ve inancıyla alışverişlerimizi Gebze’den yapmalıyız.” dedi YERLİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ Sözlerini sürdüren İlyasoğlu, “Özellikle kırtasiye ürünlerinde Malezya’dan Çin’e, Avrupa ülkelerinden Amerika’ya kadar birçok ülkeden ithal gelen ürünlerden ziyade yerli ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Yılın ilk 7 ayında 60 milyon Dolarlık ithalat yapılmış ve bu rakamın yüzde 25’ini kurşun kalem ve boya kalemi oluşturmaktadır. Yerli üretim kendi markamız olan ürünlerin tercih edilmesiyle hem üreticimiz desteklenmiş olur, hem dışa bağımlılık azalır, hem de azda olsa cari açığı kapatmış oluruz. Bu yıl velilerin anaokulu ve ilkokul 4. Sınıf düzeyi öğrenciler için ortalama 900 TL, orta okul öğrencileri için 1200 TL, lise öğrencileri için bin 350 TL civarında harcama yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda ve bölgemizde dört ilçede yaklaşık 157 bin öğrenci ve 8 bin 500 öğretmen olduğunu da düşünürsek bölgemiz esnafında ve yerli üreticide kalacak ve en önemlisi dışarıya çıkmayacak bedel 200 milyon TL Tabi bu yalnızca bu iki üç hafta içerisinde harcanacak okul ve kırtasiye bedeli. Bu ve bunun gibi örnekleri artırmak mümkün. Bize düşen yerli esnaftan alış veriş yapmak ve yerli ürünleri tercih etmek.” İfadelerini kullandı.

Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, Okulların açılmasına kısa süre kala okul alışverişlerinin kırtasiyelerden yapılması gerektiğini söyledi.

Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu kırtasiye esnafına destek çıkarak, okul alışverişlerinin kırtasiyelerden yapılması gerektiğini söyleyerek bir açıklama yaptı. İlyasoğlu yaptığı açıklamada, “Sevgili Gebzeliler okullar açılmak üzere. Çocuklarımızın kıyafetten ayakkabıya, kırtasiyeden kitaba, spor malzemelerinden çantaya kadar birçok ihtiyacı olacak. İhtiyaçlarımızı Gebze’de bulunan esnaflardan karşılamalıyız. Büyük marketleri veya ışıltılı AVM dükkanlarındansa Gebze’de, Darıca’da, Dilovası’nda ve Çayırova’da faaliyet gösteren, vergisini kendi bölgesine veren, çalışanını kendi bölgesinden seçen, kazandığını da kendi bölgesinde harcayan bölgemiz esnafından yapmalıyız. Kırtasiye kırtasiyeden alınır. Zaten zor durumda olan ve anca okul açılma döneminde para kazanabilen Gebzeli kırtasiye ve giyim mağazalarını tercih ederek hem Gebze esnafına hem de bölge ticaretine katkı sunabiliriz. Marka market yada mağazalar üreticileri çok zor şartlara sokarak aldıkları ürünleri ışıltılı mağazalarının atmosferinde yüksek karlarla satmakta ve merkezleri de genelde İstanbul’da olduğu için hem karlarını hem de vergilerini İstanbul a aktarmaktadırlar. Bu sebeple ve Gebzeli olmanın bilinci ve inancıyla alışverişlerimizi Gebze’den yapmalıyız.” dedi

YERLİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Sözlerini sürdüren İlyasoğlu, “Özellikle kırtasiye ürünlerinde Malezya’dan Çin’e, Avrupa ülkelerinden Amerika’ya kadar birçok ülkeden ithal gelen ürünlerden ziyade yerli ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Yılın ilk 7 ayında 60 milyon Dolarlık ithalat yapılmış ve bu rakamın yüzde 25’ini kurşun kalem ve boya kalemi oluşturmaktadır. Yerli üretim kendi markamız olan ürünlerin tercih edilmesiyle hem üreticimiz desteklenmiş olur, hem dışa bağımlılık azalır, hem de azda olsa cari açığı kapatmış oluruz. Bu yıl velilerin anaokulu ve ilkokul 4. Sınıf düzeyi öğrenciler için ortalama 900 TL, orta okul öğrencileri için 1200 TL, lise öğrencileri için bin 350 TL civarında harcama yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda ve bölgemizde dört ilçede yaklaşık 157 bin öğrenci ve 8 bin 500 öğretmen olduğunu da düşünürsek bölgemiz esnafında ve yerli üreticide kalacak ve en önemlisi dışarıya çıkmayacak bedel 200 milyon TL Tabi bu yalnızca bu iki üç hafta içerisinde harcanacak okul ve kırtasiye bedeli. Bu ve bunun gibi örnekleri artırmak mümkün. Bize düşen yerli esnaftan alış veriş yapmak ve yerli ürünleri tercih etmek.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.