Gebzeliler sınava stresli girdi

Gebze 06.09.2020 - 22:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gebzeliler sınava stresli girdi

1 MİLYON NÜFUSLU GEBZE BÖLGESİ HİÇE SAYILDI

Bugün yapılan KPSS Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek sınavında binlerce memur adayı 50 kilometre uzaklıktaki İzmit’e gönderildi. Memur adayları, saatlerce sabah trafiği çekerek sınava stresli girdi. ÖSYM tarafından bugün Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı yapıldı. Sınav yeri tercihleri arasında Gebze yer almamıştı. Yaklaşık 1 milyon nüfuslu büyükşehirli il olmaya aday Gebze Bölgesi geçtiğimiz iki yılda da sınav merkezleri arasında gösterilmemişti. Adaylar sınav merkezi seçiminde ‘Gebze’ olmadığı için Gebze’den 50 kilometre uzaklıktaki İzmit’e gönderildi. Araba anahtarı ve bozuk paranın dahi alınmadığı KPSS için memur adayları bir de sabah trafiğine takılınca, sınava stressiz girmeleri mümkün olmadı.   TRAFİKTEN KAÇAMADILAR Gebze ile birlikte Çayırova, Darıca ve Dilovası’dan binlerce memur adayı sabahın erken saatlerinde yola düştü ancak yine de trafikten kaçamadı. Bazı adaylar ise sınava yetişmekte güçlük yaşadı. Sınava giren adaylar, KPSS nedeniyle şehir içi ve şehirlerarası araç trafiğinde yoğunluk yaşandığını dile getirdiler. Yaklaşık 1 milyon nüfuslu büyükşehirli il olmaya aday Gebze Bölgesi’nin 2017 yılında sınav merkezi kriterine uyarken son 3 yıldır neden sınav merkezi kriterine uymadığı sorusuna ise bir türlü cevap bulunamıyor. 12-13 Eylül’de KPSS Lisans Alan Bilgisi, 20 Eylül’de KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi ve 25 Ekim’de yapılacak olan Önlisans KPSS’de de sınav merkezlerinin arasında Gebze olmaması nedeni ile adaylar yine trafik çilesi yaşayacak ve sınava yetişememe korkusu taşıyacak.
1 MİLYON NÜFUSLU GEBZE BÖLGESİ HİÇE SAYILDI

Bugün yapılan KPSS Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek sınavında binlerce memur adayı 50 kilometre uzaklıktaki İzmit’e gönderildi. Memur adayları, saatlerce sabah trafiği çekerek sınava stresli girdi.

ÖSYM tarafından bugün Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı yapıldı. Sınav yeri tercihleri arasında Gebze yer almamıştı. Yaklaşık 1 milyon nüfuslu büyükşehirli il olmaya aday Gebze Bölgesi geçtiğimiz iki yılda da sınav merkezleri arasında gösterilmemişti. Adaylar sınav merkezi seçiminde ‘Gebze’ olmadığı için Gebze’den 50 kilometre uzaklıktaki İzmit’e gönderildi. Araba anahtarı ve bozuk paranın dahi alınmadığı KPSS için memur adayları bir de sabah trafiğine takılınca, sınava stressiz girmeleri mümkün olmadı.  

TRAFİKTEN KAÇAMADILAR

Gebze ile birlikte Çayırova, Darıca ve Dilovası’dan binlerce memur adayı sabahın erken saatlerinde yola düştü ancak yine de trafikten kaçamadı. Bazı adaylar ise sınava yetişmekte güçlük yaşadı. Sınava giren adaylar, KPSS nedeniyle şehir içi ve şehirlerarası araç trafiğinde yoğunluk yaşandığını dile getirdiler. Yaklaşık 1 milyon nüfuslu büyükşehirli il olmaya aday Gebze Bölgesi’nin 2017 yılında sınav merkezi kriterine uyarken son 3 yıldır neden sınav merkezi kriterine uymadığı sorusuna ise bir türlü cevap bulunamıyor. 12-13 Eylül’de KPSS Lisans Alan Bilgisi, 20 Eylül’de KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi ve 25 Ekim’de yapılacak olan Önlisans KPSS’de de sınav merkezlerinin arasında Gebze olmaması nedeni ile adaylar yine trafik çilesi yaşayacak ve sınava yetişememe korkusu taşıyacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.