19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Buna nasıl izin verdiniz?

Gebze 07.09.2020 - 21:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Buna nasıl izin verdiniz?

GEBZE MUSTAFA PAŞA CAMİSİ’NİN TARİHİNE SAYGISIZLIK!

Gebze’de tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii’nin giriş kapısına yapılan plastik sundurma, tarihi caminin mermer bloklarına sabitlendi. Mermerler blokların delinmesi ile bloklar zarar gördü.  Osmanlı’nın Gebze’deki varlığı, Gebze’nin simgesi ve merkezi, Mimar Sinan’ın mirası Çoban Mustafa Paşa Camii’nde tarihe büyük saygısızlık yapıldı. Yavuz Sultan Selim ile Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından 1523’te ünlü mimar; Mimar Sinan’a yaptırılan Çoban Mustafa Paşa Camii’nin giriş kapısına yapılan plastik sundurma, tarihi caminin mermer bloklarına sabitlendi. ÇİVİ BİLE ÇAKILAMIYOR  5 asırlık bu dev eserin mermer bloklarına sabitlenen sundurma, mermer bloklara zarar verdi. Sundurma ile güzide eserin mermer bloklarında çatlama meydana geldiği görüldü. Gebze’nin tarihine tanıklık eden bu yapıya zarar verildiğini gören vatandaşlar adeta şoke oldu. Tarihi yapıya Anıtlar Kurulu’nun izni olmadan bir çivi bile çakılamazken plastik sundurmanın nasıl yapıldığı merak konusu oldu.  
GEBZE MUSTAFA PAŞA CAMİSİ’NİN TARİHİNE SAYGISIZLIK!

Gebze’de tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii’nin giriş kapısına yapılan plastik sundurma, tarihi caminin mermer bloklarına sabitlendi. Mermerler blokların delinmesi ile bloklar zarar gördü. 
Osmanlı’nın Gebze’deki varlığı, Gebze’nin simgesi ve merkezi, Mimar Sinan’ın mirası Çoban Mustafa Paşa Camii’nde tarihe büyük saygısızlık yapıldı. Yavuz Sultan Selim ile Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından 1523’te ünlü mimar; Mimar Sinan’a yaptırılan Çoban Mustafa Paşa Camii’nin giriş kapısına yapılan plastik sundurma, tarihi caminin mermer bloklarına sabitlendi.
ÇİVİ BİLE ÇAKILAMIYOR 
5 asırlık bu dev eserin mermer bloklarına sabitlenen sundurma, mermer bloklara zarar verdi. Sundurma ile güzide eserin mermer bloklarında çatlama meydana geldiği görüldü. Gebze’nin tarihine tanıklık eden bu yapıya zarar verildiğini gören vatandaşlar adeta şoke oldu. Tarihi yapıya Anıtlar Kurulu’nun izni olmadan bir çivi bile çakılamazken plastik sundurmanın nasıl yapıldığı merak konusu oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.