“Canı canla buluşturuyoruz”

Gebze 02.10.2020 - 14:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Canı canla buluşturuyoruz”

KOMPOST TESİSİ GEBZELİLER’İN HİZMETİNE SUNULDU

Gebze Belediyesi sıfır atık projesi kapsamında modern kapalı pazar yerlerinde kaynağında ayrı toplanan organik atıkları yeniden hayata kazandırma adına Kapalı Pazar Alanı’nın içinde Kompost(Organik Gübre) Tesisi’ni hizmete sundu. Toplanan atıklardan organik gübre üretilecek olan tesiste, hem Pazar atıkları azaltılması, hem de atıklardan ekonomik bir değer elde edilmesi hedefleniyor. Gebze Belediyesi Mevlana Mahallesi’nde bulunan Kapalı Pazar Alanı içinde kurulan Kompost Tesisinin açılış programına; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektörü Prof.Dr.Muhammed Hasan Aslan, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, meclis üyeleri ve Gebzeli vatandaşlar katıldı. ÇAKMAK: YENİ FİDANLARA TOHUM OLACAK Programın açılış konuşması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, sürdürülebilir yaşamda dönüşümün önemine vurgu yaparak, “Hayatımızın gerçeği olan çöplerin dönüştürülerek gübreye çevrilmesi ekonomik anlamda bir hayli değerli. Yeni fidanlara tohum olacak olan bu örnek çalışmada emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere, belediye başkan yardımcılarını ve birim müdürlerini tebrik ediyorum” dedi. ASLAN: ORTAK PROJELERİN İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ GTÜ Rektörü Muhammed Hasan Aslan da projenin önemine vurgu yaparak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü tebrik etti. Aslan, “Güzel ve planlı bir çalışmaya şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çevre Mühendisliği olarak sizlerle birlikte ortak çalışmalar yapma arzusundayız. Böylesine önemli projelerin içinde yer alıp devamının gelmesi adına gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kompost Tesisi’nin tüm Gebzeliler’e hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. BÜYÜKGÖZ: TOPRAKTAN GELİP TOPRAĞA GİDECEK Kocaeli’de tek sıfır atık belgesine sahip olmanın gururunu yaşayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ev verimli projelerden birini Gebzeliler ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Tamamen organik olan bu gübreleri yeniden hayata döndürmek çok önemli. Topraktan gelip toprağa giden organik gübreyi halkımızla buluşturacağız. Hem işletme hem de geri dönüşüm maliyetini azaltacak bu tesiste, atıklar bertaraf edilecek. Kısacası başlangıcından bitimine kadar verimli bir çalışma ortaya koyacağız” dedi. BÜYÜKGÖZ: İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ Yerinde verimlilik esaslı projelerin devamının geleceğinin mesajını veren Başkan Büyükgöz, “Kocaeli’de ilçeler bazında tek sıfır atık belgesine sahip olan belediyeyiz. Bu konuda tevazu olmayacağım. Biz bugün burada yeniden bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Organik gübrelerimiz ilk 2 hafta vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verilecek. Sonra ise çok cüzi rakamlarla halkımıza sunacağız. Bu gübreler, kamu kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarında da kullanılacak. Gebze Belediyesi olarak ilklere imza atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  
KOMPOST TESİSİ GEBZELİLER’İN HİZMETİNE SUNULDU

Gebze Belediyesi sıfır atık projesi kapsamında modern kapalı pazar yerlerinde kaynağında ayrı toplanan organik atıkları yeniden hayata kazandırma adına Kapalı Pazar Alanı’nın içinde Kompost(Organik Gübre) Tesisi’ni hizmete sundu. Toplanan atıklardan organik gübre üretilecek olan tesiste, hem Pazar atıkları azaltılması, hem de atıklardan ekonomik bir değer elde edilmesi hedefleniyor.

Gebze Belediyesi Mevlana Mahallesi’nde bulunan Kapalı Pazar Alanı içinde kurulan Kompost Tesisinin açılış programına; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Rektörü Prof.Dr.Muhammed Hasan Aslan, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, meclis üyeleri ve Gebzeli vatandaşlar katıldı.

ÇAKMAK: YENİ FİDANLARA TOHUM OLACAK

Programın açılış konuşması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, sürdürülebilir yaşamda dönüşümün önemine vurgu yaparak, “Hayatımızın gerçeği olan çöplerin dönüştürülerek gübreye çevrilmesi ekonomik anlamda bir hayli değerli. Yeni fidanlara tohum olacak olan bu örnek çalışmada emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere, belediye başkan yardımcılarını ve birim müdürlerini tebrik ediyorum” dedi.

ASLAN: ORTAK PROJELERİN İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

GTÜ Rektörü Muhammed Hasan Aslan da projenin önemine vurgu yaparak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü tebrik etti. Aslan, “Güzel ve planlı bir çalışmaya şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çevre Mühendisliği olarak sizlerle birlikte ortak çalışmalar yapma arzusundayız. Böylesine önemli projelerin içinde yer alıp devamının gelmesi adına gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kompost Tesisi’nin tüm Gebzeliler’e hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BÜYÜKGÖZ: TOPRAKTAN GELİP TOPRAĞA GİDECEK

Kocaeli’de tek sıfır atık belgesine sahip olmanın gururunu yaşayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ev verimli projelerden birini Gebzeliler ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Tamamen organik olan bu gübreleri yeniden hayata döndürmek çok önemli. Topraktan gelip toprağa giden organik gübreyi halkımızla buluşturacağız. Hem işletme hem de geri dönüşüm maliyetini azaltacak bu tesiste, atıklar bertaraf edilecek. Kısacası başlangıcından bitimine kadar verimli bir çalışma ortaya koyacağız” dedi.

BÜYÜKGÖZ: İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yerinde verimlilik esaslı projelerin devamının geleceğinin mesajını veren Başkan Büyükgöz, “Kocaeli’de ilçeler bazında tek sıfır atık belgesine sahip olan belediyeyiz. Bu konuda tevazu olmayacağım. Biz bugün burada yeniden bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Organik gübrelerimiz ilk 2 hafta vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verilecek. Sonra ise çok cüzi rakamlarla halkımıza sunacağız. Bu gübreler, kamu kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarında da kullanılacak. Gebze Belediyesi olarak ilklere imza atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.