Dolu önlemleri alındı ! Kaldırımlar park yeri oldu

Gündem 08.10.2020 - 10:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dolu önlemleri alındı ! Kaldırımlar park yeri oldu

İstanbul'da yapılan şiddetli yağış ve dolu uyarısı üzerine, vatandaşlar arabalarını korumak için köprü ve viyadük altlarına park etti. Yer kalmayınca bazı vatandaşlar kaldırıma park etti. Araçları için kapalı park yeri bulamayanlar ise çeşitli önlemler aldı. İstanbul’da bugün ve yarın etkili olması beklenen sağanak yağış ve doluya karşı vatandaşlar önlemlerini aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) kuvvetli sağanak yağış ile birlikte dolu, fırtına, sel ve hortum uyarısının ardından İstanbul’un birçok ilçesinde vatandaşlar battaniye, kilim, çarşaf ve kartonlarla otomobillerini korumak için hazırlık yaptı.  Bazı vatandaşlar geceden köprü ve viyadük altlarına araçlarını park etti. ÜSKÜDAR’DA SIKI ÖNLEM  Daha önceki dolu yağışlarında araçları ve evleri zarar gören Üsküdar Dönmedolap Mahallesi sakinleri, otomobillerinin üzerine battaniye, kilim ve karton örterek iplerle sıkı sıkı bağladı. AVCILARDA’DA ARAÇLARIN ÜZERİ ÖRTÜLDÜ  Öte yandan Avcılar’da da pek çok vatandaşın, otomobillerini korumak için muşamba ve battaniyelerle önlem aldığı görüldü. ÜMRANİYE’DE ARAÇLARIN ÜSTÜ BATTANİYELERLE KAPATILDI  Dolu ve yoğun yağış uyarısı sonrası Ümraniye’de de vatandaşlar önlemlerini aldı.7 Dolu için önlem alan Arif Savaş, "Elimizden gelen önlemleri aldık. Artık gerisi takdiri ilahidir. Bakalım bundan sonra ne olacak. Arabamızın üzerini yorganlarla, battaniyelerle kapatmaya çalıştık." şeklinde konuştu. METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARMIŞTI  MGM dün yaptığı uyarıda, "Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 Kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer vermişti. İstanbul'da meteorolojiden yapılan şiddetli yağış ve dolu uyarısı üzerine vatandaşlar araçlarının doludan zarar görmemesi için geceden önlemler almaya başladı. Şanslı olanlar kapalı otoparklarda yer bularak evlerine rahat bir şekilde giderken, yer bulamayanlar ise türlü çözümlerle araçlarını korumaya çalışıyor. Kimi evinin önüne park ettiği aracının üstünü battaniye, halı, kilim gibi şeylerle örterken kim de arabasını oturduğu yere yakın köprü, üst geçit ve viyadük altlarına park ederek önlem almaya çalışıyor.

İstanbul'da yapılan şiddetli yağış ve dolu uyarısı üzerine, vatandaşlar arabalarını korumak için köprü ve viyadük altlarına park etti. Yer kalmayınca bazı vatandaşlar kaldırıma park etti. Araçları için kapalı park yeri bulamayanlar ise çeşitli önlemler aldı.
İstanbul’da bugün ve yarın etkili olması beklenen sağanak yağış ve doluya karşı vatandaşlar önlemlerini aldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) kuvvetli sağanak yağış ile birlikte dolu, fırtına, sel ve hortum uyarısının ardından İstanbul’un birçok ilçesinde vatandaşlar battaniye, kilim, çarşaf ve kartonlarla otomobillerini korumak için hazırlık yaptı. 

Bazı vatandaşlar geceden köprü ve viyadük altlarına araçlarını park etti.
ÜSKÜDAR’DA SIKI ÖNLEM 
Daha önceki dolu yağışlarında araçları ve evleri zarar gören Üsküdar Dönmedolap Mahallesi sakinleri, otomobillerinin üzerine battaniye, kilim ve karton örterek iplerle sıkı sıkı bağladı.

ÜMRANİYE’DE ARAÇLARIN ÜSTÜ BATTANİYELERLE KAPATILDI

AVCILARDA’DA ARAÇLARIN ÜZERİ ÖRTÜLDÜ 
Öte yandan Avcılar’da da pek çok vatandaşın, otomobillerini korumak için muşamba ve battaniyelerle önlem aldığı görüldü.
ÜMRANİYE’DE ARAÇLARIN ÜSTÜ BATTANİYELERLE KAPATILDI 
Dolu ve yoğun yağış uyarısı sonrası Ümraniye’de de vatandaşlar önlemlerini aldı.7

Dolu için önlem alan Arif Savaş, "Elimizden gelen önlemleri aldık. Artık gerisi takdiri ilahidir. Bakalım bundan sonra ne olacak.
Arabamızın üzerini yorganlarla, battaniyelerle kapatmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARMIŞTI

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARMIŞTI 
MGM dün yaptığı uyarıda, "Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 Kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer vermişti.
İstanbul'da meteorolojiden yapılan şiddetli yağış ve dolu uyarısı üzerine vatandaşlar araçlarının doludan zarar görmemesi için geceden önlemler almaya başladı.

Şanslı olanlar kapalı otoparklarda yer bularak evlerine rahat bir şekilde giderken, yer bulamayanlar ise türlü çözümlerle araçlarını korumaya çalışıyor.
Kimi evinin önüne park ettiği aracının üstünü battaniye, halı, kilim gibi şeylerle örterken kim de arabasını oturduğu yere yakın köprü, üst geçit ve viyadük altlarına park ederek önlem almaya çalışıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.