“Çayırova komisyonu kurulsun”

Çayırova 04.11.2020 - 14:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Çayırova komisyonu kurulsun”

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, “Buradan çağrıda bulunuyorum; ilçemizde bir komisyon kurulsun ve yine yerel yönetimin kontrolünde olsun” dedi. Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, yaşanan son İzmir depremiyle birlikte yeniden gündeme gelen konut riskleri ve çarpık kentleşmeye yönelik açıklamalarda bulundu. Siyasetin sorumluluk makamı olduğunu belirten Aksu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Özellikle uzun süre kesintisiz sürdürülen iktidarın deprem önlemleri noktasında ileriye gitmesi gerekirken maalesef her geçen gün geriye gitmekteyiz. Bunları şimdi değil de ne zaman konuşmalıyız. Bugün sadece yerel yönetim bazında bile değerlendirme yapacak olursak deprem gerçeğinin ilçemiz ölçekli ciddi boyutları olduğunu görebiliriz. 16 yıldır ülkemizi olduğu gibi Çayırova’mızı da mevcut hükümet partisi yönetmektedir. NEFES ALACAK YER YOK Bugün geldiğimiz noktada ilçemizin temel sorunlarını ve risklerini en aza indirmek için ne gibi çalışmalar yapıldı ya da yapılacak bilmiyoruz. İlçemizin risk haritası çıkarıldı mı? Riskli binaların tespiti ve çözümü üzerine herhangi bir çalışma yapıldı mı? Deprem sonrası olası durumlarda barınma alanları oluşturuldu mu? Bugün ilçemiz nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan Çayırova ve Yenimahalle mahallelerimizde değil barınma alanı nefes alacak alan bile bulunmamaktadır. Bunun üzerine bu bölgeler için özel bir çalışma yapıldı mı? Yapılacak mı? İLÇEMİZİN BÜYÜK BİR KISMIZ RİSK PLANLAMASINA TAM ANLAMIYLA UYMUYOR Maalesef ilçemizin uzun yıllar çok önemli kaynakları ranta ve boşa harcandığı için ilçemizin geleceğini sağlıklı inşa etme noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Geçmişte de uyardık şimdi de uyarıyoruz. Bırakın şu siyasi kısır çekişmeleri ve siyasi rant endişelerini. Giden canlar geri gelmiyor. Giden zaman geri gelmiyor. Biz burada yaşıyoruz ve gidecek başka yerimiz yok.  Çayırova ilçemiz yerleşim olarak büyük bir kısmı son 15 yılda inşa edilmiş olmasına rağmen risk planlamasına tam anlamıyla uygun yapılmamıştır. ÇAYIROVA KOMİSYONU KURULSUN Halen ilçemizde ciddi bir deprem ve sel-su baskınları riskleri bulunmaktadır. Bunları ortak akılla çözmeliyiz. Buradan çağrıda bulunuyorum. İlçemizde bir komisyon kurulsun ve yine yerel yönetimin kontrolünde olsun. Bu komisyonda bütün siyasi partilerin, STK ların, kurum ve kuruluşların temsilcileri olsun. Bu komisyon ilçemizin risk durumlarını ve geleceğini tartışsın masaya yatırıp değerlendirsin ve ortak bir akıl çalışması ortaya konsun. Bu bir milat olsun ve kazanan ilçemiz olsun.”  

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, “Buradan çağrıda bulunuyorum; ilçemizde bir komisyon kurulsun ve yine yerel yönetimin kontrolünde olsun” dedi.

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, yaşanan son İzmir depremiyle birlikte yeniden gündeme gelen konut riskleri ve çarpık kentleşmeye yönelik açıklamalarda bulundu. Siyasetin sorumluluk makamı olduğunu belirten Aksu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Özellikle uzun süre kesintisiz sürdürülen iktidarın deprem önlemleri noktasında ileriye gitmesi gerekirken maalesef her geçen gün geriye gitmekteyiz. Bunları şimdi değil de ne zaman konuşmalıyız. Bugün sadece yerel yönetim bazında bile değerlendirme yapacak olursak deprem gerçeğinin ilçemiz ölçekli ciddi boyutları olduğunu görebiliriz. 16 yıldır ülkemizi olduğu gibi Çayırova’mızı da mevcut hükümet partisi yönetmektedir.

NEFES ALACAK YER YOK

Bugün geldiğimiz noktada ilçemizin temel sorunlarını ve risklerini en aza indirmek için ne gibi çalışmalar yapıldı ya da yapılacak bilmiyoruz. İlçemizin risk haritası çıkarıldı mı? Riskli binaların tespiti ve çözümü üzerine herhangi bir çalışma yapıldı mı? Deprem sonrası olası durumlarda barınma alanları oluşturuldu mu? Bugün ilçemiz nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan Çayırova ve Yenimahalle mahallelerimizde değil barınma alanı nefes alacak alan bile bulunmamaktadır. Bunun üzerine bu bölgeler için özel bir çalışma yapıldı mı? Yapılacak mı?

İLÇEMİZİN BÜYÜK BİR KISMIZ RİSK PLANLAMASINA TAM ANLAMIYLA UYMUYOR

Maalesef ilçemizin uzun yıllar çok önemli kaynakları ranta ve boşa harcandığı için ilçemizin geleceğini sağlıklı inşa etme noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Geçmişte de uyardık şimdi de uyarıyoruz. Bırakın şu siyasi kısır çekişmeleri ve siyasi rant endişelerini. Giden canlar geri gelmiyor. Giden zaman geri gelmiyor. Biz burada yaşıyoruz ve gidecek başka yerimiz yok.  Çayırova ilçemiz yerleşim olarak büyük bir kısmı son 15 yılda inşa edilmiş olmasına rağmen risk planlamasına tam anlamıyla uygun yapılmamıştır.

ÇAYIROVA KOMİSYONU KURULSUN

Halen ilçemizde ciddi bir deprem ve sel-su baskınları riskleri bulunmaktadır. Bunları ortak akılla çözmeliyiz. Buradan çağrıda bulunuyorum. İlçemizde bir komisyon kurulsun ve yine yerel yönetimin kontrolünde olsun. Bu komisyonda bütün siyasi partilerin, STK ların, kurum ve kuruluşların temsilcileri olsun. Bu komisyon ilçemizin risk durumlarını ve geleceğini tartışsın masaya yatırıp değerlendirsin ve ortak bir akıl çalışması ortaya konsun. Bu bir milat olsun ve kazanan ilçemiz olsun.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.