19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜBİTAK MAM yer üstü sularını araştıracak

Gebze 05.11.2020 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

TÜBİTAK MAM yer üstü sularını araştıracak

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK) tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilecek ‘Yerüstü Sularında Mikroplastikler, Etkileri ve Kontrol Yöntemleri Projesi’, Tarım Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan V. Dr. Osman Okur tarafından imzalandı. İmza törenine TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür V. Dr. Selma Ayaz ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri katılım sağladı. SUCUL EKOSİSTEM ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ ARAŞTIRILACAK Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan V. Dr. Osman Okur, “Bu proje ile yerüstü sularında denizlerde, nehir, geçiş suyu, deniz suyu ve sediman ile biyota maktrikslerinde mikroplastik çalışması yapılacak. Ayrıca, mikroplastik etkilerinin ortaya konulması ile kontrol yöntemlerinin geliştirilmesine dair stratejilerin belirlenmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra, çöpler, mikroplastikler ve mikroplastiklerin üzerine adsorbe olan kimyasallar da dikkate alınarak sucul ekosistem üzerindeki etkileri de araştırılacak” dedi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK) tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilecek ‘Yerüstü Sularında Mikroplastikler, Etkileri ve Kontrol Yöntemleri Projesi’, Tarım Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan V. Dr. Osman Okur tarafından imzalandı. İmza törenine TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür V. Dr. Selma Ayaz ve Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri katılım sağladı.

SUCUL EKOSİSTEM ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ ARAŞTIRILACAK

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkan V. Dr. Osman Okur, “Bu proje ile yerüstü sularında denizlerde, nehir, geçiş suyu, deniz suyu ve sediman ile biyota maktrikslerinde mikroplastik çalışması yapılacak. Ayrıca, mikroplastik etkilerinin ortaya konulması ile kontrol yöntemlerinin geliştirilmesine dair stratejilerin belirlenmesi amaçlanıyor. Bunun yanı sıra, çöpler, mikroplastikler ve mikroplastiklerin üzerine adsorbe olan kimyasallar da dikkate alınarak sucul ekosistem üzerindeki etkileri de araştırılacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.