Türk Metal gücüne güç katacak

Gebze 18.11.2020 - 11:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Türk Metal gücüne güç katacak

Üyeleri için en iyi sözleşmeleri imzalayan sendikaların başında gelen Türk Metal Sendikası üye çalışmalarına yoğunlaşmış durumda. Sendika yönetimi işçi sınıfını ‘Sendikalı ol, güçlü ol’ ifadesiyle Türk Metal’e üye olmaya davet ediyor. Üye sayısı olarak Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan, bu bağlamda bölgemiz sınırları içerisinde Gebze ve Dilovası’nda da şubesi bulunan Türk Metal, gücüne güç katmak için çalışmalarını sürdürüyor. Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın çağrısıyla ülke çapında başlatılan örgütlenme çalışmaları sendikasız çalışanlar üzerinde etkisini göstermiş  ve on binlerce çalışan yakın bir zamanda Türk Metal’e üye olarak sendikal güvenceye kavuşmuştu. TÜRK METAL’DEN DAVET VAR Bu bağlamda bölgemizde yapmış olduğu tespitler doğrultusunda metal iş kolunda faaliyet yürüten iş yerlerinde hala sendikal güvenceye sahip olmayan binlerce emekçi bulunduğunu tespit eden Türk Metal’in Gebze Dilovası Şubesi, Gebze 1 No’lu Şubesi, Kocaeli Şubesi ve İstanbul Anadolu Yakası Şubesi temsilcileri, metal iş kolunda örgütsüz çalışan emekçilere afiş, broşür ve el ilanlarıyla Türk Metal’e üye olmaları yönünde davet gerçekleştirdi. KİMSEDEN İZİN ALMAKSIZIN Anayasının 51. maddesinin, bütün işçilere ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek amacıyla kimseden izin almaksızın sendikalara üye olma hak ve özgürlüğünü tanıdığını ifade eden sendika temsilcileri, broşürlerde sendikalı olmanın ayrıcalığını tek tek anlatıyor. ÜYELERİNİN DAİMA YANINDA Üyelerinin çalışma koşullarını iyileştirmek, ücretlerini artırmak, onlara çeşitli ekonomik, sosyal, kültürel haklar sağlamak ve İşyeri dışında da üyelerinin ihtiyaç duyduğu her alanda üyelerinin yanında olmayı  görev olarak kabul eden Türk Metal’in temel işlevleri arasında ise iş yerlerinde insanlık onuruna yaraşır bir çalışma ortamı yaratmak, işçilerin kendileri ve iş hayatına ilişkin tüm konularda söz ve karar sahibi olmalarını sağlamak, işverenlerle Toplu iş sözleşmesi yapmak ve onu iş yerlerinde uygulatmak geliyor. KAVLAK AÇIKLADI, NEDEN SENDİKALI OLUNMALI ? Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, neden sendikalı olunması gerektiğini şu şekilde aktardı; “İşimize, aşımıza, geleceğimize sahip çıkmak için, yasal haklarımızı korumak ve geliştirmek için, daha iyi ücret ve sosyal haklar elde etmek için, fazla mesai, ikramiye, hafta tatili çalışması, tazminat, ihbar, izin vs. konulardaki haklarımızı alabilmek için, toplu iş sözleşmesi hakkımızı elde etmek ve kullanabilmek için, işyeri çalışma koşullarını sağlık güvenlik tedbirleri doğrultusunda daha iyi hale getirmek için.”    

Üyeleri için en iyi sözleşmeleri imzalayan sendikaların başında gelen Türk Metal Sendikası üye çalışmalarına yoğunlaşmış durumda. Sendika yönetimi işçi sınıfını ‘Sendikalı ol, güçlü ol’ ifadesiyle Türk Metal’e üye olmaya davet ediyor.

Üye sayısı olarak Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan, bu bağlamda bölgemiz sınırları içerisinde Gebze ve Dilovası’nda da şubesi bulunan Türk Metal, gücüne güç katmak için çalışmalarını sürdürüyor. Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın çağrısıyla ülke çapında başlatılan örgütlenme çalışmaları sendikasız çalışanlar üzerinde etkisini göstermiş  ve on binlerce çalışan yakın bir zamanda Türk Metal’e üye olarak sendikal güvenceye kavuşmuştu.

TÜRK METAL’DEN DAVET VAR

Bu bağlamda bölgemizde yapmış olduğu tespitler doğrultusunda metal iş kolunda faaliyet yürüten iş yerlerinde hala sendikal güvenceye sahip olmayan binlerce emekçi bulunduğunu tespit eden Türk Metal’in Gebze Dilovası Şubesi, Gebze 1 No’lu Şubesi, Kocaeli Şubesi ve İstanbul Anadolu Yakası Şubesi temsilcileri, metal iş kolunda örgütsüz çalışan emekçilere afiş, broşür ve el ilanlarıyla Türk Metal’e üye olmaları yönünde davet gerçekleştirdi.

KİMSEDEN İZİN ALMAKSIZIN

Anayasının 51. maddesinin, bütün işçilere ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek amacıyla kimseden izin almaksızın sendikalara üye olma hak ve özgürlüğünü tanıdığını ifade eden sendika temsilcileri, broşürlerde sendikalı olmanın ayrıcalığını tek tek anlatıyor.

ÜYELERİNİN DAİMA YANINDA

Üyelerinin çalışma koşullarını iyileştirmek, ücretlerini artırmak, onlara çeşitli ekonomik, sosyal, kültürel haklar sağlamak ve İşyeri dışında da üyelerinin ihtiyaç duyduğu her alanda üyelerinin yanında olmayı  görev olarak kabul eden Türk Metal’in temel işlevleri arasında ise iş yerlerinde insanlık onuruna yaraşır bir çalışma ortamı yaratmak, işçilerin kendileri ve iş hayatına ilişkin tüm konularda söz ve karar sahibi olmalarını sağlamak, işverenlerle Toplu iş sözleşmesi yapmak ve onu iş yerlerinde uygulatmak geliyor.

KAVLAK AÇIKLADI, NEDEN SENDİKALI OLUNMALI ?

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, neden sendikalı olunması gerektiğini şu şekilde aktardı; “İşimize, aşımıza, geleceğimize sahip çıkmak için, yasal haklarımızı korumak ve geliştirmek için, daha iyi ücret ve sosyal haklar elde etmek için, fazla mesai, ikramiye, hafta tatili çalışması, tazminat, ihbar, izin vs. konulardaki haklarımızı alabilmek için, toplu iş sözleşmesi hakkımızı elde etmek ve kullanabilmek için, işyeri çalışma koşullarını sağlık güvenlik tedbirleri doğrultusunda daha iyi hale getirmek için.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.