“Sosyal medyayı asla örnek almayın”

Sağlık 02.12.2020 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Sosyal medyayı asla örnek almayın”

Darıca Özel Hayat Tıp Merkezi diyetisyeni Özge Özgen, kısa zamanda hastalarından oldukça olumlu dönüşler ve övgüler almayı başaran bir isim. Genç diyetisyen gazetemiz sayfasına konuk olurken bizlere kendisi ve kurum içindeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Darıca’da hizmet veren Özel Hayat Tıp Merkezinde çalışan diyetisyen Özge Özgen gazetemize açıklamalar yaptı. 2018 yılında Bahçeşehir Üniversitesinden mezun olan genç diyetisyen şu anda aynı zamanda yüksek lisans yaparken 10 aydır Özel Hayat Tıp Merkezinde hasta kabul ediyor. İki yıllık diyetisyen olan Özgen, “İlk çalıştığım yer bir spor merkeziydi, sonrasında Özel Hayat Tıp Merkezi bünyesine geçtim. 10 aydır burada görev yapmaktayım, yoğun biçimde çalışıyorum” dedi. “HASTALARDAN GELEN TEPKİLER GÜZEL” Kendisine gelen kişi sayısının fazla olduğunu kaydeden diyetisyen Özge Özgen “Sayı olarak tam bir rakam vermem mümkün değil. Çünkü kurum içinde hızlı bir sirkülasyon var. Hastalıklara yönelik gelenler var, zayıflamak için, kilo almak için gelen danışanlarım oluyor onun dışında adölesan, çocuk hastalarım oluyor. Kısacası tedavisi biten hastaların yerine gelen çok hasta oluyor. Hastalardan şu ana kadar gelen tepkiler güzel benim enerjimi, çalışma şeklimi hastalar seviyorlar, ona göre de güzel sonuçlar alıyoruz. Ben de bu durumdan tabi mutluluk ve gurur duyuyorum şeklinde konuştu. “KİŞİ KENDİ KENDİNE HAREKET ETMEMELİ” Zayıflama, ya da kilo alma konusunda kişinin duyduklarıyla, okuduklarıyla ya da sosyal medyadan izledikleriyle hareket etmemesi gerektiğini kaydeden başarılı Diyetisyen “Bana gelen hastaların da çoğu önce kendi kendine kilo alıp ya da vermeye çalışıyorlar. Çoğu kilo veren hasta hızlı bir şekilde vermek, almak isteyen hasta da hızlı bir şekilde almak istiyorlar. İnternette de bu tip yayınlar çok fazla ama bu doğru bir yöntem değildir” derken bu durumun kesinlikle yanlış olduğunu ifade etti. “HERKESİN DİYETİ KENDİNE ÖZEL” Sözlerine devam eden Özel Hayat Tıp Merkezi diyetisyeni Özge Özgen “ Kişiler mutlaka bir uzmanla beraber çalışmaları daha sağlıklı olacaktır. Hastalarımıza ilk önce yeterli ve dengeli beslenmeyi aşılamalıyız. Belli bir hastalığı olan kişilere ona göre bir beslenme programı uyguluyoruz. Diyet sadece ve sadece kişiye özeldir. Bunu unutmamalı ve buna göre ilerlemeliyiz. Yani kısacası kilo almak veya vermek isteyen hasta ilk önce bir diyetisyene başvurmalıdır” diyerek kişinin kafasına göre, duydukları ya da sosyal medyada gördükleriyle hareket etmesinin büyük bir yanlış olduğunun altını çizdi.

Darıca Özel Hayat Tıp Merkezi diyetisyeni Özge Özgen, kısa zamanda hastalarından oldukça olumlu dönüşler ve övgüler almayı başaran bir isim. Genç diyetisyen gazetemiz sayfasına konuk olurken bizlere kendisi ve kurum içindeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Darıca’da hizmet veren Özel Hayat Tıp Merkezinde çalışan diyetisyen Özge Özgen gazetemize açıklamalar yaptı. 2018 yılında Bahçeşehir Üniversitesinden mezun olan genç diyetisyen şu anda aynı zamanda yüksek lisans yaparken 10 aydır Özel Hayat Tıp Merkezinde hasta kabul ediyor. İki yıllık diyetisyen olan Özgen, “İlk çalıştığım yer bir spor merkeziydi, sonrasında Özel Hayat Tıp Merkezi bünyesine geçtim. 10 aydır burada görev yapmaktayım, yoğun biçimde çalışıyorum” dedi.

“HASTALARDAN GELEN TEPKİLER GÜZEL”

Kendisine gelen kişi sayısının fazla olduğunu kaydeden diyetisyen Özge Özgen “Sayı olarak tam bir rakam vermem mümkün değil. Çünkü kurum içinde hızlı bir sirkülasyon var. Hastalıklara yönelik gelenler var, zayıflamak için, kilo almak için gelen danışanlarım oluyor onun dışında adölesan, çocuk hastalarım oluyor. Kısacası tedavisi biten hastaların yerine gelen çok hasta oluyor. Hastalardan şu ana kadar gelen tepkiler güzel benim enerjimi, çalışma şeklimi hastalar seviyorlar, ona göre de güzel sonuçlar alıyoruz. Ben de bu durumdan tabi mutluluk ve gurur duyuyorum şeklinde konuştu.

“KİŞİ KENDİ KENDİNE HAREKET ETMEMELİ”

Zayıflama, ya da kilo alma konusunda kişinin duyduklarıyla, okuduklarıyla ya da sosyal medyadan izledikleriyle hareket etmemesi gerektiğini kaydeden başarılı Diyetisyen “Bana gelen hastaların da çoğu önce kendi kendine kilo alıp ya da vermeye çalışıyorlar. Çoğu kilo veren hasta hızlı bir şekilde vermek, almak isteyen hasta da hızlı bir şekilde almak istiyorlar. İnternette de bu tip yayınlar çok fazla ama bu doğru bir yöntem değildir” derken bu durumun kesinlikle yanlış olduğunu ifade etti.

“HERKESİN DİYETİ KENDİNE ÖZEL”

Sözlerine devam eden Özel Hayat Tıp Merkezi diyetisyeni Özge Özgen “ Kişiler mutlaka bir uzmanla beraber çalışmaları daha sağlıklı olacaktır. Hastalarımıza ilk önce yeterli ve dengeli beslenmeyi aşılamalıyız. Belli bir hastalığı olan kişilere ona göre bir beslenme programı uyguluyoruz. Diyet sadece ve sadece kişiye özeldir. Bunu unutmamalı ve buna göre ilerlemeliyiz. Yani kısacası kilo almak veya vermek isteyen hasta ilk önce bir diyetisyene başvurmalıdır” diyerek kişinin kafasına göre, duydukları ya da sosyal medyada gördükleriyle hareket etmesinin büyük bir yanlış olduğunun altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.