7’den 77’ye herkes İstiklal Marşını okudu!

Gebze 11.01.2021 - 11:53, Güncelleme: 11.01.2021 - 12:58
 

7’den 77’ye herkes İstiklal Marşını okudu!

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen program neticesinde çocuklar haftaya ders öncesi okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ülkemizin dört bir yanında okul bahçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleşen törene yöneticiler ve hâlihazırda görevli personeller katılırken, öğrenciler ise evlerinden katıldı.

Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye'nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden yükselen İstiklal Marşı bir süredir korona virüs salgın koşulları nedeniyle yan yana okunamıyordu. Çocukların okullarından uzak kalmasının etkisinin azalması için Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm okulların bahçesinde bayrak töreni yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması açıklanmıştı. Açıklama sonrası Milli Eğitim Bakanlığınca alınan kararın ardından ülke genelindeki tüm okullarda İstiklal Marşı okundu. Bundan böyle her pazartesi ve cuma okunacak olan İstiklal Marşı konusunda yapılan açıklamada, “Çocukların ve öğretmenlerin, canlı dersler öncesinde ekran başında millî marşı söylediği belirtilerek, “Millî Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşı’mızı 7’den 77’ye hep birlikte söylerken buluşalım” düşüncesi nedeniyle bir karar alındığı ifade edildi. VATANDAŞLAR EVLERDEN KATILDI Bu karar neticesinde Gebze’deki tüm okullarda da İstiklal Marşı okundu. Bazı vatandaşların İstiklal Marşı okunduğu sırada evlerinden katıldıkları gözlemlenirken, konuyla ilgili açıklama yapan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, “Bayrak törenlerimizi özlemişiz... En kısa sürede öğrencilerimizle birlikte okumak dileğiyle” ifadesini kullandı. ÇAYIROVA’DA DA TÖREN YAPILDI Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un çağrısı üzerine, yeni haftaya başlarken her hafta Eba Tv üzerinden okunan İstiklal Marşı, tüm Türkiye'de olduğu gibi bu hafta başında Çayırova'da da okul bahçelerinde okundu. Güzeltepe İlkokulu'nda düzenlenen bayrak törenine Kaymakam Hasan Gözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Şube Müdürleri, okul idarecileri ve okul öğretmenleri katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bayrak göndere çekilirken, öğrenciler ve veliler ise balkonlarından İstiklal Marşı'nın okunmasına eşlik etti. Tören sonrası bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, “Okul bahçelerinde tekrar sağlıklı ve mutlu bir şekilde İstiklal Marşı'mızın okunduğu günleri sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. DİLOVASI’NDA DA BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ Bakan Selçuk’un çağrısının ardından okullara büyük bir sevinçle koşan okul idarecileri ve okul öğretmenleri de Dilovası’nda da bayrağı göndere çekti. Büyük bir coşkuyla okunan İstiklal marşının ardından açıklama yapan Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ise “İstiklal Marşı'mızı Hep Birlikte Okuyoruz” diyerek, “Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye'nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden gür bir sesle yükselen İstiklal Marşı'mızı, salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okuyamıyoruz. Dilovası’ndaki tüm okullarımızda bayrak töreni yapılarak İstiklal Marşı okundu. Tüm yöneticiler, personeller, veliler ve öğrenciler de kurumlarından ve evlerinden marşımıza eşlik ettiler.” İfadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen program neticesinde çocuklar haftaya ders öncesi okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ülkemizin dört bir yanında okul bahçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleşen törene yöneticiler ve hâlihazırda görevli personeller katılırken, öğrenciler ise evlerinden katıldı.

Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye'nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden yükselen İstiklal Marşı bir süredir korona virüs salgın koşulları nedeniyle yan yana okunamıyordu. Çocukların okullarından uzak kalmasının etkisinin azalması için Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm okulların bahçesinde bayrak töreni yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması açıklanmıştı. Açıklama sonrası Milli Eğitim Bakanlığınca alınan kararın ardından ülke genelindeki tüm okullarda İstiklal Marşı okundu. Bundan böyle her pazartesi ve cuma okunacak olan İstiklal Marşı konusunda yapılan açıklamada, “Çocukların ve öğretmenlerin, canlı dersler öncesinde ekran başında millî marşı söylediği belirtilerek, “Millî Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşı’mızı 7’den 77’ye hep birlikte söylerken buluşalım” düşüncesi nedeniyle bir karar alındığı ifade edildi.

VATANDAŞLAR EVLERDEN KATILDI

Bu karar neticesinde Gebze’deki tüm okullarda da İstiklal Marşı okundu. Bazı vatandaşların İstiklal Marşı okunduğu sırada evlerinden katıldıkları gözlemlenirken, konuyla ilgili açıklama yapan Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, “Bayrak törenlerimizi özlemişiz... En kısa sürede öğrencilerimizle birlikte okumak dileğiyle” ifadesini kullandı.

ÇAYIROVA’DA DA TÖREN YAPILDI

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un çağrısı üzerine, yeni haftaya başlarken her hafta Eba Tv üzerinden okunan İstiklal Marşı, tüm Türkiye'de olduğu gibi bu hafta başında Çayırova'da da okul bahçelerinde okundu. Güzeltepe İlkokulu'nda düzenlenen bayrak törenine Kaymakam Hasan Gözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Şube Müdürleri, okul idarecileri ve okul öğretmenleri katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bayrak göndere çekilirken, öğrenciler ve veliler ise balkonlarından İstiklal Marşı'nın okunmasına eşlik etti. Tören sonrası bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, “Okul bahçelerinde tekrar sağlıklı ve mutlu bir şekilde İstiklal Marşı'mızın okunduğu günleri sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

DİLOVASI’NDA DA BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ

Bakan Selçuk’un çağrısının ardından okullara büyük bir sevinçle koşan okul idarecileri ve okul öğretmenleri de Dilovası’nda da bayrağı göndere çekti. Büyük bir coşkuyla okunan İstiklal marşının ardından açıklama yapan Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ise “İstiklal Marşı'mızı Hep Birlikte Okuyoruz” diyerek, “Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye'nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden gür bir sesle yükselen İstiklal Marşı'mızı, salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okuyamıyoruz. Dilovası’ndaki tüm okullarımızda bayrak töreni yapılarak İstiklal Marşı okundu. Tüm yöneticiler, personeller, veliler ve öğrenciler de kurumlarından ve evlerinden marşımıza eşlik ettiler.” İfadelerini kullandı.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.