Kocaeli’nin 11 vekili kaldı!

Gündem 17.03.2021 - 16:20, Güncelleme: 17.03.2021 - 16:20
 

Kocaeli’nin 11 vekili kaldı!

Kocaeli’nin 11 vekili kaldı!

‘Terör propagandası yapmak’ suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldü. Mecliste 12 vekili bulunan Kocaeli’nin böylece 11 vekili kalmış oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yargı kararı Meclis Genel Kurulunda okunarak milletvekilliği düşürüldü. Böylece HDP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki sandalye sayısı 55’e indi, Kocaeli’nin de mecliste 11 vekili kalmış oldu. 1 YIL 10 AY CEZAEVİNDE KALACAK HDP’li Gergerlioğlu, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Bir tweet sonunda benim vekilliğimi düşürdüler. Bu kararı ne MHP ne AK Parti savunamadı! Meclisi terk ettiler! Biz milletin iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürülmesi sonrasında 1 yıl 10 ay cezaevinde kalacak.
Kocaeli’nin 11 vekili kaldı!

‘Terör propagandası yapmak’ suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldü. Mecliste 12 vekili bulunan Kocaeli’nin böylece 11 vekili kalmış oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yargı kararı Meclis Genel Kurulunda okunarak milletvekilliği düşürüldü. Böylece HDP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki sandalye sayısı 55’e indi, Kocaeli’nin de mecliste 11 vekili kalmış oldu.

1 YIL 10 AY CEZAEVİNDE KALACAK

HDP’li Gergerlioğlu, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Bir tweet sonunda benim vekilliğimi düşürdüler. Bu kararı ne MHP ne AK Parti savunamadı! Meclisi terk ettiler! Biz milletin iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi. Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürülmesi sonrasında 1 yıl 10 ay cezaevinde kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.