“Kadına şiddet haberlerdeki gibi değil!”

Kocaeli 19.03.2021 - 14:16, Güncelleme: 19.03.2021 - 14:16
 

“Kadına şiddet haberlerdeki gibi değil!”

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, kadına şiddet konusuna farklı bir boyut kazandıracak söylemlerde bulundu. Müftü Cihan, kadına şiddetin haberlerdeki gibi olmadığını söyleyerek, “İyilik yapmak isteyen azımsanmayacak kadar fazla. Bunlar gündemde olmadığı için olumsuz haberler daha fazla” dedi.

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, kadına şiddet olayları ile ilgili İslamiyet’in tutumu konusunda yerel bir gazeteye açıklama yaptı. Kadına şiddetin haberlerdeki gibi olmadığını söyleyerek şiddet konusunda çok tartışılacak açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Cihan, “İnsanlara fayda vermek isteyen, iyilik yapmak isteyen azımsanmayacak kadar fazla. Bunlar gündemde olmadığı için olumsuz haberler daha fazla” dedi. İnsanımız ruhen ve zihnen belirli bir kıvama erişmediğinde problem çok olur. İnsanımızın sıkıntısı öğretim değil eğitimsizlik diyen Cihan, “Eğitim ve öğretim birbirinden farklı durumlar. Maalesef insanımız bu ayırımı yapamadığından sıkıntıda oluyor problemde oluyor. Hakkını bilenlerde sıkıntı ve sorun nadir görülür. İnsanın önce hakkını bilmesi önemli gücü eline geçiren şiddet uyguluyor” dedi. Kadınlar konusunda söyleşimizde camilerde kadınlara ayrılan yerlerin erkeklerin ibadet ettiği yerlere oranla çok daha küçük olmasının doğurduğu sıkıntılar konusunda açıklamalar yapan İl Müftüsü Sinan Cihan, “Yeni yapılacak camiiler konusunda maliyet çıkarma aşamasındayız. Yardımseverlerin desteği önemli. Yılda kaç camii yapılandırabiliriz? Engellilere kadınlara ayrılan yerleri nasıl iyileştirebiliriz konusunu bizde kendi aramızda görüşüyoruz. Engelsiz camii hedefi ile yolumuza devam edeceğiz” dedi. “İLETİŞİM SIKINTISI VAR” Ahlak kirliliği konusuna da değinen Müftü Cihan, özellikle günümüzde halk arasında yaygınlaşan eşcinsellik konusunda, “Katli vacip dersek hayatta öldürmedik kimseyi bırakmayız. İslam hoşgörü dini. Bu vatandaşları öldürürsek bize ahirette sormaz mı, ‘benimle ilgilendin mi, bana nasihatten başka ne verdin’. İkide bir gençlere nasihat edilmez. Sıkboğaz edilmez. Sormazlar mı adama, ‘sen nasıl örnek oldun?’ İslam hal dinidir, sen İslamiyet’i yaşayarak örnek olursun. Gençler aileleri ile konuşamıyor. İletişim sıkıntısı var. Önce örnek ol sonra soracağını sorarsın. İntizar tedbirlerle olmaz” diye belirtti. “DİNDAR KESİM AŞIYA KARŞI DEĞİL” Aşı tartışmalarına da değinen Müftü Cihan, “Son günlerde dindar kesim aşıya karşı imajı oluşturuldu. Bu kesinlikle doğru değil. Müslüman elinden dilinden diğer insanların güvende olduğu kimsedir. Müslüman karıştırıcı değildir. Bu imajı oluşturmaya çalıştılar. Önce kendimiz, sonra ailemiz ve temasta olduklarımızdan da sorumluyuz. Yasaklardan ziyade kendi sorumluluğumuz yaparsak bu günlerimde geri bırakacağız” dedi.
Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, kadına şiddet konusuna farklı bir boyut kazandıracak söylemlerde bulundu. Müftü Cihan, kadına şiddetin haberlerdeki gibi olmadığını söyleyerek, “İyilik yapmak isteyen azımsanmayacak kadar fazla. Bunlar gündemde olmadığı için olumsuz haberler daha fazla” dedi.

Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, kadına şiddet olayları ile ilgili İslamiyet’in tutumu konusunda yerel bir gazeteye açıklama yaptı. Kadına şiddetin haberlerdeki gibi olmadığını söyleyerek şiddet konusunda çok tartışılacak açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Cihan, “İnsanlara fayda vermek isteyen, iyilik yapmak isteyen azımsanmayacak kadar fazla. Bunlar gündemde olmadığı için olumsuz haberler daha fazla” dedi. İnsanımız ruhen ve zihnen belirli bir kıvama erişmediğinde problem çok olur. İnsanımızın sıkıntısı öğretim değil eğitimsizlik diyen Cihan, “Eğitim ve öğretim birbirinden farklı durumlar. Maalesef insanımız bu ayırımı yapamadığından sıkıntıda oluyor problemde oluyor. Hakkını bilenlerde sıkıntı ve sorun nadir görülür. İnsanın önce hakkını bilmesi önemli gücü eline geçiren şiddet uyguluyor” dedi. Kadınlar konusunda söyleşimizde camilerde kadınlara ayrılan yerlerin erkeklerin ibadet ettiği yerlere oranla çok daha küçük olmasının doğurduğu sıkıntılar konusunda açıklamalar yapan İl Müftüsü Sinan Cihan, “Yeni yapılacak camiiler konusunda maliyet çıkarma aşamasındayız. Yardımseverlerin desteği önemli. Yılda kaç camii yapılandırabiliriz? Engellilere kadınlara ayrılan yerleri nasıl iyileştirebiliriz konusunu bizde kendi aramızda görüşüyoruz. Engelsiz camii hedefi ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“İLETİŞİM SIKINTISI VAR”

Ahlak kirliliği konusuna da değinen Müftü Cihan, özellikle günümüzde halk arasında yaygınlaşan eşcinsellik konusunda, “Katli vacip dersek hayatta öldürmedik kimseyi bırakmayız. İslam hoşgörü dini. Bu vatandaşları öldürürsek bize ahirette sormaz mı, ‘benimle ilgilendin mi, bana nasihatten başka ne verdin’. İkide bir gençlere nasihat edilmez. Sıkboğaz edilmez. Sormazlar mı adama, ‘sen nasıl örnek oldun?’ İslam hal dinidir, sen İslamiyet’i yaşayarak örnek olursun. Gençler aileleri ile konuşamıyor. İletişim sıkıntısı var. Önce örnek ol sonra soracağını sorarsın. İntizar tedbirlerle olmaz” diye belirtti.

“DİNDAR KESİM AŞIYA KARŞI DEĞİL”

Aşı tartışmalarına da değinen Müftü Cihan, “Son günlerde dindar kesim aşıya karşı imajı oluşturuldu. Bu kesinlikle doğru değil. Müslüman elinden dilinden diğer insanların güvende olduğu kimsedir. Müslüman karıştırıcı değildir. Bu imajı oluşturmaya çalıştılar. Önce kendimiz, sonra ailemiz ve temasta olduklarımızdan da sorumluyuz. Yasaklardan ziyade kendi sorumluluğumuz yaparsak bu günlerimde geri bırakacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.