19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Yeni ihale yapılacak!”

Gebze 26.03.2021 - 15:36, Güncelleme: 26.03.2021 - 15:36
 

“Yeni ihale yapılacak!”

KÜTÜPHANE HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA;

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin sayfalarında manşetten taşıdığımız Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin durumuyla alakalı Gebze Kaymakamlığı tüm basın kuruluşlarına bir açıklama gönderdi. Açıklamada “İlçemizde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğümüz, Hacı Halil Mahallesi Adliye Caddesi 1209/1 Sokakta bulunan binada hizmet vermektedir. 392.945 nüfusu bulunan ve özellikle genç nüfusu her geçen gün artan Gebze İlçemizde mevcut Kütüphane binamızın fiziki olarak yetersiz kaldığı tarafımızca bilindiğinden, konu yakından takip edilmiş ve FETÖ Terör Örgütüne ait FEM Dershanesinin olduğu bina, Kaymakamlık Makamımızın girişimleri sonucunda Kütüphane Müdürlüğümüz adına Milli Emlak Genel Müdürlüğünce tahsis edilmiştir” ifadesi yer aldı. “SON 3 AYDA TEK ÇİVİ ÇAKILMADI” Açıklamanın devamında “Tahsisi ve proje çizim işlemleri tamamlanan bina tadilatı iş ve işlemleri, valiliğimiz yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığınca ihale edilmiştir. İhale sonucunda inşaat işlemlerine başlayan yüklenici firma, işin bir bölümünü tamamladıktan sonra ödeme güçlüğü yaşamaya başlamış ve bu durum işlerin aksamasına, son 3 ayda da durma noktasına gelmesine sebep olmuştur. Konu kaymakamlık makamımızca takip altına alınmış, her hafta belirli aralıklarla kontroller yapılarak, son 3 ayda inşaatta hiçbir çalışmanın yapılmadığına dair hazırlanan tutanaklar, valiliğimiz yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığına bildirilerek, inşaatın verilen süre içerisinde tamamlanması için yüklenici firmanın ikaz edilmesi istenmiştir. Talebimiz üzerine Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Kaymakamlık Makamına verilen bilgide "mer'i mevzuat dahilinde, Kocaeli 5. Noterliği üzerinden 26/02/2021 tarihli işlem ile yükleniciye ihtarname gönderilmiş ve 01/03/2021 tarihi itibari ile yükleniciye verilen 20 günlük sürenin işlemeye başladığı ve bu sürenin sonunda fesih işlemlerine başlanacağı" belirtilmiştir. Yüklenici firmanın ödeme güçlüğü yaşaması sonucu söz konusu ihale Valiliğimiz YİKOB Müdürlüğünce fesih edilecek olup, önümüzdeki günlerde Kütüphane binası tadilatı yeniden ihale edilecektir. Konuyu Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadesine yer verildi. 
KÜTÜPHANE HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA;

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin sayfalarında manşetten taşıdığımız Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin durumuyla alakalı Gebze Kaymakamlığı tüm basın kuruluşlarına bir açıklama gönderdi. Açıklamada “İlçemizde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğümüz, Hacı Halil Mahallesi Adliye Caddesi 1209/1 Sokakta bulunan binada hizmet vermektedir. 392.945 nüfusu bulunan ve özellikle genç nüfusu her geçen gün artan Gebze İlçemizde mevcut Kütüphane binamızın fiziki olarak yetersiz kaldığı tarafımızca bilindiğinden, konu yakından takip edilmiş ve FETÖ Terör Örgütüne ait FEM Dershanesinin olduğu bina, Kaymakamlık Makamımızın girişimleri sonucunda Kütüphane Müdürlüğümüz adına Milli Emlak Genel Müdürlüğünce tahsis edilmiştir” ifadesi yer aldı.

“SON 3 AYDA TEK ÇİVİ ÇAKILMADI”

Açıklamanın devamında “Tahsisi ve proje çizim işlemleri tamamlanan bina tadilatı iş ve işlemleri, valiliğimiz yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığınca ihale edilmiştir. İhale sonucunda inşaat işlemlerine başlayan yüklenici firma, işin bir bölümünü tamamladıktan sonra ödeme güçlüğü yaşamaya başlamış ve bu durum işlerin aksamasına, son 3 ayda da durma noktasına gelmesine sebep olmuştur. Konu kaymakamlık makamımızca takip altına alınmış, her hafta belirli aralıklarla kontroller yapılarak, son 3 ayda inşaatta hiçbir çalışmanın yapılmadığına dair hazırlanan tutanaklar, valiliğimiz yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığına bildirilerek, inşaatın verilen süre içerisinde tamamlanması için yüklenici firmanın ikaz edilmesi istenmiştir. Talebimiz üzerine Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Kaymakamlık Makamına verilen bilgide "mer'i mevzuat dahilinde, Kocaeli 5. Noterliği üzerinden 26/02/2021 tarihli işlem ile yükleniciye ihtarname gönderilmiş ve 01/03/2021 tarihi itibari ile yükleniciye verilen 20 günlük sürenin işlemeye başladığı ve bu sürenin sonunda fesih işlemlerine başlanacağı" belirtilmiştir. Yüklenici firmanın ödeme güçlüğü yaşaması sonucu söz konusu ihale Valiliğimiz YİKOB Müdürlüğünce fesih edilecek olup, önümüzdeki günlerde Kütüphane binası tadilatı yeniden ihale edilecektir. Konuyu Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadesine yer verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.