Türkkan’dan Montrö Boğazlar Sözleşmesi tepkisi

Siyaset 29.03.2021 - 17:15, Güncelleme: 29.03.2021 - 17:15
 

Türkkan’dan Montrö Boğazlar Sözleşmesi tepkisi

Türkkan’dan Montrö Boğazlar Sözleşmesi tepkisi

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un sözleşmeleri feshetme yetkisinin Cumhurbaşkanı’nda olduğunu savunarak Montrö Boğazlar Sözleşmesi örneği vermesini eleştirdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Sözleşmesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile çekilinmesi hakkında “Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi’nden kararname ile çekildiği gibi Montrö’den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir” demişti. İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un sözleşmeleri feshetme yetkisinin Cumhurbaşkanı’nda olduğunu savunarak Montrö Boğazlar Sözleşmesi örneği vermesini sert sözlerle eleştirdi. DEVLET BAHÇELİ SİZ NEREDESİNİZ? Türkkan, “Montrö Anlaşması, Boğazların egemenlik sorununu ihtiva eder. Siz byu egemenliği kalkıp yabancı devletlere mi peşkeş çekeceksiniz? ‘Montrö Anlaşması Türkiye’nin beka sorunudur’ diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli siz neredesiniz?” açıklamasında bulundu. Gelen tepkiler üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, '”Cumhurbaşkanı, Montrö'den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir” sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Şentop, “Herhangi bir anlaşma, sözleşme ismi telaffuz etmedim” dedi.
Türkkan’dan Montrö Boğazlar Sözleşmesi tepkisi

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un sözleşmeleri feshetme yetkisinin Cumhurbaşkanı’nda olduğunu savunarak Montrö Boğazlar Sözleşmesi örneği vermesini eleştirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Sözleşmesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile çekilinmesi hakkında “Cumhurbaşkanı, İstanbul Sözleşmesi’nden kararname ile çekildiği gibi Montrö’den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir” demişti. İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un sözleşmeleri feshetme yetkisinin Cumhurbaşkanı’nda olduğunu savunarak Montrö Boğazlar Sözleşmesi örneği vermesini sert sözlerle eleştirdi.

DEVLET BAHÇELİ SİZ NEREDESİNİZ?

Türkkan, “Montrö Anlaşması, Boğazların egemenlik sorununu ihtiva eder. Siz byu egemenliği kalkıp yabancı devletlere mi peşkeş çekeceksiniz? ‘Montrö Anlaşması Türkiye’nin beka sorunudur’ diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli siz neredesiniz?” açıklamasında bulundu. Gelen tepkiler üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, '”Cumhurbaşkanı, Montrö'den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebilir” sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Şentop, “Herhangi bir anlaşma, sözleşme ismi telaffuz etmedim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.