Kaymakam Güler; “Trafikte yayalar kırmızı çizgimiz”

Gebze 31.03.2021 - 10:23, Güncelleme: 31.03.2021 - 11:02
 

Kaymakam Güler; “Trafikte yayalar kırmızı çizgimiz”

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik hayata geçirilen ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ uygulamasına Gebze’den de destek geldi. Uygulama kapsamında Gebze Kaymakamlığı önünde yaya geçidine kırmızı çizgi çekilerek, sürücüler uyarıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından yayınladığı '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Gebze’de de ‘Kırmızı çizgi’ uygulaması başladı. Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulamada, belediye ekipleri yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyamaya başladı. Uygulama kapsamında gerçekleştirilen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ekipler, broşür dağıttıkları sürücüleri yayalara yol verilmesi hakkında bilgilendirdi. “AMAÇ KAZALARIN AZALMASI” Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, yaya geçitlerinde vatandaşların karşıdan karşıya geçtiği sırada kazalar meydana geldiğini belirterek, "İçişleri Bakanlığımız trafik kazalarının azaltılması ve yaya geçidinde kazaların azaltılması için Türkiye genelinde farkındalık çalışmaları yapılıyor. Bugün tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak yayaların kırmızı çizgimiz olduğuna dair bir mesaj vermek istiyoruz. Hem yayalara hem de araç kullananların trafik uymalarını ve yayalara yol vermelerini, yayalar da mutlaka yaya geçitlerini kullanarak karşıya geçmeliler" diye konuştu.  
İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik hayata geçirilen ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’ uygulamasına Gebze’den de destek geldi. Uygulama kapsamında Gebze Kaymakamlığı önünde yaya geçidine kırmızı çizgi çekilerek, sürücüler uyarıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından yayınladığı '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Gebze’de de ‘Kırmızı çizgi’ uygulaması başladı. Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulamada, belediye ekipleri yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyamaya başladı. Uygulama kapsamında gerçekleştirilen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ekipler, broşür dağıttıkları sürücüleri yayalara yol verilmesi hakkında bilgilendirdi.

“AMAÇ KAZALARIN AZALMASI”

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, yaya geçitlerinde vatandaşların karşıdan karşıya geçtiği sırada kazalar meydana geldiğini belirterek, "İçişleri Bakanlığımız trafik kazalarının azaltılması ve yaya geçidinde kazaların azaltılması için Türkiye genelinde farkındalık çalışmaları yapılıyor. Bugün tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak yayaların kırmızı çizgimiz olduğuna dair bir mesaj vermek istiyoruz. Hem yayalara hem de araç kullananların trafik uymalarını ve yayalara yol vermelerini, yayalar da mutlaka yaya geçitlerini kullanarak karşıya geçmeliler" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.