Yürütmenin durdurulmasını talep etti!

Kocaeli 09.04.2021 - 11:07, Güncelleme: 09.04.2021 - 11:07
 

Yürütmenin durdurulmasını talep etti!

Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zammın ardından Kocaeli Valiliği zammı mahkemeye taşıdı. Ancak fırıncıların zam oranını düşürmemesi üzerine valilik bu kez son adımı atarak mahkemeden yürütmenin durdurulmasını istedi

Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından talep edilen ve 4 Şubat’ta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin onayı ile ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zam Kocaeli Valiliği tarafından 16 Şubat’ta Asliye Hukuk mahkemesinde dava açıldı. Açılan davada yürütmeyi durdurma talep etmeyen valilik, Ticaret Bakanlığının illere özgü yapmayı planladığı çalışma tamamlanmayınca daha fazla zaman kaybetmemek için yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvurusunu yaptı. Mahkemenin önümüzdeki günlerde yürütme durdurma ile ilgili kararını vermesi bekleniyor. 25 KURUŞ ZAM YAPTI Fırıncılar Odası Ocak ayında yaptığı çalışmanın ardından 1 lira 75 kuruşa satılan 230 gram ekmeği 2 liradan satmaya karar verdi ve 4 Şubat’tan itibaren ilimizde ekmek 2 liradan satılmaya başlandı. Bunun üzerine Valilik Ticaret Odası ve Esnaf Odaları Birliği temsilcileri ile toplantı yaptı. Ancak toplantıda 2’ye karşı 1 oyla ekmek zammı toplantıda geçti. Bunun üzerine valilik 16 Şubat’ta kararı mahkemeye taşıyacağını duyurdu ve davayı açtı. Davada yürütmeyi durdurma istemeyen valilik, Ticaret Bakanlığının Türkiye genelinde illere göre yapacağı zam oranları çalışmasını bekledi. Ancak çalışma gecikince valilik daha fazla zaman kaybetmemek için yürütmeyi durdurma da talep etti.
Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zammın ardından Kocaeli Valiliği zammı mahkemeye taşıdı. Ancak fırıncıların zam oranını düşürmemesi üzerine valilik bu kez son adımı atarak mahkemeden yürütmenin durdurulmasını istedi

Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından talep edilen ve 4 Şubat’ta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin onayı ile ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zam Kocaeli Valiliği tarafından 16 Şubat’ta Asliye Hukuk mahkemesinde dava açıldı. Açılan davada yürütmeyi durdurma talep etmeyen valilik, Ticaret Bakanlığının illere özgü yapmayı planladığı çalışma tamamlanmayınca daha fazla zaman kaybetmemek için yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvurusunu yaptı. Mahkemenin önümüzdeki günlerde yürütme durdurma ile ilgili kararını vermesi bekleniyor.

25 KURUŞ ZAM YAPTI

Fırıncılar Odası Ocak ayında yaptığı çalışmanın ardından 1 lira 75 kuruşa satılan 230 gram ekmeği 2 liradan satmaya karar verdi ve 4 Şubat’tan itibaren ilimizde ekmek 2 liradan satılmaya başlandı. Bunun üzerine Valilik Ticaret Odası ve Esnaf Odaları Birliği temsilcileri ile toplantı yaptı. Ancak toplantıda 2’ye karşı 1 oyla ekmek zammı toplantıda geçti. Bunun üzerine valilik 16 Şubat’ta kararı mahkemeye taşıyacağını duyurdu ve davayı açtı. Davada yürütmeyi durdurma istemeyen valilik, Ticaret Bakanlığının Türkiye genelinde illere göre yapacağı zam oranları çalışmasını bekledi. Ancak çalışma gecikince valilik daha fazla zaman kaybetmemek için yürütmeyi durdurma da talep etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.