Yetkililer hayvanat bahçesine emanet etti

Gündem 14.04.2021 - 16:55, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:55
 

Yetkililer hayvanat bahçesine emanet etti

Yetkililer hayvanat bahçesine emanet etti

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, yasadışı ticareti yapılırken ele geçirdikleri Karakulak’ı, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na emanet etti. Hayvanat Bahçesi yetkililerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Karakulak, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından parkımıza emanet edildi. Yasadışı ticareti yapılırken el konulan Karakulak, tüm kontrolleri yapıldıktan sonra barınağına alındı. Elde büyütüldüğü için doğada hayatta kalmasını sağlayacak yetenekleri geliştirememiş durumda. Bu yüzden doğaya geri dönme şansı yok. VAHŞİ BİR HAYVAN Karakulak, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika’da yaşamaktadır. Günümüzde Türkiye’de belirli bölgelerde fotokapanlarla takip edilmektedir. Parkımızın yeni üyesi Karakulak ise Afrika kökenlidir. Anadolu’daki gen havuzuna ait olmadığı için üreme programına dahil edilemiyor. Karakulak dış görünümü ile vaşağa çok benzeyen vahşi bir hayvan türüdür. Siz de parkımızı ziyaret ederek bu nadide türü yakından görebilir ve FYZoo’nun yaban hayatı korumak için gösterdiği çabaya destek olabilirsiniz.”
Yetkililer hayvanat bahçesine emanet etti

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, yasadışı ticareti yapılırken ele geçirdikleri Karakulak’ı, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na emanet etti.

Hayvanat Bahçesi yetkililerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Karakulak, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından parkımıza emanet edildi. Yasadışı ticareti yapılırken el konulan Karakulak, tüm kontrolleri yapıldıktan sonra barınağına alındı. Elde büyütüldüğü için doğada hayatta kalmasını sağlayacak yetenekleri geliştirememiş durumda. Bu yüzden doğaya geri dönme şansı yok.

VAHŞİ BİR HAYVAN

Karakulak, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika’da yaşamaktadır. Günümüzde Türkiye’de belirli bölgelerde fotokapanlarla takip edilmektedir. Parkımızın yeni üyesi Karakulak ise Afrika kökenlidir. Anadolu’daki gen havuzuna ait olmadığı için üreme programına dahil edilemiyor. Karakulak dış görünümü ile vaşağa çok benzeyen vahşi bir hayvan türüdür. Siz de parkımızı ziyaret ederek bu nadide türü yakından görebilir ve FYZoo’nun yaban hayatı korumak için gösterdiği çabaya destek olabilirsiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.