Yüksel Ercan
Köşe Yazarı
Yüksel Ercan
 

Az siyaset çok dostluk

Ağustos ayının son haftasına girmiş bulunmaktayız, Haziran ayı ile başlayan cemiyet hayatı Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edecek Sonbahara “Merhaba” dedikten sonra cemiyet hayatının azaldığını ve gündelik işlere daha fazla zaman ayırmak zorunda kaldığımızı göreceğiz. Bizde son dönemlerde elimizden geldiği kadar bizi özel günlerine yakın gören dostlarımızın cemiyetlerine katılmaya cenazelere de yine elimizden geldiği ölçüde yetişmeye çalışıyoruz. Kabul etmek gerekiyor ki ülkemizde siyaset son dönemlerde çok sert yapılmaya başlandı, İyiden iyiye kutuplaşmanın yaşandığı bu siyaset arenasında liderler kendi seçmen kitlelerini diri tutabilmek adına son derece sert söylemlerde bulunmaktan çekinmiyorlar. Sözünü ettiğimiz cemiyetlere katıldığımızda bizi son derece keyiflendiren fotoğraflara şahit oluyoruz ve farkına varıyoruz ki siyasetçi yukarıda ne yapıyorsa yapsın işi ne kadar geriyorsa gersin vatandaş pek oralı değil. Özellikle STK’lar ve yöresel derneklerin hayata geçirdikleri organizasyonlara katıldığımızda siyasi yelpazenin en sağından en soluna kadar çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, İl başkanı, ilçe başkanı, meclis üyesi görüyoruz. Sözünü ettiğimiz partilere mensup siyasetçilerin aynı masa etrafında toplandıklarını görmek bundan 20 yıl 30 yıl öncesinin muhabbetlerini dinlemek yaşadıkları bölgenin sorunları karşısında dertlendiklerini ve çözüm ürettiklerini anlamak bize ayrı bir keyif veriyor. Bizi tanıyanlar bilir mesleğimiz dolayısı ile yukarıda da belirttiğimiz gibi siyasi yelpazenin tüm tonlarına mensup dostlarımız var, Siyasi atmosfer ne kadar gergin olursa olsun biz dostlarımızla elimizden geldiği kadar siyaset dışında sohbet etmeye olağanüstü özen göstermeye çalışıyoruz. Böylesi toplantılarda hangi siyasi görüşe mensup olurlarsa olsunlar birbirlerini kucaklayan kucaklaştıkları anda da şen kahkahalar atan tabloyu görünce aslında insanların birbirlerini siyaseten kırmalarının ne kadar boş olduğunu da çok net bir şekilde anlayabiliyoruz. Siyaseti hayatımızdan tamamen çıkarmanın mümkünü yok, bizim insanımız siyaset yapmayı seviyor ancak günün sonunda farkına varıyoruz ki siyaset gidiyor biz yine dünya görüşleri bizden çok farklı olan hemen yan komşumuzdan tuz istiyoruz, ekmek istiyoruz. Dolayısı ile siyaseti hayatımızdan olabildiğince çıkartabildiğimizde önümüzde daha güzel bir dünyanın daha güzel insanlarında olduğunun farkına varmış olacağız, Aslında uzun gibi görünen ancak son derece kısa olan hayatımızda da hiç kimseyi kırmanın , yaralamanın bir işe yaramadığını da anlamış oluyoruz. Galiba en iyisi az siyaset çok dostluk..  
Ekleme Tarihi: 23 Ağustos 2022 - Salı

Az siyaset çok dostluk

Ağustos ayının son haftasına girmiş bulunmaktayız, Haziran ayı ile başlayan cemiyet hayatı Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edecek Sonbahara “Merhaba” dedikten sonra cemiyet hayatının azaldığını ve gündelik işlere daha fazla zaman ayırmak zorunda kaldığımızı göreceğiz.

Bizde son dönemlerde elimizden geldiği kadar bizi özel günlerine yakın gören dostlarımızın cemiyetlerine katılmaya cenazelere de yine elimizden geldiği ölçüde yetişmeye çalışıyoruz.

Kabul etmek gerekiyor ki ülkemizde siyaset son dönemlerde çok sert yapılmaya başlandı, İyiden iyiye kutuplaşmanın yaşandığı bu siyaset arenasında liderler kendi seçmen kitlelerini diri tutabilmek adına son derece sert söylemlerde bulunmaktan çekinmiyorlar.

Sözünü ettiğimiz cemiyetlere katıldığımızda bizi son derece keyiflendiren fotoğraflara şahit oluyoruz ve farkına varıyoruz ki siyasetçi yukarıda ne yapıyorsa yapsın işi ne kadar geriyorsa gersin vatandaş pek oralı değil.

Özellikle STK’lar ve yöresel derneklerin hayata geçirdikleri organizasyonlara katıldığımızda siyasi yelpazenin en sağından en soluna kadar çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, İl başkanı, ilçe başkanı, meclis üyesi görüyoruz.

Sözünü ettiğimiz partilere mensup siyasetçilerin aynı masa etrafında toplandıklarını görmek bundan 20 yıl 30 yıl öncesinin muhabbetlerini dinlemek yaşadıkları bölgenin sorunları karşısında dertlendiklerini ve çözüm ürettiklerini anlamak bize ayrı bir keyif veriyor.

Bizi tanıyanlar bilir mesleğimiz dolayısı ile yukarıda da belirttiğimiz gibi siyasi yelpazenin tüm tonlarına mensup dostlarımız var, Siyasi atmosfer ne kadar gergin olursa olsun biz dostlarımızla elimizden geldiği kadar siyaset dışında sohbet etmeye olağanüstü özen göstermeye çalışıyoruz.

Böylesi toplantılarda hangi siyasi görüşe mensup olurlarsa olsunlar birbirlerini kucaklayan kucaklaştıkları anda da şen kahkahalar atan tabloyu görünce aslında insanların birbirlerini siyaseten kırmalarının ne kadar boş olduğunu da çok net bir şekilde anlayabiliyoruz.

Siyaseti hayatımızdan tamamen çıkarmanın mümkünü yok, bizim insanımız siyaset yapmayı seviyor ancak günün sonunda farkına varıyoruz ki siyaset gidiyor biz yine dünya görüşleri bizden çok farklı olan hemen yan komşumuzdan tuz istiyoruz, ekmek istiyoruz.

Dolayısı ile siyaseti hayatımızdan olabildiğince çıkartabildiğimizde önümüzde daha güzel bir dünyanın daha güzel insanlarında olduğunun farkına varmış olacağız, Aslında uzun gibi görünen ancak son derece kısa olan hayatımızda da hiç kimseyi kırmanın , yaralamanın bir işe yaramadığını da anlamış oluyoruz.

Galiba en iyisi az siyaset çok dostluk..

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.