Sinan Karaçay
Köşe Yazarı
Sinan Karaçay
 

TİYATRO SAHNESİNE DEĞİL HAYAT SAHNESİNE BAKIN NELER OLUYOR

Nasıl mı? Yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 80,12 oldu. Yani mutfaklardaki yangın artık söndürülemez duruma geldi. Asgari ücretin 11.402 TL olduğu ülkemde Türk-İş tarafından yapılan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre; kasım ayında açlık sınırı 14 bin 25 lirayı, yoksulluk sınırı 45 bin 686 lirayı geçti. Bekâr bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 18 bin 239 liraya yükseldi.  Yani ülkede milyonlar açlık sınırının altında bir standartta yaşıyor ve nerdeyse ülkenin %75’inden fazlası yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm edildi.  Tarım ve Hayvancılık ülkesi olan ülkemizde süt fiyatları geçen aya göre yüzde 8,5 artarak marketlerde ortalama litresi 34,5 liradan satılıyor. Nohut geçen aya göre ortalama yüzde 21 artış gösterdi. Kasım ayında nohut fiyatları marketlerde ortalama kg fiyatı 85 liradan yerini aldı. Yani bir tencere nohut yapar onu yeriz ne yapalım demek bile artık pek de mümkün görünmüyor. Gramajı sürekli düşürülüp tüy kadar hafif hale gelen bir ekmeğin fiyatı 10 TL el kadar Simit’in ise 12 TL oldu.  Zeytinyağı fiyatlarındaki artış bu ay da devam ediyor. Zeytinyağı fiyatları marketlerde ortalama litresi 300 liradan satılıyor. Siyah zeytinin kilosu ortalama 223 liradan, yeşil zeytinin kilosu da ortalama 168 liradan satılmaya başlandı. İçerisindeki süt oranı mikroskop ile bakılıp laboratuvar testleri ancak anlaşılabilecek kadar kötü bir beyaz peynirin KG fiyatı bile 220 TL’lerden başlıyor. Peki bizim konumuz ne? Bizimle hiç mi hiç alakası olmayan hayatların sahibi olan ve sahiplerinin yetiştirip büyütüp bu bugünler için hazırladığı toplum içine düştüğü bataklıktan bihaber olsun diye uzaktan kumandası sahibinde olan İnternet maymunları ve onların hayatları ile sosyete ve spor dünyasının aç gözlü şempanzeleri ile onların bitip tükenmek bilemeyen ihtiras ve entrikaları. Ha bir de her seçim döneminin vazgeçilmezi ‘’En çok vatanını biz severiz’’ ‘’ Siz teröristler ile berabersiniz’’ goygoyculuğu var ki cidden artık tiksindik Sıtkı’mız sıyrıldı tamam kardeşim en çok vatanı siz seviyorsunuz elbet seveceksiniz vatanın kaynaklarını ve tüm imkanlarını en çok yiyen sizler seveceksiniz fakir fukaranın oğulları da bu uğurda ölecek öyle değil mi? Biz sizin gibi sevmiyoruz vatanı kardeşim zaten sevemeyiz de biz siyasi ve maddi çıkarlarımızın karşılığında değil doğumdan ölüme kadar üstelik üzerinden hiçbir rant elde etmek gibi bir niyetimiz olmadan her türlü hesaptan ve plandan ari olarak seviyoruz, askere de gidiyoruz şükür Mevla’m sağlıklı evlatlar vermiş birilerinin ki gibi çürük ya da korkak değil ne çürük raporu derdine düşüyoruz ne de bedelli parası ödemek için kredi derdine aslanlar gibi evlatlarımızı da gönderiyoruz ya siz?  Biz çeşmenin başında oturmadan da vatan seviyoruz ya siz? Sizlerin asıl vatan sevginizi ülkedeki imanların ve nimetlerin aktığı çeşmenin başından kalktığınız gün göreceğiz.  
Ekleme Tarihi: 29 Kasım 2023 - Çarşamba

TİYATRO SAHNESİNE DEĞİL HAYAT SAHNESİNE BAKIN NELER OLUYOR

Nasıl mı?
Yıllık gıda enflasyonu ise yüzde 80,12 oldu. Yani mutfaklardaki yangın artık söndürülemez duruma geldi.
Asgari ücretin 11.402 TL olduğu ülkemde Türk-İş tarafından yapılan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre; kasım ayında açlık sınırı 14 bin 25 lirayı, yoksulluk sınırı 45 bin 686 lirayı geçti. Bekâr bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 18 bin 239 liraya yükseldi.
 Yani ülkede milyonlar açlık sınırının altında bir standartta yaşıyor ve nerdeyse ülkenin %75’inden fazlası yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm edildi. 
Tarım ve Hayvancılık ülkesi olan ülkemizde süt fiyatları geçen aya göre yüzde 8,5 artarak marketlerde ortalama litresi 34,5 liradan satılıyor.
Nohut geçen aya göre ortalama yüzde 21 artış gösterdi. Kasım ayında nohut fiyatları marketlerde ortalama kg fiyatı 85 liradan yerini aldı. Yani bir tencere nohut yapar onu yeriz ne yapalım demek bile artık pek de mümkün görünmüyor.
Gramajı sürekli düşürülüp tüy kadar hafif hale gelen bir ekmeğin fiyatı 10 TL el kadar Simit’in ise 12 TL oldu. 
Zeytinyağı fiyatlarındaki artış bu ay da devam ediyor. Zeytinyağı fiyatları marketlerde ortalama litresi 300 liradan satılıyor.
Siyah zeytinin kilosu ortalama 223 liradan, yeşil zeytinin kilosu da ortalama 168 liradan satılmaya başlandı. İçerisindeki süt oranı mikroskop ile bakılıp laboratuvar testleri ancak anlaşılabilecek kadar kötü bir beyaz peynirin KG fiyatı bile 220 TL’lerden başlıyor.
Peki bizim konumuz ne?
Bizimle hiç mi hiç alakası olmayan hayatların sahibi olan ve sahiplerinin yetiştirip büyütüp bu bugünler için hazırladığı toplum içine düştüğü bataklıktan bihaber olsun diye uzaktan kumandası sahibinde olan İnternet maymunları ve onların hayatları ile sosyete ve spor dünyasının aç gözlü şempanzeleri ile onların bitip tükenmek bilemeyen ihtiras ve entrikaları.
Ha bir de her seçim döneminin vazgeçilmezi ‘’En çok vatanını biz severiz’’ ‘’ Siz teröristler ile berabersiniz’’ goygoyculuğu var ki cidden artık tiksindik Sıtkı’mız sıyrıldı tamam kardeşim en çok vatanı siz seviyorsunuz elbet seveceksiniz vatanın kaynaklarını ve tüm imkanlarını en çok yiyen sizler seveceksiniz fakir fukaranın oğulları da bu uğurda ölecek öyle değil mi? Biz sizin gibi sevmiyoruz vatanı kardeşim zaten sevemeyiz de biz siyasi ve maddi çıkarlarımızın karşılığında değil doğumdan ölüme kadar üstelik üzerinden hiçbir rant elde etmek gibi bir niyetimiz olmadan her türlü hesaptan ve plandan ari olarak seviyoruz, askere de gidiyoruz şükür Mevla’m sağlıklı evlatlar vermiş birilerinin ki gibi çürük ya da korkak değil ne çürük raporu derdine düşüyoruz ne de bedelli parası ödemek için kredi derdine aslanlar gibi evlatlarımızı da gönderiyoruz ya siz? 
Biz çeşmenin başında oturmadan da vatan seviyoruz ya siz?
Sizlerin asıl vatan sevginizi ülkedeki imanların ve nimetlerin aktığı çeşmenin başından kalktığınız gün göreceğiz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.