Sinan Karaçay
Köşe Yazarı
Sinan Karaçay
 

VERGİ MAHKUMLARI

Sabah telefonun çalan saati ile yataktan istemeye, istemeye kalkarken uyku sersemi yarım açılmış gözlerle telefonun saatine bir parmak atıp o kulakları delen beyne işleyen ‘’Hadi Kalk İşin Gücün Var ‘’ diye emreden sesi kapatmasına kapatıyoruz da asıl saat ondan sonra başlıyor. Neymiş o saat? Ne olacak VERGİ SAATİ tabi. Az önce elimi atıp kapattığım saatin içinde olduğu cep telefonumdan yararlandığım konuşma, SMS ve internet hizmetlerinin KDV, ÖTV ’ve ÖİV’si ile gün başlıyor. Yarı sersem banyoya gidip ayılmak için duşun suyunu açmakla be sefer ısınan su ile birlikte başımızdan aşağı dökülen suyun içinde KDV ve o suyu ısıtan doğalgazın içinde suyu ısıtan ama cüzdanları yakan KDV ve ÖTV vergisi ile sayaç saymaya devam ediyor. Duşta kafanıza dökülen şampuan şişesinden şampuanın arasına karışarak dökülen yüzde yirmi KDV ile iyice bir gözleriniz ile birlikte cebinizde yandıktan sonra çok ıslandık artık kuruyalım diye niyetlendikten sonra elinizi kurutma makinasına attığınız anda makinadan hava üflerken diğer taraftan elektrik faturasının içinden de vergi üflüyor bütçenize, bütçenize. Daha kapıdan adım atmadan sayaç saymaya devam ediyor. Hadi bakalım vergi sayacını durdurduk demiştiniz ki kahvaltı sofrasındaki ekmeğinize yüzde bir peynir ve zeytininizin arasına sıkışan yüzde on oranındaki KDV ile mideniz dolarken cebiniz boşalmaya devam ediyor.  Karnınız doyup kendinizi bu vergi sayacının dışına atmak için adımınızı hızla dışarı atar atmaz yanan merdiven otomatiği gözlerinizin ortasına fotoğraf makinası flaşı gibi KDV, KDV çakıyor. Neyse kapıdan sağ salim dışarı çıktık diye en sevdiğiniz arabanızın direksiyonuna oturup rahat bir nefes alıp vergi sayacı haline gelen evinizden uzaklaşacaksınız aracınızın kontağını çevirir çevirmez silindirler arasına hücum eden yakıttan daha fazla KDV ve ÖTV’yi yakıp dumanını egzozdan parasını da cüzdanınızdan doğaya salıyorsunuz.  Her gaz pedalına dokundukça siz aracın motoru bağırıyor sanıyorsunuz ancak bağıran o sizin vergiler içinden çıkınca ortada hiçbir şey kalmayan maaşınızın feryadı aslında. Gittiniz işe hadi burada da yakalasın vergi sayacı beni diyorsunuz bu sefer de daha mesaiye başlarken maaşınızın günlük ücretine isabet eden SGK, GELİR VERGİSİ, DAMGA VERGİSİ’nin acımasız darbeleri ile o güzelim maaşınız kuşa dönüyor mu? Sonra mesai bitiyor eve gidiyorsunuz yine sabah geldiğiniz gibi vergilerle süslenmiş aynı yollardan geçiyor yarın yine aynı döngü içerisinde vergiler için çalışmak üzere usulca yatağa girip bir VERGİ MAHKUMU olarak sabahı beklemeye başlıyorsunuz. Bitti mi bitmedi bunca ayağınızdaki vergi prangası yetmemiş olacak ki vergi oranları arttırılarak arttırılan ayağınızdaki ağırlık yetmemiş olacak ki şimdi de sırada KARBON AYAK İZİ VERGİSİ yola çıkmış geliyor.  Şimdiden geçmiş olsun Allah kurtarsın VERGİ MAHKUMLARI….   
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2023 - Salı

VERGİ MAHKUMLARI

Sabah telefonun çalan saati ile yataktan istemeye, istemeye kalkarken uyku sersemi yarım açılmış gözlerle telefonun saatine bir parmak atıp o kulakları delen beyne işleyen ‘’Hadi Kalk İşin Gücün Var ‘’ diye emreden sesi kapatmasına kapatıyoruz da asıl saat ondan sonra başlıyor.
Neymiş o saat? Ne olacak VERGİ SAATİ tabi.
Az önce elimi atıp kapattığım saatin içinde olduğu cep telefonumdan yararlandığım konuşma, SMS ve internet hizmetlerinin KDV, ÖTV ’ve ÖİV’si ile gün başlıyor. Yarı sersem banyoya gidip ayılmak için duşun suyunu açmakla be sefer ısınan su ile birlikte başımızdan aşağı dökülen suyun içinde KDV ve o suyu ısıtan doğalgazın içinde suyu ısıtan ama cüzdanları yakan KDV ve ÖTV vergisi ile sayaç saymaya devam ediyor.
Duşta kafanıza dökülen şampuan şişesinden şampuanın arasına karışarak dökülen yüzde yirmi KDV ile iyice bir gözleriniz ile birlikte cebinizde yandıktan sonra çok ıslandık artık kuruyalım diye niyetlendikten sonra elinizi kurutma makinasına attığınız anda makinadan hava üflerken diğer taraftan elektrik faturasının içinden de vergi üflüyor bütçenize, bütçenize. Daha kapıdan adım atmadan sayaç saymaya devam ediyor.
Hadi bakalım vergi sayacını durdurduk demiştiniz ki kahvaltı sofrasındaki ekmeğinize yüzde bir peynir ve zeytininizin arasına sıkışan yüzde on oranındaki KDV ile mideniz dolarken cebiniz boşalmaya devam ediyor. 
Karnınız doyup kendinizi bu vergi sayacının dışına atmak için adımınızı hızla dışarı atar atmaz yanan merdiven otomatiği gözlerinizin ortasına fotoğraf makinası flaşı gibi KDV, KDV çakıyor. Neyse kapıdan sağ salim dışarı çıktık diye en sevdiğiniz arabanızın direksiyonuna oturup rahat bir nefes alıp vergi sayacı haline gelen evinizden uzaklaşacaksınız aracınızın kontağını çevirir çevirmez silindirler arasına hücum eden yakıttan daha fazla KDV ve ÖTV’yi yakıp dumanını egzozdan parasını da cüzdanınızdan doğaya salıyorsunuz.  Her gaz pedalına dokundukça siz aracın motoru bağırıyor sanıyorsunuz ancak bağıran o sizin vergiler içinden çıkınca ortada hiçbir şey kalmayan maaşınızın feryadı aslında.
Gittiniz işe hadi burada da yakalasın vergi sayacı beni diyorsunuz bu sefer de daha mesaiye başlarken maaşınızın günlük ücretine isabet eden SGK, GELİR VERGİSİ, DAMGA VERGİSİ’nin acımasız darbeleri ile o güzelim maaşınız kuşa dönüyor mu?
Sonra mesai bitiyor eve gidiyorsunuz yine sabah geldiğiniz gibi vergilerle süslenmiş aynı yollardan geçiyor yarın yine aynı döngü içerisinde vergiler için çalışmak üzere usulca yatağa girip bir VERGİ MAHKUMU olarak sabahı beklemeye başlıyorsunuz.
Bitti mi bitmedi bunca ayağınızdaki vergi prangası yetmemiş olacak ki vergi oranları arttırılarak arttırılan ayağınızdaki ağırlık yetmemiş olacak ki şimdi de sırada KARBON AYAK İZİ VERGİSİ yola çıkmış geliyor. 
Şimdiden geçmiş olsun Allah kurtarsın VERGİ MAHKUMLARI…. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.