1 haftada 619 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal etti!

Asayiş 23.02.2021 - 10:58, Güncelleme: 23.02.2021 - 10:58
 

1 haftada 619 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal etti!

Kocaeli Valiliği tarafından, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında son 1 haftada yapılan çalışmalar ile denetimlere ait rakamlar açıklandı. Yapılan yazılı açıklamada bir haftada bin 214 kişi ve 198 iş yerine idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, Kocaeli Valiliği ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ekipler ve güvenlik kuvvetleri ile 15 Şubat ile 21 Şubat 2021 tarihleri arasında Kocaeli genelinde gerçekleştirilen faaliyet ve denetimlere ait rakamlar Kocaeli Valiliği tarafından yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Yapılan açıklamada son bir haftada Vefa Sosyal Destek Gruplarınca toplam 9 bin 127 kişinin talebi karşılandığı, zorunlu karantina yasağı ile ilgili yapılan denetimlerde, yasağı ihlal eden 2 kişiye idari para cezası uygulandığı ifade edildi. 198 İŞ YERİNE İŞLEM YAPILDI Yine oluşturulan ekipler tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 10 bin 811 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildiği öğrenildi. Açıklamada, COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 16 bin 152 iş yerinin, 10 bin 780 kez denetlendiği, bu iş yerlerinden kurallara uymayan 198 iş yerine idari işlem yapıldığı belirtildi. 58 KİŞİ YURTLARDA KALIYOR Öte yandan güvenlik birimleri tarafından yapılan denetimlerde 106 bin 179 kişiye kimlik kontrolü yapıldığı ve bu kontrollerde aranan 496 kişinin yakalandığı öğrenildi. Denetlenen 11 bin 452 iş yerinden, sosyal mesafe kuralını ihlal eden 36 kişiye ve maske takma kuralını ihlal eden 477 kişiye idari işlem yapıldığı ifade edildi. Öte yandan İzolasyon kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile 2 kişinin zorunlu olarak, 56 kişinin de diğer (geçici ikamet vb.) nedenlerden dolayı olmak üzere 58 kişinin yurtlarda izolasyona tabi tutulduğu öğrenildi. Yine yapılan denetimlerde yasaklı yerlerde sigara içme yasağını ihlal eden 80, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 619 kişi hakkında idari para cezası uygulandığı ifade edildi.
Kocaeli Valiliği tarafından, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında son 1 haftada yapılan çalışmalar ile denetimlere ait rakamlar açıklandı. Yapılan yazılı açıklamada bir haftada bin 214 kişi ve 198 iş yerine idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, Kocaeli Valiliği ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ekipler ve güvenlik kuvvetleri ile 15 Şubat ile 21 Şubat 2021 tarihleri arasında Kocaeli genelinde gerçekleştirilen faaliyet ve denetimlere ait rakamlar Kocaeli Valiliği tarafından yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. Yapılan açıklamada son bir haftada Vefa Sosyal Destek Gruplarınca toplam 9 bin 127 kişinin talebi karşılandığı, zorunlu karantina yasağı ile ilgili yapılan denetimlerde, yasağı ihlal eden 2 kişiye idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

198 İŞ YERİNE İŞLEM YAPILDI

Yine oluşturulan ekipler tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 10 bin 811 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verildiği öğrenildi. Açıklamada, COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 16 bin 152 iş yerinin, 10 bin 780 kez denetlendiği, bu iş yerlerinden kurallara uymayan 198 iş yerine idari işlem yapıldığı belirtildi.

58 KİŞİ YURTLARDA KALIYOR

Öte yandan güvenlik birimleri tarafından yapılan denetimlerde 106 bin 179 kişiye kimlik kontrolü yapıldığı ve bu kontrollerde aranan 496 kişinin yakalandığı öğrenildi. Denetlenen 11 bin 452 iş yerinden, sosyal mesafe kuralını ihlal eden 36 kişiye ve maske takma kuralını ihlal eden 477 kişiye idari işlem yapıldığı ifade edildi. Öte yandan İzolasyon kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile 2 kişinin zorunlu olarak, 56 kişinin de diğer (geçici ikamet vb.) nedenlerden dolayı olmak üzere 58 kişinin yurtlarda izolasyona tabi tutulduğu öğrenildi. Yine yapılan denetimlerde yasaklı yerlerde sigara içme yasağını ihlal eden 80, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 619 kişi hakkında idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.