19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

6 işçi yaşamını yitirdi!

Kocaeli 08.04.2021 - 15:28, Güncelleme: 08.04.2021 - 15:28
 

6 işçi yaşamını yitirdi!

KOCAELİ’NİN EN ACI İSTATİSTİĞİ AÇIKLANDI;

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Mart ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre Kocaeli acı listenin başlarında yer alırken 6 işçinin yaşamını yitirdiğini açıklandı. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Mart ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre, Mart ayında Kocaeli’de 6 işçi yaşamını yitirdi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Mart ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Bir aylık süreçte yaşanan iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilerin sayısı en az 412 oldu. Kocaeli yine en fazla iş cinayeti yaşanan kentlerin içinde yer aldı. Mart ayında Kocaeli’de 6 işçi yaşamını yitirdi. 7 KADIN 135 ERKEK HAYATINI KAYBETTİ Rapordan öne çıkan veriler ise şöyle: 142 emekçinin 123’ü ücretli (işçi ve memur), 19’u kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluşuyor. Ölen işçilerin yedisi kadın, 135’i erkek. Çocuk yaşta çalışan üç işçi can verdi. Çocuk işçi ölümleri tarım işkolunda gerçekleşti. 51 yaş ve üstünde ise çalışırken ölen 40 emekçi bulunuyor. Dört göçmen/mülteci işçi hayatını kaybetti. İkisi Suriyeli, diğerleri Afganistanlı ve Sırbistanlı. Ölen işçilerin sadece sekizi sendikalı. Sendikalı işçiler eğitim, metal, sağlık, güvenlik ve belediye işkollarında çalışıyordu. Ölümler en çok ticaret/eğitim/büro, tarım, taşımacılık, inşaat, sağlık, maden, metal, konaklama, güvenlik ve belediye işkollarında gerçekleşti. En fazla ölüm nedenleri sırasıyla Covid-19, trafik/servis kazası, ezilme/göçük, yüksekten düşme, kalp krizi ve intihar. En çok iş cinayeti İstanbul, İzmir, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Antalya ve Antep şehirlerinde yaşandı.
KOCAELİ’NİN EN ACI İSTATİSTİĞİ AÇIKLANDI;

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Mart ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre Kocaeli acı listenin başlarında yer alırken 6 işçinin yaşamını yitirdiğini açıklandı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Mart ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre, Mart ayında Kocaeli’de 6 işçi yaşamını yitirdi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Mart ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Bir aylık süreçte yaşanan iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilerin sayısı en az 412 oldu. Kocaeli yine en fazla iş cinayeti yaşanan kentlerin içinde yer aldı. Mart ayında Kocaeli’de 6 işçi yaşamını yitirdi.

7 KADIN 135 ERKEK HAYATINI KAYBETTİ

Rapordan öne çıkan veriler ise şöyle: 142 emekçinin 123’ü ücretli (işçi ve memur), 19’u kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluşuyor. Ölen işçilerin yedisi kadın, 135’i erkek. Çocuk yaşta çalışan üç işçi can verdi. Çocuk işçi ölümleri tarım işkolunda gerçekleşti. 51 yaş ve üstünde ise çalışırken ölen 40 emekçi bulunuyor. Dört göçmen/mülteci işçi hayatını kaybetti. İkisi Suriyeli, diğerleri Afganistanlı ve Sırbistanlı. Ölen işçilerin sadece sekizi sendikalı. Sendikalı işçiler eğitim, metal, sağlık, güvenlik ve belediye işkollarında çalışıyordu. Ölümler en çok ticaret/eğitim/büro, tarım, taşımacılık, inşaat, sağlık, maden, metal, konaklama, güvenlik ve belediye işkollarında gerçekleşti. En fazla ölüm nedenleri sırasıyla Covid-19, trafik/servis kazası, ezilme/göçük, yüksekten düşme, kalp krizi ve intihar. En çok iş cinayeti İstanbul, İzmir, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Antalya ve Antep şehirlerinde yaşandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.