AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum

Gündem 06.01.2024 - 23:50, Güncelleme: 07.01.2024 - 00:54
 

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum

AK Parti’nin 12 Büyükşehir ve 16 il belediye başkan adayı, yarın (Pazar) İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanacak

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayının Tahir Büyükakın olacağı günler öncesinden belli olmuştu. Herkes büyük merakla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağını bekliyordu. İşte o soru da yanıtını buldu.   ESKİ BAKAN Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, 14 Mayıs genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen, halen TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığını yürüten Murat Kurum, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor. Kurum’a bu akşam adaylığı telefonla tebliğ edildi. Kurum ve diğer belediye başkanlarını Erdoğan yarın (Pazar) Haliç Kongre Merkezinde açıklayacak.   MURAT KURUM KİMDİR? 1976 Ankara doğumlu. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılına kadar çeşitli kurumlarda görev aldı. 2005-2006 yılları arasında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığında uzman statüsünde çalıştı. 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığında İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü yaptı. 2009-2012 yılları arasında TOKİ'de uzman olarak görev aldı. 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev aldı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. Hali hazırda TBMM Çevre Komisyonu Başkanı. Evli ve iki çocuk babası.
AK Parti’nin 12 Büyükşehir ve 16 il belediye başkan adayı, yarın (Pazar) İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanacak

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayının Tahir Büyükakın olacağı günler öncesinden belli olmuştu. Herkes büyük merakla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağını bekliyordu. İşte o soru da yanıtını buldu.

 

ESKİ BAKAN

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, 14 Mayıs genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen, halen TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığını yürüten Murat Kurum, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor. Kurum’a bu akşam adaylığı telefonla tebliğ edildi. Kurum ve diğer belediye başkanlarını Erdoğan yarın (Pazar) Haliç Kongre Merkezinde açıklayacak.

 

MURAT KURUM KİMDİR?

1976 Ankara doğumlu.
1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
2005 yılına kadar çeşitli kurumlarda görev aldı.
2005-2006 yılları arasında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığında uzman statüsünde çalıştı.
2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığında İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü yaptı.
2009-2012 yılları arasında TOKİ'de uzman olarak görev aldı.
2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.
2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev aldı.
14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.
Hali hazırda TBMM Çevre Komisyonu Başkanı.
Evli ve iki çocuk babası.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.