Altın fiyatlarında son durum ne?

Ekonomi 08.06.2020 - 09:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Altın fiyatlarında son durum ne?

Corona virüsü salgını küresel ve yerel piyasalarda durgunluğa neden olurken altın fiyatları grafiği da son yılların zirvesinde yer alıyor. Vatandaşlar yatırım amaçlı olarak almak için yarım, gram ve çeyrek altın fiyatlarını araştırıyor. İşte, altın fiyatları… ALTIN FİYATLARI 8 HAZİRAN Çeyrek Altın: 595 Lira Gram Altın: 366,70 Lira Yarım Altın: bin 190 Lira Cumhuriyet Altın: 2 bin 436 Lira ALTIN FİYATINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER Altın üretim ve yatırım amaçlı kullanılan aynı zamanda da uluslararası piyasalarda işlem gören bir yatırım aracıdır. Altının fiyatını etkileyen faktörler, altının arz ve talebini etkileyen faktörlerdir. Bunlar ise; 1- Mücevher talebi başta olmak üzere altına olan endüstriyel talep, 2- Madencilik şirketlerinin altın çıkarma maliyetleri, 3- Altın arz ve talebinde ağırlıkları yüksek olan ülkelerin jeopolitik durumları, 4- Petrol ve diğer emtiaların fiyatları, 5- Merkez bankalarının altın alış ve satış işlemleri, 6- Merkez bankalarının para politikaları, 7- Reel faiz hadleri, 8- Enflasyon oranları, 9- Dünya ekonomilerinin büyüme hızları, 10- Altın üreticilerinin hedging işlemleri, 11- Altının işlem gördüğü vadeli piyasalardaki kısa ve uzun pozisyon miktarı, 12- Spekülatif amaçlı işlemler, 13- ABD Doları’nın diğer para birimleri karşısındaki değeridir.

Corona virüsü salgını küresel ve yerel piyasalarda durgunluğa neden olurken altın fiyatları grafiği da son yılların zirvesinde yer alıyor. Vatandaşlar yatırım amaçlı olarak almak için yarım, gram ve çeyrek altın fiyatlarını araştırıyor. İşte, altın fiyatları…

ALTIN FİYATLARI 8 HAZİRAN

Çeyrek Altın: 595 Lira

Gram Altın: 366,70 Lira

Yarım Altın: bin 190 Lira

Cumhuriyet Altın: 2 bin 436 Lira

ALTIN FİYATINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Altın üretim ve yatırım amaçlı kullanılan aynı zamanda da uluslararası piyasalarda işlem gören bir yatırım aracıdır. Altının fiyatını etkileyen faktörler, altının arz ve talebini etkileyen faktörlerdir. Bunlar ise;

1- Mücevher talebi başta olmak üzere altına olan endüstriyel talep,

2- Madencilik şirketlerinin altın çıkarma maliyetleri,

3- Altın arz ve talebinde ağırlıkları yüksek olan ülkelerin jeopolitik durumları,

4- Petrol ve diğer emtiaların fiyatları,

5- Merkez bankalarının altın alış ve satış işlemleri,

6- Merkez bankalarının para politikaları,

7- Reel faiz hadleri,

8- Enflasyon oranları,

9- Dünya ekonomilerinin büyüme hızları,

10- Altın üreticilerinin hedging işlemleri,

11- Altının işlem gördüğü vadeli piyasalardaki kısa ve uzun pozisyon miktarı,

12- Spekülatif amaçlı işlemler,

13- ABD Doları’nın diğer para birimleri karşısındaki değeridir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.