Aydın’dan darbe tepkisi

Siyaset 12.09.2022 - 13:15, Güncelleme: 12.09.2022 - 13:15
 

Aydın’dan darbe tepkisi

DEVA Partisi kurucularından Yasin Aydın, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde yazılı bir açıklama yaparak darbeyi yapanlara tepki gösterdi.

Aydın açıklamasında; “Evet bugün tarih 12 Eylül ve bundan 42 yıl önce hafızalarımızda o karanlık gün ve yapılan zulüm geliyor akıllara. ABD projesi olan, yıllardır huzurla bir arada yaşadığımız topraklarda bu düzenden rahatsız olan güçler önce halkın arasında çatışmaya yol açacak olayları ateşlemiş, ardından başrolünü dönemin Genel Kurmay Başkanı Kenan EVREN'in emir komutasında Halka ve halkın seçtiği devlet yönetimine "Darbe" yapmıştır. Suçsuz ve haksız yere yitip giden canlar ve sonrasında bu ülkede yaşattığı etki... Bu süreçte 650bin kişi gözaltına alınmış, 230 bin kişi sözüm ona askeri mahkemelerce yargılanmış ve 1milyon 683 bin kişi fişlenmiştir. Birçok insanlık suçu işlenmiş, gözaltılarda işkenceler yapılmış ve tarihimizde kara leke olan darbenin başındaki zatın o çirkin ifadesi ile "bir sağdan bir soldan" onca insan idam edilmiştir.  Bu senaryoyu yazıp oynayanlar günümüze kadar tekrarını yapmak ve huzurla kardeşçe yaşamamıza mani olmak adına bu emellerini gerçekleştirmek için ilerleyen süreçte bunu yinelemişlerdir. Fakat milletimizin feraseti ve birbirine bağlılığı son 15 Temmuz'da göstermiştir ki bu topraklarda artık darbeye antidemokratik olaylara cansiperane bir şekilde karşı duruş sergilemiştir.  Rahmetli, şehit lider büyük başkan Muhsin YAZICIOĞLU'nun da dediği gibi "Ordu gözbebeğimizdir ancak namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam". “ dedi.   
DEVA Partisi kurucularından Yasin Aydın, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde yazılı bir açıklama yaparak darbeyi yapanlara tepki gösterdi.

Aydın açıklamasında; “Evet bugün tarih 12 Eylül ve bundan 42 yıl önce hafızalarımızda o karanlık gün ve yapılan zulüm geliyor akıllara. ABD projesi olan, yıllardır huzurla bir arada yaşadığımız topraklarda bu düzenden rahatsız olan güçler önce halkın arasında çatışmaya yol açacak olayları ateşlemiş, ardından başrolünü dönemin Genel Kurmay Başkanı Kenan EVREN'in emir komutasında Halka ve halkın seçtiği devlet yönetimine "Darbe" yapmıştır. Suçsuz ve haksız yere yitip giden canlar ve sonrasında bu ülkede yaşattığı etki... Bu süreçte 650bin kişi gözaltına alınmış, 230 bin kişi sözüm ona askeri mahkemelerce yargılanmış ve 1milyon 683 bin kişi fişlenmiştir. Birçok insanlık suçu işlenmiş, gözaltılarda işkenceler yapılmış ve tarihimizde kara leke olan darbenin başındaki zatın o çirkin ifadesi ile "bir sağdan bir soldan" onca insan idam edilmiştir. 

Bu senaryoyu yazıp oynayanlar günümüze kadar tekrarını yapmak ve huzurla kardeşçe yaşamamıza mani olmak adına bu emellerini gerçekleştirmek için ilerleyen süreçte bunu yinelemişlerdir. Fakat milletimizin feraseti ve birbirine bağlılığı son 15 Temmuz'da göstermiştir ki bu topraklarda artık darbeye antidemokratik olaylara cansiperane bir şekilde karşı duruş sergilemiştir.  Rahmetli, şehit lider büyük başkan Muhsin YAZICIOĞLU'nun da dediği gibi "Ordu gözbebeğimizdir ancak namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam". “ dedi. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.