Ayhanlar Holding ile ‘Üniversite-Sanayi’ iş birliği

Kocaeli 25.04.2024 - 14:50, Güncelleme: 25.04.2024 - 14:50
 

Ayhanlar Holding ile ‘Üniversite-Sanayi’ iş birliği

Gebze Teknik Üniversitesi ve Ayhanlar Holding arasında yapılan protokol ile yeni bir üniversite-sanayi iş birliği başladı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), sektörlerin gelişimi, dönüşümü ve ARGE üretimi için üstlendiği misyon ile üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha katarak, inşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Ayhanlar Holding ile protokolü imzaladı. Birçok faaliyet alanında iş birliğini kapsayan protokol, holdingin İstanbul ofisinde, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Ayhanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ayhan tarafından imzalandı. İmza törenine ayrıca GTÜ akademisyenleri ve holding çalışanları katıldı.  BİRÇOK ORTAK PROJE YÜRÜTÜLECEK Protokol ile üniversite-sanayi iş birliği konularında şirket ile üniversitenin ilgili bölüm ve birimleri ile ortak çalışmaların geliştirilmesi ve iş birliğinin etkin bir şekilde yürütülerek süreklilik kazandırılması hedefleniyor. Protokol kapsamında; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK destekleri ve TEYDEB ortak projeleri, şirket-öğretim üyesi Ar-Ge projeleri eşleştirmeleri, uluslararası Ar-Ge proje destekleri ve ortak arayışları, yeni teknolojilere ulaşım ve işbirlikleri,  lisans son sınıf öğrencilerine yönelik bitirme projeleri, yüksek lisans ve doktora tezlerine yönelik projeler, istihdam desteği, öğrencilere yönelik burs ve yarı zamanlı istihdam, uzun ve kısa süreli staj, GTÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecek sertifika programları, üniversite tarafından eğitimler düzenlenmesi, Sanayi üretim tecrübelerinin paylaşıldığı seminer vb. etkinler düzenlenmesi, şirket-üniversite ortak çalışmalarına yönelik akademik kaynak dokümanların oluşturulması için çalışmalar yürütülecek.
Gebze Teknik Üniversitesi ve Ayhanlar Holding arasında yapılan protokol ile yeni bir üniversite-sanayi iş birliği başladı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), sektörlerin gelişimi, dönüşümü ve ARGE üretimi için üstlendiği misyon ile üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha katarak, inşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Ayhanlar Holding ile protokolü imzaladı. Birçok faaliyet alanında iş birliğini kapsayan protokol, holdingin İstanbul ofisinde, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Ayhanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ayhan tarafından imzalandı. İmza törenine ayrıca GTÜ akademisyenleri ve holding çalışanları katıldı. 

BİRÇOK ORTAK PROJE YÜRÜTÜLECEK

Protokol ile üniversite-sanayi iş birliği konularında şirket ile üniversitenin ilgili bölüm ve birimleri ile ortak çalışmaların geliştirilmesi ve iş birliğinin etkin bir şekilde yürütülerek süreklilik kazandırılması hedefleniyor. Protokol kapsamında; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK destekleri ve TEYDEB ortak projeleri, şirket-öğretim üyesi Ar-Ge projeleri eşleştirmeleri, uluslararası Ar-Ge proje destekleri ve ortak arayışları, yeni teknolojilere ulaşım ve işbirlikleri,  lisans son sınıf öğrencilerine yönelik bitirme projeleri, yüksek lisans ve doktora tezlerine yönelik projeler, istihdam desteği, öğrencilere yönelik burs ve yarı zamanlı istihdam, uzun ve kısa süreli staj, GTÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecek sertifika programları, üniversite tarafından eğitimler düzenlenmesi, Sanayi üretim tecrübelerinin paylaşıldığı seminer vb. etkinler düzenlenmesi, şirket-üniversite ortak çalışmalarına yönelik akademik kaynak dokümanların oluşturulması için çalışmalar yürütülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.