Bahçeli yine "100 il" dedi

Gündem 14.06.2023 - 10:32, Güncelleme: 14.06.2023 - 10:32
 

Bahçeli yine "100 il" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün yaptığı açıklamayla il sayısının 100'e çıkacağını söyledi...

MHP lideri Bahçeli bugün yaptığı açıklamada, ''Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." ifadelerini kullandı.  Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralandı. Listede Gebze'nin olmaması ise dikkat cekti. İşte il olmaya aday olan o ilçeler; Polatlı, Ankara Yüksekova, Hakkari Kahta, Adıyaman Midyat, Mardin Siverek, Şanlıurfa Ergani, Diyarbakır Cizre, Şırnak Nazilli, Aydın Edremit, Balıkesir Alanya, Antalya Manavgat, Antalya Lüleburgaz, Kırklareli Bandırma, Balıkesir İskenderun, Hatay İnegöl, Bursa Ünye, Ordu Kozan, Adana Fethiye, Muğla Erciş, Van Tarsus, Mersin Akhisar, Manisa Çorlu, Tekirdağ Ereğli, Konya Elbistan, Kahramanmaraş
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün yaptığı açıklamayla il sayısının 100'e çıkacağını söyledi...

MHP lideri Bahçeli bugün yaptığı açıklamada, ''Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralandı. Listede Gebze'nin olmaması ise dikkat cekti.

İşte il olmaya aday olan o ilçeler;

Polatlı, Ankara

Yüksekova, Hakkari

Kahta, Adıyaman

Midyat, Mardin

Siverek, Şanlıurfa

Ergani, Diyarbakır

Cizre, Şırnak

Nazilli, Aydın

Edremit, Balıkesir

Alanya, Antalya

Manavgat, Antalya

Lüleburgaz, Kırklareli

Bandırma, Balıkesir

İskenderun, Hatay

İnegöl, Bursa

Ünye, Ordu

Kozan, Adana

Fethiye, Muğla

Erciş, Van

Tarsus, Mersin

Akhisar, Manisa

Çorlu, Tekirdağ

Ereğli, Konya

Elbistan, Kahramanmaraş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.