‘Batık Geminin Hazinesi’ni arıyorlar!

Darıca 11.05.2021 - 10:09, Güncelleme: 11.05.2021 - 10:09
 

‘Batık Geminin Hazinesi’ni arıyorlar!

Darıca Sarkuysan İlkokulu 2-B sınıfı öğrencilerinin, sınıf öğretmenleri Zehra Temuçin rehberliğinde yürüttükleri ‘Batık Geminin Hazinesi’ eTwinning projesi yurdumuzun çeşitli illerinden katılan, Tunus ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 11 okulla uluslararası bir proje olarak tüm hızıyla devam ediyor.

Projenin mimarlarından Sarkuysan İlkokulu 2-B sınıfı öğretmeni Zehra Temuçin proje konusu ve amacı hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bir zamanlar önemli bilim ve sanat insanlarının içerisinde bulunduğu bilim ve sanat gemisi dünya turuna çıkar. Bir bilinmezin içerisinde yol alırken, aniden kaybolan gemiden bir daha haber alınamaz. Sırlarla dolu bu kayboluşun ardından yıllar sonra öğrencilerimiz onların izini sürerler. Kayıp geminin geçtiği yollardan geçerek onların bıraktıkları şifreleri çeşitli web 2.0 araçları kullanarak çözerler. Amaçları kayıp gemiyi ve geminin bıraktığı hazineleri bulmaktır. Unutulmaması gereken önemli bir konu hazineler sanatsal ve bilimsel hazinelerdir” dedi. TEMUÇİN: TEKNOLOJİYİ EĞİTİM ORTAMINA ENTEGRE EDİYORUZ Temuçin açıklamasının devamında, “Öğrencilerimizi böyle bir yolculuğa çıkarmamızın amacı 21.yüzyıl gerekliliği olan yenilikçi eğitim yaklaşımlardan proje tabanlı öğrenmeyi sağlamak, öğrenci merkezli olduğu için kazanılan bilginin kalıcılığını arttırmak, robotik kodlama becerilerini geliştirmek, teknolojiyi eğitim ortamına entegre ederek çağı takip edebilmek, interneti daha güvenli, verimli ve doğru şekilde kullanmalarını sağlamak. Aynı zamanda bilim, sanat ve edebiyat alanında hayal güçlerini geliştirip ufuklarını açmaktır. Bu amaçla her ay farklı alanlarda etkinlikler ve söyleşiler düzenlemekteyiz. Söyleşilerimize sanat, bilim ve edebiyat alanında önemli katkıları olan yazarları, müzisyenleri, bilim adamlarını davet ederek öğrencilerimizle buluşturmaktayız” ifadelerine yer verdi. PROJE MİMARLARI:       DERYA KUTLU DİNLER- KOCAELİ                 TUBA USLU- KOCAELİ YAPRAK YÜKSEK- KOCAEL                             OYA YILMAZ- ANKARA ZEHRA TEMUÇİN- KOCAELİ                          AYŞE AYHAN- MERSİN   HATİCE YILDIRIM- DENİZLİ                                                                            AİKATERİNİ GOLTSİOU- YUNANİSTAN AYSUN YÜCEL YURDAY- KOCAELİ                                                               NEİLA MERSNİ- TUNUS SİDAR DİNLER- KOCAELİ        
Darıca Sarkuysan İlkokulu 2-B sınıfı öğrencilerinin, sınıf öğretmenleri Zehra Temuçin rehberliğinde yürüttükleri ‘Batık Geminin Hazinesi’ eTwinning projesi yurdumuzun çeşitli illerinden katılan, Tunus ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 11 okulla uluslararası bir proje olarak tüm hızıyla devam ediyor.

Projenin mimarlarından Sarkuysan İlkokulu 2-B sınıfı öğretmeni Zehra Temuçin proje konusu ve amacı hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bir zamanlar önemli bilim ve sanat insanlarının içerisinde bulunduğu bilim ve sanat gemisi dünya turuna çıkar. Bir bilinmezin içerisinde yol alırken, aniden kaybolan gemiden bir daha haber alınamaz. Sırlarla dolu bu kayboluşun ardından yıllar sonra öğrencilerimiz onların izini sürerler. Kayıp geminin geçtiği yollardan geçerek onların bıraktıkları şifreleri çeşitli web 2.0 araçları kullanarak çözerler. Amaçları kayıp gemiyi ve geminin bıraktığı hazineleri bulmaktır. Unutulmaması gereken önemli bir konu hazineler sanatsal ve bilimsel hazinelerdir” dedi.

TEMUÇİN: TEKNOLOJİYİ EĞİTİM ORTAMINA ENTEGRE EDİYORUZ

Temuçin açıklamasının devamında, “Öğrencilerimizi böyle bir yolculuğa çıkarmamızın amacı 21.yüzyıl gerekliliği olan yenilikçi eğitim yaklaşımlardan proje tabanlı öğrenmeyi sağlamak, öğrenci merkezli olduğu için kazanılan bilginin kalıcılığını arttırmak, robotik kodlama becerilerini geliştirmek, teknolojiyi eğitim ortamına entegre ederek çağı takip edebilmek, interneti daha güvenli, verimli ve doğru şekilde kullanmalarını sağlamak. Aynı zamanda bilim, sanat ve edebiyat alanında hayal güçlerini geliştirip ufuklarını açmaktır. Bu amaçla her ay farklı alanlarda etkinlikler ve söyleşiler düzenlemekteyiz. Söyleşilerimize sanat, bilim ve edebiyat alanında önemli katkıları olan yazarları, müzisyenleri, bilim adamlarını davet ederek öğrencilerimizle buluşturmaktayız” ifadelerine yer verdi.

PROJE MİMARLARI:      

DERYA KUTLU DİNLER- KOCAELİ                

TUBA USLU- KOCAELİ

YAPRAK YÜKSEK- KOCAEL                            

OYA YILMAZ- ANKARA

ZEHRA TEMUÇİN- KOCAELİ                         

AYŞE AYHAN- MERSİN  

HATİCE YILDIRIM- DENİZLİ                                                                           

AİKATERİNİ GOLTSİOU- YUNANİSTAN

AYSUN YÜCEL YURDAY- KOCAELİ                                                              

NEİLA MERSNİ- TUNUS

SİDAR DİNLER- KOCAELİ

       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.