Benzine Zam Yolda

Gündem 17.11.2021 - 14:11, Güncelleme: 17.11.2021 - 14:11
 

Benzine Zam Yolda

Benzine Zam Yolda

Benzine, yarın geceden geçerli olmak üzere 52 ile 54 kuruş arasında zam bekleniyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün dolar kuru 10,40 seviyelerinde kapanış gösterirse ve uluslararası benzin fiyatı da dünkü kapanış fiyatlarından kapanırsa yarın benzine 52-54 kuruş arası zam yapılması bekleniyor. Yarın Merkez Bankası kararı sonrasında dolar kuru 10 TL civarlarında ya da altında kapanış yaparsa motorinde zam beklentisi ertelenecek. Ama Merkez Bankası kararı sonrasında dolar kuru 10,30 TL üstü kapanış yaparsa ve ürün fiyatı da düşmezse motorine cumartesiden geçerli olmak üzere 33 ile 46 kuruş arası zam beklentisi oluşacak. Benzine en son 11 Kasım’da 32 kuruşluk indirim gelmişti. Benzin, motorin ve LPG’de eşel mobil sistemi kapsamında özel tüketim vergisi (ÖTV) sıfırlandığı için zam kararları doğrudan pompa fiyatlarına yansıyor.
Benzine Zam Yolda

Benzine, yarın geceden geçerli olmak üzere 52 ile 54 kuruş arasında zam bekleniyor.

Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün dolar kuru 10,40 seviyelerinde kapanış gösterirse ve uluslararası benzin fiyatı da dünkü kapanış fiyatlarından kapanırsa yarın benzine 52-54 kuruş arası zam yapılması bekleniyor.

Yarın Merkez Bankası kararı sonrasında dolar kuru 10 TL civarlarında ya da altında kapanış yaparsa motorinde zam beklentisi ertelenecek. Ama Merkez Bankası kararı sonrasında dolar kuru 10,30 TL üstü kapanış yaparsa ve ürün fiyatı da düşmezse motorine cumartesiden geçerli olmak üzere 33 ile 46 kuruş arası zam beklentisi oluşacak.

Benzine en son 11 Kasım’da 32 kuruşluk indirim gelmişti. Benzin, motorin ve LPG’de eşel mobil sistemi kapsamında özel tüketim vergisi (ÖTV) sıfırlandığı için zam kararları doğrudan pompa fiyatlarına yansıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.