Bilikli, “Dilovası Beyrut olmasın!”

Dilovası 19.08.2020 - 10:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bilikli, “Dilovası Beyrut olmasın!”

Beyrut Limanı'ndaki patlama sonrası ilk akla gelen, Dilovası halkının “Mahallemize bomba dikiyorlar” diye isyan ettiği, Adatepe'ye yaklaşık 45 milyon liraya yapılmak istenen 20 petrol türevi ve sıvı kimyasal madde depolama tankı yapımı oldu. Saadet Partisi Dilovası ilçe başkanı Erkan Bilikli konu hakkında açıklamada bulundu. Geçtiğimiz haftalarda Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaşanan patlamayı hem üzülerek hem de dehşete kapılarak takip etmiştik. Öylesine büyük bir patlamaydı ki adeta şehre atom bombası atıldı zannettik. Daha sonra yetkililerin açıklamasıyla beraber patlamanın sebebinin Beyrut limanındaki depolanan kimyasal maddeler olduğunu öğrendik. Beyrut Limanı Lübnan’ın denize açılan kapısıydı ve ticaret hacmi oldukça yüksekti. Ne kadar kontrollü yapılırsa yapılsın bu kadar kimyasalı bir arada toplamak adeta güzelim şehri tarumar etti. Peki, Beyrut’un durumu gözler önündeyken, oraya üzülüp ağıtlar yakıyorken aynı zamanda ders alıyor muyuz? Çok uzağa gitmeye gerek yok, bizlerin de içinde yaşadığı Dilovası, hemen hemen her gün Beyrut’la aynı akıbeti yaşamaya adaydır. Ağzımızı hayra açmaya gayret ediyoruz fakat şu gerçeği görmezden gelemeyiz. “Dilovası Beyrut olmaya adaydır” İlçemizde bulunan limanların çoğunluğu tıpkı Beyrut limanı gibi kimyasal depolama kapasitesine sahip. Üstelik bu depolanan kimyasalların patlama riski de oldukça yüksek. DİLOVASI HARİTADAN SİLİNECEKTİ En son 2017 yılında Solventaş limanında meydana gelen patlama ve ardından süren yangın 5 saat süren yoğun çalışmalar ile ancak kontrol altına alınabilmişti. Eğer daha patlayıcı bir kimyasal tank olsaydı belki de domino etkisi yaratacak ve Dilovası haritadan silinecekti. 50 bin insan, 50 bin can. İktidar partisi son 20 yılda Dilovası limanlarını sanayicilere açarak Dilovası’nı ipte yürüyen cambaz gibi yapmışlardır. Diğer ilçeler bizim halimize bakıp ibret alıp “Allah kurtarsın” derken, bizim yöneticilerimiz Dilovası’nın yükselen şehir olduğunu iddia ediyor. Elbette ki biz de Dilovası’nın yükselmesini istiyor ve çabalıyoruz fakat Dilovası, son kalan yeşil tepesine kimyasal tank koyarak mı yükselecek? DİLOVASI’NIN ALTINA DİNAMİT YERLEŞTİRİYORLAR Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dilovası’na yapılacak 20 adet YENİ kimyasal tank için olumlu ÇED raporu verdi. Biz halihazırda zaten tanklarla boğuşurken idareciler Dilovası’nı gözden çıkarmış bir tavır takınıyorlar. Bunu 50 bin insana, çoluğa’ çocuğa reva görmek tam anlamıyla insafsızlıktır. Dilovası’nın altına dinamit yerleştiriyor, sonra da yükselen şehir diyorlar. Evet, yakında patlayan tanklarla hepimiz havaya uçacağız, yükseleceğiz.

Beyrut Limanı'ndaki patlama sonrası ilk akla gelen, Dilovası halkının “Mahallemize bomba dikiyorlar” diye isyan ettiği, Adatepe'ye yaklaşık 45 milyon liraya yapılmak istenen 20 petrol türevi ve sıvı kimyasal madde depolama tankı yapımı oldu. Saadet Partisi Dilovası ilçe başkanı Erkan Bilikli konu hakkında açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta yaşanan patlamayı hem üzülerek hem de dehşete kapılarak takip etmiştik. Öylesine büyük bir patlamaydı ki adeta şehre atom bombası atıldı zannettik. Daha sonra yetkililerin açıklamasıyla beraber patlamanın sebebinin Beyrut limanındaki depolanan kimyasal maddeler olduğunu öğrendik. Beyrut Limanı Lübnan’ın denize açılan kapısıydı ve ticaret hacmi oldukça yüksekti. Ne kadar kontrollü yapılırsa yapılsın bu kadar kimyasalı bir arada toplamak adeta güzelim şehri tarumar etti. Peki, Beyrut’un durumu gözler önündeyken, oraya üzülüp ağıtlar yakıyorken aynı zamanda ders alıyor muyuz? Çok uzağa gitmeye gerek yok, bizlerin de içinde yaşadığı Dilovası, hemen hemen her gün Beyrut’la aynı akıbeti yaşamaya adaydır. Ağzımızı hayra açmaya gayret ediyoruz fakat şu gerçeği görmezden gelemeyiz. “Dilovası Beyrut olmaya adaydır” İlçemizde bulunan limanların çoğunluğu tıpkı Beyrut limanı gibi kimyasal depolama kapasitesine sahip. Üstelik bu depolanan kimyasalların patlama riski de oldukça yüksek.

DİLOVASI HARİTADAN SİLİNECEKTİ

En son 2017 yılında Solventaş limanında meydana gelen patlama ve ardından süren yangın 5 saat süren yoğun çalışmalar ile ancak kontrol altına alınabilmişti. Eğer daha patlayıcı bir kimyasal tank olsaydı belki de domino etkisi yaratacak ve Dilovası haritadan silinecekti. 50 bin insan, 50 bin can. İktidar partisi son 20 yılda Dilovası limanlarını sanayicilere açarak Dilovası’nı ipte yürüyen cambaz gibi yapmışlardır. Diğer ilçeler bizim halimize bakıp ibret alıp “Allah kurtarsın” derken, bizim yöneticilerimiz Dilovası’nın yükselen şehir olduğunu iddia ediyor. Elbette ki biz de Dilovası’nın yükselmesini istiyor ve çabalıyoruz fakat Dilovası, son kalan yeşil tepesine kimyasal tank koyarak mı yükselecek?

DİLOVASI’NIN ALTINA DİNAMİT YERLEŞTİRİYORLAR

Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dilovası’na yapılacak 20 adet YENİ kimyasal tank için olumlu ÇED raporu verdi. Biz halihazırda zaten tanklarla boğuşurken idareciler Dilovası’nı gözden çıkarmış bir tavır takınıyorlar. Bunu 50 bin insana, çoluğa’ çocuğa reva görmek tam anlamıyla insafsızlıktır. Dilovası’nın altına dinamit yerleştiriyor, sonra da yükselen şehir diyorlar. Evet, yakında patlayan tanklarla hepimiz havaya uçacağız, yükseleceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.