“Çektiği kredi başına bela oldu”

Gebze 27.04.2021 - 09:52, Güncelleme: 27.04.2021 - 09:52
 

“Çektiği kredi başına bela oldu”

“Çektiği kredi başına bela oldu”

Gebze Köşklüçeşme Mahallesi’nde oturan ve yüzde 55 engelli olan Nusret Peşin isimli vatandaşın çektiği krediler yüzünden başı belaya girdi. Bir süre önce bir bankadan 64 bin 750 TL ipotekli kredi çeken ve daire alan Peşin, bu krediyi 40 ay ödediğini söyledi. Bu zamana kadar engelli maaşı alan ve altı ay engelli maaşı durdurulan Nusret Peşin, evrak yetersizliği yüzünden 6 ay maaşının kesildiğini ve krediyi ödeyemez hale geldiğini ifade etti. Daha sonra 8 ay işsiz kaldığını da söyleyen Peşin, ablası kanser olduğu için aynı bankadan 30 bin TL kredi çektiğini söyledi. “ABLAM VEFAT EDİNCE ORTADA KALDIM” İşsiz kalması ve ablasının vefat etmesinin ardından mağdur olduğunu söyleyen Peşin; “Kredinin birini ablam ödüyordu, o da vefat edince ortada kaldım. 64 bin TL’lik krediyi 40 ay, 30 bin TL’lik krediyi de 17 ay ödememe rağmen bir süre sonra ikisini de ödeyemez duruma geldim ve evime icra geldi. İcra evimi 21 Haziran’da satışa çıkartacak. Bankanın avukatına gidiyorum beni dinlemiyor. Engelli olarak bir firmada çalışıyorum, iki çocuğum var ve büyük mağduriyet yaşıyorum. Evim satılırsa eşim bırakıp gidecek ve yuvam yıkılacak. Şu mübarek ramazan ayında bu sorunun çözülmesini istiyorum. Durumumu valilik, kaymakamlık ve büyükşehir de biliyor ama bir sonuç alamadım” dedi.  
“Çektiği kredi başına bela oldu”

Gebze Köşklüçeşme Mahallesi’nde oturan ve yüzde 55 engelli olan Nusret Peşin isimli vatandaşın çektiği krediler yüzünden başı belaya girdi. Bir süre önce bir bankadan 64 bin 750 TL ipotekli kredi çeken ve daire alan Peşin, bu krediyi 40 ay ödediğini söyledi. Bu zamana kadar engelli maaşı alan ve altı ay engelli maaşı durdurulan Nusret Peşin, evrak yetersizliği yüzünden 6 ay maaşının kesildiğini ve krediyi ödeyemez hale geldiğini ifade etti. Daha sonra 8 ay işsiz kaldığını da söyleyen Peşin, ablası kanser olduğu için aynı bankadan 30 bin TL kredi çektiğini söyledi.

“ABLAM VEFAT EDİNCE ORTADA KALDIM”

İşsiz kalması ve ablasının vefat etmesinin ardından mağdur olduğunu söyleyen Peşin; “Kredinin birini ablam ödüyordu, o da vefat edince ortada kaldım. 64 bin TL’lik krediyi 40 ay, 30 bin TL’lik krediyi de 17 ay ödememe rağmen bir süre sonra ikisini de ödeyemez duruma geldim ve evime icra geldi. İcra evimi 21 Haziran’da satışa çıkartacak. Bankanın avukatına gidiyorum beni dinlemiyor. Engelli olarak bir firmada çalışıyorum, iki çocuğum var ve büyük mağduriyet yaşıyorum. Evim satılırsa eşim bırakıp gidecek ve yuvam yıkılacak. Şu mübarek ramazan ayında bu sorunun çözülmesini istiyorum. Durumumu valilik, kaymakamlık ve büyükşehir de biliyor ama bir sonuç alamadım” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.