CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazı reddedildi

Kocaeli 04.04.2024 - 14:19, Güncelleme: 04.04.2024 - 14:19
 

CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazı reddedildi

Körfez seçimleri için İl Seçim Kuruluna yapılan itirazın reddedilmesine tepki gösteren CHP İl Başkanı Bülent Sarı, "Biz kazanmış olsak AK Parti itiraz etseydi oylar tekrar sayılıyordu. Adalet mücadelemiz YSK'da devam edecek" dedi

Yerel seçimlerde CHP'nin Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, rakibi Şener Söğüt'ün 1395 oy farkla gerisinde kalmıştı. AK Parti'nin adayı Şener Söğüt, yüzde 36.49 oranı ile birinci olurken, CHP’nin adayı Tayfun Balıkçı ise yüzde 35 oranı ile ikinci sırada yer aldı. 5 bin üzerinde oyun geçersiz sayıldığı ilçede seçimleri 1395 oy farkla kaybeden CHP, sandıkların tamamına itiraz etti. CHP'nin itirazını önce İlçe Seçim Kurulu, ardından İl Seçim Kurulu reddetti.  MÜCADELE MESAJI Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Sarı, bugün parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın açıklamasına CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Mühip Kanko ve Nail Çiler, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile CHP Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, avukatlar ile partililer katıldı.  SARI: OYLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ İtirazlarının reddedildiğini belirten CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, "Körfez seçimleri için önce İlçe Seçim Kuruluna ardından İl Seçim Kuruluna başvurduk. Her ikisinde de ret geldi. Biz kazanmış olsak AK Parti itiraz etseydi oylar tekrar sayılıyordu. Adalet mücadelemiz YSK'da devam edecek. Seçim gecesi elektrik kesintileri ile ilgili haberler yapıldı. Biz vekillerimizle seçim gecesi Körfez'e gittik. Kesintiler seçim güvenliğini etkiledi. Oylar fenerlerle sayıldı. Oy çuvallarının mühürsüz olması da bir usulsüzlüktü. Kamu görevlilerinin Körfez'de oy kullanması da çok önemli bir konu. O ilçede yaşamayan görevliler bunlar. Belediye başkanının üzerindeki kara bulutların dağılması için kendisi oy sayımı istemesi lazım. YSK'da mücadelemizi devam ettireceğiz. Körfezlilerin oylarına sahip çıkacağız. Bizim istediğimiz adalet. Oyların yeniden sayılmasını ya da yeilenmesini istiyoruz. Sandıktan kim çıkarsa alkışlarız" şeklinde konuştu.  BALIKÇI: SEÇİM İPTALİ GEREKİR Ardından konuşan Tayfun Balıkçı ise, "Şener Söğüt'ün basın açıklaması yaparak bizleri yalancılıkla suçlaması yanlış. Seçim gecesi oyları fenerlerle saydık. Bana göre seçim iptali gerekir. Demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Yanımızda duran herkese teşekkür ediyorum. Ben Şener Bey'in yerinde olsam oyların sayılmasını isterdim. Haksız yere o koltukta oturmanın anlamı yok" dedi.  YILDIZLI: OKULDA ELEKTRİK YOK ÇEVREDE VAR CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, "Bir fotoğraf var elimizde. Okulda elektrik yok ama çevrede var. Biz Vali ve Emniyet Müdürü ile görüştük. SEDAŞ Müdürünü aradık. Madem seçimi kazanabiliyorlar, gelin oyları birlikte sayalım" ifadelerini kullandı. 
Körfez seçimleri için İl Seçim Kuruluna yapılan itirazın reddedilmesine tepki gösteren CHP İl Başkanı Bülent Sarı, "Biz kazanmış olsak AK Parti itiraz etseydi oylar tekrar sayılıyordu. Adalet mücadelemiz YSK'da devam edecek" dedi

Yerel seçimlerde CHP'nin Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, rakibi Şener Söğüt'ün 1395 oy farkla gerisinde kalmıştı. AK Parti'nin adayı Şener Söğüt, yüzde 36.49 oranı ile birinci olurken, CHP’nin adayı Tayfun Balıkçı ise yüzde 35 oranı ile ikinci sırada yer aldı. 5 bin üzerinde oyun geçersiz sayıldığı ilçede seçimleri 1395 oy farkla kaybeden CHP, sandıkların tamamına itiraz etti. CHP'nin itirazını önce İlçe Seçim Kurulu, ardından İl Seçim Kurulu reddetti. 

CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazı reddedildi 

MÜCADELE MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Sarı, bugün parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın açıklamasına CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Mühip Kanko ve Nail Çiler, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile CHP Körfez Belediye Başkan adayı Tayfun Balıkçı, avukatlar ile partililer katıldı. 

CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazı reddedildi 

SARI: OYLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

İtirazlarının reddedildiğini belirten CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, "Körfez seçimleri için önce İlçe Seçim Kuruluna ardından İl Seçim Kuruluna başvurduk. Her ikisinde de ret geldi. Biz kazanmış olsak AK Parti itiraz etseydi oylar tekrar sayılıyordu. Adalet mücadelemiz YSK'da devam edecek. Seçim gecesi elektrik kesintileri ile ilgili haberler yapıldı. Biz vekillerimizle seçim gecesi Körfez'e gittik. Kesintiler seçim güvenliğini etkiledi. Oylar fenerlerle sayıldı. Oy çuvallarının mühürsüz olması da bir usulsüzlüktü. Kamu görevlilerinin Körfez'de oy kullanması da çok önemli bir konu. O ilçede yaşamayan görevliler bunlar. Belediye başkanının üzerindeki kara bulutların dağılması için kendisi oy sayımı istemesi lazım. YSK'da mücadelemizi devam ettireceğiz. Körfezlilerin oylarına sahip çıkacağız. Bizim istediğimiz adalet. Oyların yeniden sayılmasını ya da yeilenmesini istiyoruz. Sandıktan kim çıkarsa alkışlarız" şeklinde konuştu. 

CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazı reddedildi 

BALIKÇI: SEÇİM İPTALİ GEREKİR

Ardından konuşan Tayfun Balıkçı ise, "Şener Söğüt'ün basın açıklaması yaparak bizleri yalancılıkla suçlaması yanlış. Seçim gecesi oyları fenerlerle saydık. Bana göre seçim iptali gerekir. Demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Yanımızda duran herkese teşekkür ediyorum. Ben Şener Bey'in yerinde olsam oyların sayılmasını isterdim. Haksız yere o koltukta oturmanın anlamı yok" dedi. 

CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazı reddedildi 

YILDIZLI: OKULDA ELEKTRİK YOK ÇEVREDE VAR

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, "Bir fotoğraf var elimizde. Okulda elektrik yok ama çevrede var. Biz Vali ve Emniyet Müdürü ile görüştük. SEDAŞ Müdürünü aradık. Madem seçimi kazanabiliyorlar, gelin oyları birlikte sayalım" ifadelerini kullandı. 

CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazı reddedildi 

CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazı reddedildi 

CHP'nin İl Seçim Kuruluna itirazı reddedildi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.