DARICA NEŞET YALÇIN ANADOLU LİSESİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Darıca 26.06.2022 - 21:51, Güncelleme: 26.06.2022 - 21:52
 

DARICA NEŞET YALÇIN ANADOLU LİSESİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, T.C Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği “Aktif Vatandaşlık” başlıklı Erasmus+KA229 projesi kapsamında Darıca’da yurtiçi ve dışından ortak okulları ağırladı.

Öğrencilerin hoşgörü, saygı, dürüstlük, adalet gibi değerlerle daha iyi ve demokratik sınıf ve okul ortamı oluşturmaları; temel insan hakları, sosyal haklar gibi Avrupa Birliği değerlerine karşı daha olumlu tutumlar içinde olmalarının hedeflendiği projenin ikinci toplantısı ortak okullar arasında büyük heyecan yarattı. Beş gün süren etkinliklere ev sahibi Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi’nin yanı sıra, ülkemizden Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi, Almanya, İspanya, Macaristan ve Portekiz’den ortak okullar yer aldı. Toplam 21 öğrenci ve 10 öğretmenin ağırlandığı hareketlilik okul müdürü Suat Yiğit’in hoş geldin konuşmasıyla başladı. Projenin ilk gününde okul konferans salonunda öğrenciler buz kırma etkinlikleri yaptı. Daha sonra okullarının ve ülkelerinin sunumlarını bilgi iletişim teknolojilerini kullanarak gerçekleştiren katılımcılar, ilimizin en önemli müzelerinden olan Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi’nde Görsel Sanatlar öğretmenlerinin kılavuzluğunda oluşturulan istasyonlarda proje posterleri hazırladılar. İkinci gün etkinleri Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail Oğuz’u ziyaret ederek başladı. Daha sonra öğrenci ve öğretmenler, okulumuz mezunlarından İTÜ Yabancı Diller Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Menekşe Onbaşı’nın hazırladığı “Kadınların Toplum ve İş Hayatındaki Yeri” isimli çalıştaya katıldı. Öğleden sonra ise İstanbul Büyükada’da gerçekleştirilen gezide öğrenciler aktif vatandaşlık ile ilgili hazırladıkları anketi ada sakinlerine uyguladılar. Üçüncü gün için ise katılımcılara rehber eşliğinde İstanbul turu düzenlenerek, ülkemizin ve dünyanın en güzel şehirlerinden birini yerinde deneyimleme fırsatı verildi. Dördüncü gün Darıca Millet Bahçesinde Beden Eğitimi ve Coğrafya öğretmenlerinin hazırladığı bocce ve oryantrik etkinlikleri düzenlendi. Son gün ise katılım belgelerinin verilmesi ve hareketliliğin değerlendirilmesinin ardından öğrenci ve öğretmenler ülkelerine dönüş yaptı. Oldukça samimi ortamda gerçekleşen ‘Aktif Vatandaşlık’ isimli projenin ikinci ayağının ardından katılımcılar Ekim, 2022’de İspanya’da buluşmak üzere Türkiye’den ayrıldı. 
Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, T.C Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği “Aktif Vatandaşlık” başlıklı Erasmus+KA229 projesi kapsamında Darıca’da yurtiçi ve dışından ortak okulları ağırladı.

Öğrencilerin hoşgörü, saygı, dürüstlük, adalet gibi değerlerle daha iyi ve demokratik sınıf ve okul ortamı oluşturmaları; temel insan hakları, sosyal haklar gibi Avrupa Birliği değerlerine karşı daha olumlu tutumlar içinde olmalarının hedeflendiği projenin ikinci toplantısı ortak okullar arasında büyük heyecan yarattı.

Beş gün süren etkinliklere ev sahibi Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi’nin yanı sıra, ülkemizden Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi, Almanya, İspanya, Macaristan ve Portekiz’den ortak okullar yer aldı. Toplam 21 öğrenci ve 10 öğretmenin ağırlandığı hareketlilik okul müdürü Suat Yiğit’in hoş geldin konuşmasıyla başladı.
Projenin ilk gününde okul konferans salonunda öğrenciler buz kırma etkinlikleri yaptı. Daha sonra okullarının ve ülkelerinin sunumlarını bilgi iletişim teknolojilerini kullanarak gerçekleştiren katılımcılar, ilimizin en önemli müzelerinden olan Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi’nde Görsel Sanatlar öğretmenlerinin kılavuzluğunda oluşturulan istasyonlarda proje posterleri hazırladılar.

İkinci gün etkinleri Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail Oğuz’u ziyaret ederek başladı. Daha sonra öğrenci ve öğretmenler, okulumuz mezunlarından İTÜ Yabancı Diller Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Menekşe Onbaşı’nın hazırladığı “Kadınların Toplum ve İş Hayatındaki Yeri” isimli çalıştaya katıldı. Öğleden sonra ise İstanbul Büyükada’da gerçekleştirilen gezide öğrenciler aktif vatandaşlık ile ilgili hazırladıkları anketi ada sakinlerine uyguladılar.

Üçüncü gün için ise katılımcılara rehber eşliğinde İstanbul turu düzenlenerek, ülkemizin ve dünyanın en güzel şehirlerinden birini yerinde deneyimleme fırsatı verildi. Dördüncü gün Darıca Millet Bahçesinde Beden Eğitimi ve Coğrafya öğretmenlerinin hazırladığı bocce ve oryantrik etkinlikleri düzenlendi. Son gün ise katılım belgelerinin verilmesi ve hareketliliğin değerlendirilmesinin ardından öğrenci ve öğretmenler ülkelerine dönüş yaptı.
Oldukça samimi ortamda gerçekleşen ‘Aktif Vatandaşlık’ isimli projenin ikinci ayağının ardından katılımcılar Ekim, 2022’de İspanya’da buluşmak üzere Türkiye’den ayrıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.