Dilovası zabıtasından lokantalara hijyen denetimi

Dilovası 16.05.2016 - 09:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Dilovası zabıtasından lokantalara hijyen denetimi

Dilovası Beleyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren toplu yemek siteleri ve lokantalara yönelik hijyen ve ruhsat denetimlerini sürdürüyor.

Belediye ekipleri, denetlediği iş yerlerinde kurallara uymayan işletme sahiplerini yazılı ve sözlü olarak uyardı. Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri, bu seferde  toplu yemek sitelerini ve lokantaları denetimden geçirdi. Denetimlerde lokantaların mutfak ve imalathaneleri denetlenerek, sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi.   Halkın sağlığı konusunda oldukça titiz davranan Dilovası Belediyesi Zabıta ekipleri, yapılan denetimlerde kullanıma hazır ürünlerin son kullanma tarihleri ve saklanma koşulları incelendiği gibi kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri, fiyat etiketi ve tarife listeleri, atık yağ sözleşmeleri ve depolanma şartları, çalışanların temizliği, giyinme odaları ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını kontrol etti. Denetimlerin amacının halk sağlığını korumak olduğunu dile getiren yetkililer, lokanta çalışanlarını hijyen konusunda uyararak, dolaplardaki üzeri açık gıdaların üzerilerinin kapatılmasını istedi.
Dilovası Beleyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren toplu yemek siteleri ve lokantalara yönelik hijyen ve ruhsat denetimlerini sürdürüyor.
Belediye ekipleri, denetlediği iş yerlerinde kurallara uymayan işletme sahiplerini yazılı ve sözlü olarak uyardı. Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri, bu seferde  toplu yemek sitelerini ve lokantaları denetimden geçirdi. Denetimlerde lokantaların mutfak ve imalathaneleri denetlenerek, sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi.

 

Halkın sağlığı konusunda oldukça titiz davranan Dilovası Belediyesi Zabıta ekipleri, yapılan denetimlerde kullanıma hazır ürünlerin son kullanma tarihleri ve saklanma koşulları incelendiği gibi kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri, fiyat etiketi ve tarife listeleri, atık yağ sözleşmeleri ve depolanma şartları, çalışanların temizliği, giyinme odaları ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını kontrol etti. Denetimlerin amacının halk sağlığını korumak olduğunu dile getiren yetkililer, lokanta çalışanlarını hijyen konusunda uyararak, dolaplardaki üzeri açık gıdaların üzerilerinin kapatılmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.