Dilovası’nda 175 hektar alan konut alanına dönüştürüldü

Dilovası 18.06.2021 - 16:01, Güncelleme: 18.06.2021 - 16:01
 

Dilovası’nda 175 hektar alan konut alanına dönüştürüldü

Dilovası’nda 175 hektar alan konut alanına dönüştürüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısında Tavşancıl’da inşa edilecek yeni Dilovası için 175 hektar alan konut alanına dönüştürüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin birinci oturumu yapıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. 99 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Dilovası’nda 175 hektar alanda konut alanı ilan edildi. FİLYASYON EKİBİ ŞOFÖRLERİNİN DURUMU İYİ Partili meclis üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş, “Filyasyon ekibinde şoförlük yapan 61 kişinin sözleşmesi 25 Haziran’da sona erecek. Arkadaşlar benden bu konuyu gündeme getirmemi istediler” dedi. Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “ Bu arkadaşların durumundan haberdarız. Arkadaşlarımıza geçici olarak işe alındıkları başta söylendi. Bunları işe almak aşırı istihdama sebep olacak. Popülizm yapıp herkesi işe alamam. İhtiyacımız olduğunda işe almalıyız” şeklinden konuştu. TARIM ALANINA KAMU YARARI KARARI Ovacık’ta bulunan bazı alanların tarımsal alandan çıkarılıp kamu yararı kararı alınması yönündeki gündem maddesi oy çokluğuyla geçti. Konuyla ilgili konuşan Başkan Tahir Büyükakın, “45 milyon lira civarında kamusallaştırma bedeli çıkıyor burada. Burayı tarımdan çıkartıp, bu yolu ve diğer kamu yapılarını inşa ederiz diye düşündük. Böyle bir ihtiyaç hasıl oldu” dedi. “TARIM ALANININ YARISI KULLANILMIYOR” CHP’nin muhalefet şerhi koyduğu maddeye dair görüşlerini paylaşan Büyükakın, “Kocaeli’nin yüzde 29’u tarım alanı ama yarısı bile kullanılmıyor. Sanayi alanının ise sadece yüzde 1,5’u dolu. Üretime doymadık, üretime ihtiyaç duyacağız. İstihdam için çalışacak alanlara kentimizin yönelmesi lazım. OSB’lerde robotlarla çalışan endüstriler kurulmuş. Çevreci bir nesil de geliyor. Biz burayı yol yaptık diye ‘50 sene sonra burada taş yeriz’ mantığı yanlış” diye konuştu. YENİ DİLOVASI İÇİN 175 HEKTAR ALAN Meclis toplantısında aynı zamanda yeni Dilovası için de önemli bir karar alındı. TOKİ tarafından Tavşancıl bölgesine yapılması planlanan bin 500 konut alanı dışında yeni bir konut alanı daha planlara işlendi. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Tavşancıl ve Çerkeşli Mahalleleri, Bakanlık oluru ile belirlenen 175,97 hektar rezerv yapı alanına ait sınırlar planlara işlendi. Böylece Dilovası’nda sanayinin içinde yaşayan vatandaşların yeni yaşam alanına kavuşması için önemli bir adım daha atılmış oldu.
Dilovası’nda 175 hektar alan konut alanına dönüştürüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısında Tavşancıl’da inşa edilecek yeni Dilovası için 175 hektar alan konut alanına dönüştürüldü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin birinci oturumu yapıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. 99 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Dilovası’nda 175 hektar alanda konut alanı ilan edildi.

FİLYASYON EKİBİ ŞOFÖRLERİNİN DURUMU

İYİ Partili meclis üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş, “Filyasyon ekibinde şoförlük yapan 61 kişinin sözleşmesi 25 Haziran’da sona erecek. Arkadaşlar benden bu konuyu gündeme getirmemi istediler” dedi. Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “ Bu arkadaşların durumundan haberdarız. Arkadaşlarımıza geçici olarak işe alındıkları başta söylendi. Bunları işe almak aşırı istihdama sebep olacak. Popülizm yapıp herkesi işe alamam. İhtiyacımız olduğunda işe almalıyız” şeklinden konuştu.

TARIM ALANINA KAMU YARARI KARARI

Ovacık’ta bulunan bazı alanların tarımsal alandan çıkarılıp kamu yararı kararı alınması yönündeki gündem maddesi oy çokluğuyla geçti. Konuyla ilgili konuşan Başkan Tahir Büyükakın, “45 milyon lira civarında kamusallaştırma bedeli çıkıyor burada. Burayı tarımdan çıkartıp, bu yolu ve diğer kamu yapılarını inşa ederiz diye düşündük. Böyle bir ihtiyaç hasıl oldu” dedi.

“TARIM ALANININ YARISI KULLANILMIYOR”

CHP’nin muhalefet şerhi koyduğu maddeye dair görüşlerini paylaşan Büyükakın, “Kocaeli’nin yüzde 29’u tarım alanı ama yarısı bile kullanılmıyor. Sanayi alanının ise sadece yüzde 1,5’u dolu. Üretime doymadık, üretime ihtiyaç duyacağız. İstihdam için çalışacak alanlara kentimizin yönelmesi lazım. OSB’lerde robotlarla çalışan endüstriler kurulmuş. Çevreci bir nesil de geliyor. Biz burayı yol yaptık diye ‘50 sene sonra burada taş yeriz’ mantığı yanlış” diye konuştu.

YENİ DİLOVASI İÇİN 175 HEKTAR ALAN

Meclis toplantısında aynı zamanda yeni Dilovası için de önemli bir karar alındı. TOKİ tarafından Tavşancıl bölgesine yapılması planlanan bin 500 konut alanı dışında yeni bir konut alanı daha planlara işlendi. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Tavşancıl ve Çerkeşli Mahalleleri, Bakanlık oluru ile belirlenen 175,97 hektar rezerv yapı alanına ait sınırlar planlara işlendi. Böylece Dilovası’nda sanayinin içinde yaşayan vatandaşların yeni yaşam alanına kavuşması için önemli bir adım daha atılmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.