Dövizle kira bitti perakendeci sevindi

Ekonomi 14.09.2018 - 09:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dövizle kira bitti perakendeci sevindi

Dövizle kira son buldu, alışveriş merkezi kiracıları, perakendeciler sevindi. Menkul ve gayrimenkul alım-satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk Lirası'na dönüştürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, Türkiye'de yerleşik kişilerin kendi aralarındaki yaptıkları sözleşmelerinde sözleşme bedeli döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak. BMD Başkanı Sinan Öncel, karara yönelik, "Perakendenin elini rahatlatan kararla, adil ticaret düzeninin tesisi konusunda önemli bir adım atıldı" dedi..

Dövizle kira son buldu, alışveriş merkezi kiracıları, perakendeciler sevindi. Menkul ve gayrimenkul alım-satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk Lirası'na dönüştürülmesiyle ilgili  kararı 'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, 'de yerleşik kişilerin kendi aralarındaki yaptıkları sözleşmelerinde sözleşme bedeli döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak. BMD Başkanı Sinan Öncel, karara yönelik, "Perakendenin elini rahatlatan kararla, adil ticaret düzeninin tesisi konusunda önemli bir adım atıldı" dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.