19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Efsane başpehlivan toprağa verildi

Spor 07.02.2024 - 14:12, Güncelleme: 07.02.2024 - 14:12
 

Efsane başpehlivan toprağa verildi

Yaşamını yitiren dünyanın tanıdığı Karamürselli başpehlivan ve altın kemer sahibi Aydın Demir, dün kent protokolün yoğun katılımıyla toprağa verildi

Karamürsel'de ikamet eden ve ilçenin ilk başpehlivanı olan Aydın Demir, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları sebebiyle yaşamını yitirdi. Dünyanın tanıdığı Karamürselli başpehlivan ve altın kemer sahibi Aydın Demir 81 yaşında yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı vefat etmişti. Rekortmen Ahmet Taşçı’nın ustası da olan efsane pehlivan için dün Karamürsel Kayacık Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına kent protokolü yoğun ilgi gösterdi. EŞİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ Cenazeye; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Demir’in sevenleri katıldı. Cenaze töreninde taziyeleri Demir'in eşi Nursel Demir kabul etti. Demir'in cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından Karamürsel Belediye Mezarlığı'na defnedildi.   Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1976, 1977 ve 1978 yıllarında 3 kez art arda başpehlivanlığı kazanan Demir, altın kemerin ebedi sahibi olmuştu.  
Yaşamını yitiren dünyanın tanıdığı Karamürselli başpehlivan ve altın kemer sahibi Aydın Demir, dün kent protokolün yoğun katılımıyla toprağa verildi

Karamürsel'de ikamet eden ve ilçenin ilk başpehlivanı olan Aydın Demir, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları sebebiyle yaşamını yitirdi. Dünyanın tanıdığı Karamürselli başpehlivan ve altın kemer sahibi Aydın Demir 81 yaşında yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı vefat etmişti. Rekortmen Ahmet Taşçı’nın ustası da olan efsane pehlivan için dün Karamürsel Kayacık Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına kent protokolü yoğun ilgi gösterdi.

Efsane başpehlivan toprağa verildi

EŞİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Cenazeye; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Demir’in sevenleri katıldı. Cenaze töreninde taziyeleri Demir'in eşi Nursel Demir kabul etti. Demir'in cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından Karamürsel Belediye Mezarlığı'na defnedildi.

 

Efsane başpehlivan toprağa verildi

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1976, 1977 ve 1978 yıllarında 3 kez art arda başpehlivanlığı kazanan Demir, altın kemerin ebedi sahibi olmuştu.

 

Efsane başpehlivan toprağa verildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.